Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες στα εργοστάσια της Kellogg’s μέσα στην πανδημία τράβηξαν όλο το κουπί κάτω από άθλιες συνθήκες. Όλα αυτά, τη στιγμή που ο όμιλος, μόνο το τρίτο τρίμηνο του 2021 είχε κέρδη 3,6 δις δολάρια (9% αύξηση σε σχέση με το 2020) με τον CEO να έχει απολαβές πάνω από 11 εκατομμύρια δολάρια ετησίως!

Αυτό ήταν που αποτέλεσε και την κύρια αιτία που το συνδικάτο BCTGM International Union (Διεθνής Ένωση Εργατών Αρτοποιίας, Ζαχαροπλαστικής, Καπνεργατών και Εργαζόμενων στα Σιτηρά) κήρυξε απεργία στις 5 Οκτωβρίου. 1400 εργάτες και εργάτριες από 4 μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ μπήκαν στον αγώνα με όλα τα μέσα.

Αποκορύφωμα της αλληλεγγύης, ήταν η αποστολή χιλιάδων ψεύτικων βιογραφικών στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες της εταιρείας, ενορχηστρωμένη από το γκρουπ r/antiwork στο Reddit. Το μποϊκοτάζ αυτό έριξε τα ηλεκτρονικά συστήματα μέσα από τα οποία γίνονταν οι αιτήσεις για τις θέσεις εργασίας-απεργοσπασίας που θα αντικαθιστούσαν τους απεργούς!

Όλα αυτά οδήγησαν στην αναδίπλωση της εταιρείας, η οποία τελικά υποχωρώντας στα πάντα υπέγραψε νέα συλλογική σύμβαση εργασίας 5 ετών. Οι 1400 εργάτες και οι εργάτριες της Kellogg’s, μετά από μια απεργία που κράτησε 11 εβδομάδες, επιστρέφουν στη δουλειά νικητές, και χωρίς ούτε μία θέση εργασίας χαμένη.