Ένστολο κράτος – Γεωστρατηγικοί ανταγωνισμοί – Έρπων παγκόσμιος πόλεμος. Από τις εκδόσεις “Ασύμμετρη Απειλή”

Το Σάββατο 20 Νοέμβρη 2021 στις 18.00 στο Παράρτημα (Κορίνθου και Αράτου)

Για το βιβλίο θα μιλήσουν

  • ο πολιτικός κρατούμενος και συγγραφέας Πολύκαρπος Γεωργιάδης με τηλεφωνική παρέμβαση από τις φυλακές Λάρισας όπου κρατείται
  • σύντροφοι από την Ταξική Αντεπίθεση Αθήνας (ομάδα αναρχικών και κομμουνιστών)

Δυο λόγια για το βιβλίο

«Το καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα δεν πρέπει να το βλέπουμε αποκλειστικά και μόνο ως σύστημα οικονομικής εκμετάλλευσης. Πρέπει να το βλέπουμε επιπλέον και ως σύστημα παραγωγής υλικών και πνευματικών σκουπιδιών, ως σύστημα παραγωγής στερημένων και ακρωτηριασμένων ανθρώπινων υπάρξεων, ως σύστημα παραγωγής ενός ανθρωπολογικού τύπου -του Homo Economicus- που βρίσκει ικανοποίηση μονάχα μέσω της μιζέριας της καταναλωτικής φρενίτιδας. «Η καρδιά ενός ανθρώπου είναι παράξενο πράγμα, ιδίως όταν ο άνθρωπος την καρδιά του την έχει στη χρηματοσακούλα του», έγραφε ο Μαρξ στον πρώτο τόμο του Κεφαλαίου. Το καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα έχει αποικιοποιήσει ολόκληρη τη ζωή, ξεκινώντας από το κάθε σπίτι και φτάνοντας σε ολόκληρο τον πλανήτη. Συνακόλουθα, την κρίση του συστήματος δεν πρέπει να τη βλέπουμε μονάχα στην οικονομική/τεχνοκρατική της διάσταση, αλλά ως συνάρθρωση πολλαπλών κρίσεων (οικονομικής, οικολογικής, επισιτιστικής, πολιτιστικής κλπ). Η βαναυσότητα στις καθημερινές σχέσεις (όπως και στις διεθνείς) είναι μια από τις όψεις αυτής της κρίσης.»

Το βιβλίο «Ο Γεωπολιτικός μεντεσές» αποτελείται από δύο μέρη που γράφτηκαν κάτω από τελείως διαφορετικές συνθήκες. Τα κείμενα του πρώτου μέρους αποτελούν καρπό προσωπικής εργασίας του Πολύκαρπου. Εργασία η οποία ξεκίνησε στη φυλακή της Λάρισας τον Οκτώβριο του 2020 και ολοκληρώθηκε τον Μάιο του 2021. Τα κείμενα αυτά γράφτηκαν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Η ροή του υλικού που λάμβανε ήταν άτακτη και καθυστερούσε εξαιτίας των γραφειοκρατικών δυσλειτουργιών της φυλακής. Η αδυναμία πρόσβασης σε υπολογιστή τον ανάγκαζε να γράφει και να σβήνει εκατοντάδες σελίδες χειρόγραφων σημειώσεων.

Τα κείμενα του δεύτερου μέρους αποτέλεσαν καρπό συλλογικής επεξεργασίας και πολιτικής δουλειάς στο πλαίσιο της δράσης της Ταξικής Αντεπίθεση και της πολιτικής επιθεώρησης ΜΟΛΟΤ.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί και ενημέρωση σχετικά με τη δίκη του Πολύκαρπου και 2 ακόμα συντρόφων που έχει οριστεί για τις 6 Δεκέμβρη 2021 και για τις κινήσεις αλληλεγγύης που προγραμματίζονται.

αναρχική ομάδα “δυσήνιος ίππος”