Την Παρασκευή 17/12 στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί συνέλευση αλληλεγγύης στην ΑΣΣΟΕ για την δικογραφία που έχει ανοίξει σχετικά με την αντιφασιστική αντισυγκέντρωση που είχε πραγματοποιηθεί στα προπύλαια στις 21/7

Ακολουθεί το κείμενο των διωκόμενων:

Στις 21/7/2021 πλήθος συντρόφων/συντροφισσών συμμετείχε σε προγραμματισμένη δημόσια αντιφασιστική αντισυγκέντρωση στα Προπύλαια, με σκοπό τη διεκδίκηση του δημόσιου πεδίου από ένα συνοθύλευμα ακροδεξιών – αντιδραστικών – παρακρατικών στοιχείων. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης και ενώ ο κόσμος διαδήλωνε υπέρ της πλήρους και δημόσιας υγειονομικής περίθαλψης και ενάντια στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, έγινε προσπάθεια εισχώρησης στο εσωτερικό της από τρεις ακροδεξιούς υποστηρικτές της συγκέντρωσης που πραγματοποιούνταν εκείνη την ώρα στο Σύνταγμα από αντιεμβολιαστές-οργανωμένους φασίστες (Χ.Α , προπάτρια, οπαδούς του Κασιδιάρη).

Έπειτα από έντονες λεκτικές διαμάχες και αλλεπάληλες προκλήσεις από τη μεριά τους, πλήθος αντιφασιστών-αντιφασιστριών αντέδρασε απομακρύνωντάς τους από τη συγκέντρωση. Τα αντανακλαστικά των μπάτσων ήταν άμεσα αφού ξεκίνησε κρεσέντο βίαιης καταστολής κυνηγώντας τον κόσμο της συγκέντρωσης μέχρι τα Εξάρχεια. Αποτέλεσμα αυτού του ανθρωποκυνηγητού ήταν ο τραυματισμός αρκετών συντρόφων-συντροφισσών. Στις αρχές του Νοεμβρίου και μετά από έρευνα της κρατικής ασφάλειας σχηματίστηκε δικογραφία όπου “αναγνωριστήκαμε” ως οι υποτιθέμενοι πρωταγωνιστές του προπηλακισμού των φασιστών στα Προπύλαια με μόνο αποδεικτικό στοιχείο ένα ύποπτο usb από “ανώνυμο φωτορεπόρτερ”, το οποίο περιείχε φωτογραφικό υλικό του κόσμου της διαδήλωσης τραβηγμένο από τηλεφακό. Αυτό προφανώς δεν είναι κάτι άλλο πέρα από άλλη μια πρακτική της κρατικής ασφάλειας που αποσκοπεί στη χαρτογράφηση και δίωξη αγωνιστών όπως και με τη μέθοδο των «ανώνυμων τηλεφωνημάτων».

Στα πλαίσια της προανακριτικής έρευνας κληθήκαμε να δώσουμε εξηγήσεις για 2 κακουργήματα (ληστεία και βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη) και 3 πλημμελήματα (διατάραξη κοινής ειρήνης, επικίνδυνη σωματική βλάβη, οπλοχρησία) τα οποία είναι εντελώς αβάσιμα, με αποκορύφωμα την τουλάχιστον αστεία κατηγορία της ληστείας η οποία αφορά την απώλεια κινητού του ενός φασίστα την ώρα της συμπλοκής. Το βαρύ κατηγορητήριο το οποίο καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε έχει ως απώτερο σκοπό τον εκφοβισμό αλλά και την οικονομική μας εξόντωση λόγω της χρόνιας και συνεπούς πολιτικής μας δράσης. Όλο αυτό γίνεται σε μια περίοδο που οι αντιθέσεις στο εσωτερικό της κοινωνίας έχουν οξυνθεί και ενώ οι φασιστές – παρακρατικοί εκμεταλλευόμενοι αυτή τη συνθήκη διαχέουν το ρατσιστικό τους οχετό και πραγματοποιούν πληθώρα επιθέσεων σε αντιφασίστες-τριες , μετανάστες –τριες ( ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, πλατεία Νέου Ηρακλείου κ.α), διάφορα κομμάτια του αντιφασιστικού κινήματος δέχονται βαρύτατες διώξεις, έρχονται αντιμέτωποι με πιθανές προφυλακίσεις και σκληρούς περιοριστικούς όρους σε μια προσπάθεια περιορισμού πολιτικών δράσεων που στέκονται ανάχωμα στο σύγχρονο σκοταδισμό που επιχειρείται να επιβληθεί .

Η κρατική διαχείριση της πανδημίας είναι εγκληματική αφού δεν υπάρχει καμία μέριμνα για την ιατρική περίθαλψη των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων τα οποία στοιβάζονται τόσο καιρό στα δημόσια νοσοκομεία. Το δημόσιο σύστημα υγείας βρίσκεται σε κατάσταση παράλυσης αφού έχει τρομερές ελλείψεις τόσο σε ΜΕΘ αλλά και ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό τα οποία είναι αναγκαία για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Αποτέλεσμα αυτού του εγκλήματος είναι οι 16 χιλιάδες νεκροί τον τελευταίο ενάμιση χρόνο οι οποίοι στην ουσία θυσιάστηκαν για να ¨αντέξει¨ το εγχώριο οικονομικό σύστημα από τα πλήγματα που δέχεται λόγω του κορονωϊού. Επίσης εγκληματικές ευθύνες έχει το κράτος για τους μετανάστες που δολοφονεί στο Αιγαίο με τα push backs αλλά και τους άλλους τόσους που έχει στοιβάξει στα camps. Στα εν λόγω camps προφανώς και δεν τηρείται κανένα μέτρο για να προστατευτούν οι μετανάστες από τον Covid-19, με αποτέλεσμα να βιώνουν ένα υγειονομικό Απαρτχάιντ όντας πλήρως αποκλεισμένοι από οποιαδήποτε ιατρική περίθαλψη κρίνεται αναγκαία για αυτούς.

Σε αυτή τη δύσκολη για όλους μας περίοδο, προτείνουμε την πολιτική ανασυγκρότηση του αντιφασιστικού κινήματος με σκοπό να σταθεί εμπόδιο τόσο στις σκοταδιστικές αντιλήψεις και πρακτικές που προτάσσουν οι εθνικιστές αλλά και ως ανάχωμα στη βίαιη κρατική επέλαση.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟΥ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 4 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 2 ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Χ.Α

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ-ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ

ΖΗΤΩ Ο ΜΑΧΗΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟΣ