Παρεμβάσεις με πανό και τρικάκια σε 9 νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, αλλά και σε δεκάδες γειτονιές, στάσεις λεωφορείων, σχολεία, πλατείες, πολυκατοικίες και χώρους δουλειάς στα πλαίσια των εξορμήσεων μας, αλλά και στα πλαίσια στήριξης των κινητοποιήσεων των υγειονομικών την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία έχει ξεφύγει. Η εξωραϊσμένη εικόνα των ΜΜΕ που παρουσιάζουν ότι ακόμα υπάρχει κάποιος έλεγχος στη διασπορά του ιού και στις συνθήκες μέσα στις δομές περίθαλψης αρχίζει και σπάει, όσα εκατομμύρια κι αν τους έδωσαν οι “άριστοι” του επιτελικού κράτους που υπάρχει πλέον μόνο για να καταστέλει.

Σε καθημερινή επικοινωνία με συντρόφους και συντρόφισσες που νοσηλεύονται ή εργάζονται σε νοσοκομεία όλης της χώρας ενημερωνόμαστε για εξάντληση του προσωπικού και για παραιτήσεις, για δεκάδες κρούσματα σε εργαζόμενους, για σταδιακή διαλογή με όλο και πιο αυστηρά κριτήρια για τις ΜΕΘ που είναι γεμάτες, για ανοργανωσιά, για έλειψη στοιχειώδους σχεδίου.

Στις φυλακές επικρατεί αναβρασμός καθώς κανένα μέτρο αποσυμφόρησης και προστασίας της υγείας των κρατουμένων δεν έχει παρθεί, στις δομές ψυχικά νοσούντων, στα γηροκομεία και στα κέντρα κράτησης των μεταναστών, άνθρωποι στοιβαγμένοι ξέρουν πως αν βρεθούν πλέον θετικοί θα βρίσκονται σε δεύτερη μοίρα. Τα θετικά τεστ στους οδηγούς λεοφωρείων, στους καθηγητές και τους μαθητές στα σχολεία, στους εργαζόμενους σε χώρους δουλειάς είναι ξεκάθαρα: πλέον όλοι ξέρουν ποιος φταίει, τι έκανε και τι δεν έκανε σωστά.

Χορτάσαμε καπιταλισμό, χορτάσαμε ιδιωτική πρωτοβουλία, χορτάσαμε καταστολή, χορτάσαμε το παραμύθι της “ατομικής ευθύνης”.

Αυτοί που είναι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν στον λαό.
Δε φοβόμαστε, προστατεύουμε την τάξη, περνάμε στην αντεπίθεση.