«Στο σούπερ μάρκετ με βγάζουν σέλφι, κανένας δεν μου είπε ότι ανεβαίνουν οι τιμές» δήλωσε μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή, ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης όταν ρωτήθηκε για την ακρίβεια, την οποία και απέδωσε στις διεθνείς εξελίξεις αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Την τελευταία φορά που πήγα σούπερ μάρκετ, το προηγούμενο Σάββατο, πρέπει να με βγάλανε επτά σέλφις. Κανέναν κόσμο να μου πει ανεβαίνουν οι τιμές, δεν είδα. Μην γκρινιάζετε συνέχεια. Αυτό που περνάμε στην Ελλάδα το περνάει όλος ο πλανήτης, τα 7,5 δισεκατομμύρια. Σταματήστε όλη μέρα την μαυρίλα. Αυτό που θα σας πουν οι άνθρωποι που με βλέπουν στα σούπερ μάρκετ κοντά στο σπίτι μου που πάω και ψωνίζω, με βλέπουνε και με χαιρετάνε και με βγάζουνε και σέλφι».

Την ίδια ώρα ο υπουργός Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος καμάρωνε για την παραλαβή 113 ακόμα περιπολικών που θα γεμίσουν ακόμα πιο ασφυκτικά τους δρόμους, ενώ τα τελευταία 2,5 χρόνια ο συνολικός αριθμός των νέων περιπολικών που παρέλαβε η ΕΛΑΣ ξεπερνάει τα 2.500. Εκατομμύρια ευρώ επίσης έχουν δοθεί την ίδια περίοδο για εξοπλισμό κάθε είδους αλλά και για νέες προσλήψεις ειδικών φρουρών και συνοριοφυλάκων, ενώ τα νοσοκομεία και τα σχολεία της χώρας παραμένουν υποστελεχωμένα.

Jo Di Graphics

Οι αυλικοί του κεφαλαίου γνωρίζουν ότι το νερό μέσα στο τσουκάλι κοχλάζει.

Η διαλυμένη Υγεία και το πλασάρισμα ασθενών στις ιδιωτικές κλινικές, τα συγχωνευμένα τμήματα και οι ελλείψεις καθηγητών, τα 10ωρα στη δουλειά, το όριο των 1.000.000 ανέργων που μένει ακατέβατο για περισσότερο από έναν χρόνο, οι ιδιωτικοποιήσεις, οι φουσκωμένοι λογαριασμοί, τα αυξημένα ενοίκια, οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και η ακρίβεια, ανεβάζουν με ταχύτητα την θερμοκρασία.

Γνωρίζουν τι μέλλεται. Για αυτό και οχυρώνονται.

Αλλα ακόμα και πίσω από 2.500 νέα περιπολικά, η ειρωνεία και η έπαρση παραμένει κακός σύμβουλος.