Για εφιαλτική και επικίνδυνη εφημερία στο νοσοκομείο Γιαννιτσών την πρώτη μέρα του 2022 κάνει λόγο σε έκτακτη ανακοίνωση της η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας, καταγγέλλοντας την υποστελέχωση που επικρατεί, καθώς για 80 ασθενείς με κορονοϊό υπήρχε μόνο μια ειδική παθολόγος και ένας ειδικευόμενος.

Αναλυτικά η έκτακτη ανακοίνωση:

«Τι άλλο να πει κανείς για να περιγράψει την πέρα από κάθε όριο δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία του νομού. Ποδαρικό στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών για το 2022 σε συνθήκες τριτοκοσμικές, με μία ειδική παθολόγο και έναν ειδικευόμενο για 80 ασθενείς σε παθολογική, τμήμα covid-19 και τμήμα υπόπτων για covid-19 και με την ροή στο ΤΕΠ των covid-19 και στο ΤΕΠ της παθολογικής σταθερά στο κόκκινο !!

Οι δύο μόλις γιατροί να εφημερεύουν έχοντας ξεπεράσει κάθε όριο ψυχικής και σωματικής αντοχής σε μια εφιαλτική και επικίνδυνη εφημερία, να ψάχνουν στο τηλέφωνο τη Διοίκηση για να της μεταφέρουν την εκτός ελέγχου κατάσταση και να απαιτήσουν λύσεις.

Η δραματική κατάσταση στις δημόσιες μονάδες υγείας ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ τις απαράδεκτες δηλώσεις του υπουργού Υγείας ότι δήθεν «δεν έχει αυξηθεί η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Ως πότε η κυβέρνηση, το υπουργείο Υγείας, οι διοικήσεις, θα πετούν στο καλάθι των αχρήστων τις προτάσεις των νοσοκομειακών γιατρών; Ως πότε θα παίζουν κορώνα-γράμματα με τις ζωές μας; Ως πότε θα αποποιούνται τις ευθύνες τους και θα κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους;

Ως ελάχιστα άμεσα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των παθολογικών κλινικών και των ΤΕΠ των δύο νοσοκομείων απαιτείται:

-να ενισχυθούν ΤΩΡΑ οι παθολογικές κλινικές και τα ΤΕΠ με άμεσες προσλήψεις μόνιμων ειδικευμένων παθολόγων, από τους συμμετέχοντες σε κρίσεις για προκηρυχθείσες θέσεις παθολόγων άλλων νοσοκομείων της περιοχής και τους πίνακες των επικουρικών και με άμεσες προσλήψεις μόνιμων νοσηλευτών, αξιοποιώντας τον πίνακα επιλαχόντων της 2Κ/2019.

-να μονιμοποιηθούν όλοι οι επικουρικοί και οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

-να ανακληθούν οι αναστολές εργασίας των εργαζομένων στις μονάδες Υγείας.

-να τεθεί στην απόλυτη διάθεση του κράτους υποχρεωτικά και άνευ όρων το σύνολο των δομών και του υγειονομικού προσωπικού του ιδιωτικού τομέα υγείας και να ενταχθεί σε ενιαίο κρατικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας».

Πηγή: alterthess.gr