Με τους ανθρώπους που στέκονται για ώρες έξω από τα σημεία που βρίσκονται κλιμάκια του ΕΟΔΥ να πληθαίνουν κάθε μέρα δημιουργώντας ουρές εκατοντάδων μέτρων, φαρμακεία αλλά και ιατρικά διαγνωστικά κέντρα πλουτίζουν, σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα όλο και πιο προκλητικά.

Με τις νοσηλείες να αυξάνονται καθημερινά, η ενσυναίσθηση και η φροντίδα για τους γύρω μας, για την Υγεία του λαού, οφείλει να συνοδευθεί από αγώνα για να ανοίξουν με ασφαλή τρόπο τα σχολεία με άμεσες προσλήψεις και αραίωση τμημάτων, για να ενισχυθεί το ΕΣΥ με υποδομές και προσωπικό, για να ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής των εργαζομένων σε ΜΜΜ και χώρους δουλειάς.

Να διεκδικήσουμε δωρεάν μοριακά τεστ για όλους και όλες. Να επανασχεδιαστεί το σύστημα πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Να γίνονται τεστ σε κάθε γειτονιά και να παρθούν μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής των εργαζομένων σε κάθε χώρο δουλειάς.

Ακολουθεί σημερινή σχετική καταγγελία όπως δημοσιεύτηκε στο Alterthess.gr:

«Έκανα PCR, μου στείλαν τα αποτελέσματα από Rapid, χωρίς απόδειξη και με λάθος ημερομηνία γέννησης»… Σε μία πρωτοφανή καταγγελία ιδιωτικού πολυιατρείου προέβη ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Γιώργος Κυριακάκης, σε σχέση με ένα περιστατικό το οποίο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «κατά τη γνώμη μου συνιστά καταφανή υγειονομική, οικονομική και καταναλωτική απάτη». Η καταγγελία που πιθανότατα να αφορά κι άλλες περιπτώσεις «εξαπάτησης και υπονόμευσης της υγειονομικής προστασίας του πληθυσμού» κατατέθηκε σήμερα στον Συνήγορο του Καταναλωτή, τον Συνήγορο του Πολίτη, την Ανώτατη Αρχή Διαφάνειας, στον ΕΟΠΥΥ, στο Αυτοτελές Τμήμα Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας, και στον ΠΑνελλήνιο Σύνδεσμο Διαγνωστικών Κέντρων.

Ο καταγγέλων αναφέρει πως στις 30 Δεκεβμρίου, μέσω γνωστής ιστοσελίδας παροχής υπηρεσιών υγείας έκλεισε ραντεβού για να υποβληθεί σε νέο μοριακό διαγνωστικό έλεγχο (PCR) για ανίχνευση κορωνοϊού σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο της Θεσσαλονίκης. Την επόμενη ημέρα στις 18.00 πραγματοποιήθηκε η δειγματοληψία με την ταυτόχρονη διαβεβαίωσή του ότι σε 24 ώρες θα του αποσταλλούν ηλεκτρονικά το αποτέλεσμα και η απόδειξη παροχής υπηρεσιών, κάτι που ζήτησε και ο ίδιος καθώς στις 2/1 είχε προγραμματισμένο ραντεβού για την 3η δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού και ήθελε να είναι απολύτως βέβαιος ότι δεν νοσεί.

Στις 21.30 της πρώτης μέρας του χρόνου, με το 24ωρο να έχει παρέλθει, και κατόπιν επανειλημμένων οχλήσεών του, του αποστέλλεται αποτέλεσμα RAPID τεστ αντιγόνου το οποίο πραγματοποιήθηκε την ίδια μέρα και ώρα με αυτήν που ο ίδιος πραγματοποίησε το PCR και το οποίο αναφέρει λάθος ημερομηνία γέννησής του. Κατά την απόπειρα του να συνδεθεί στην ιστοσελίδα gov.gr για την εκτύπωση της σχετικής βεβαίωσης Αρνητικού διαγωνιστικού ελέγχου διαπίστωσε ότι η ημερομηνία δειγματοληψία καθώς και αποτελεσμάτων φέρεται να είναι η 1η Ιανουαρίου του 2022.

Ο ίδιος δεν έλαβε ακόμα τα αποτελέσματα από το PCR τεστ, ούτε βέβαια και απόδειξη παροχής υπηρεσιών…

Στην σχετική καταγγελία που έφτασε στους αρμόδιους φορείς ο ίδιος αναφέρει:

«Επειδή οι αποκλίσεις των αναγραφόμενων δεδομένων ανάμεσα στις δύο βεβαιώσεις καθιστά αμφίβολης εγκυρότητας τη βεβαίωση που μου χορηγήθηκε,

επειδή η μη παροχή της συμφωνημένης και προπληρωμένης υπηρεσίας και

η αντ’ αυτής παροχή υπηρεσίας πολλαπλώς χαμηλότερου κόστους με ζημίωσαν οικονομικά,

επειδή η παροχή υπηρεσίας που παράγει αποτελέσματα κατώτερα της συμφωνηθείσας (η αξιοπιστία του Rapid τεστ είναι κατά κοινή ομολογία μικρότερη από αυτή του PCR test) θέτουν σε κίνδυνο την υγεία μου,

παρακαλώ να επιληφθείτε του θέματος προκειμένου να διερευνηθούν οι ενδεχόμενες διοικητικές, αστικές, ποινικές ή άλλες ευθύνες κι εφόσον διαπιστωθούν νομικές ή άλλες παραβάσεις να προβείτε στις απαραίτητες διοικητικές, νομικές ή άλλες ενέργειες κατά παντός υπευθύνου».

Έχοντας στα χέρια τα σχετικά έγγραφα αλλά και επαρκή γνώση της υπόθεσης, περιμένουμε να δούμε τα επόμενα καρέ μίας καταγγελίας που αποδεικνύει και στους πλέον δύσπιστους πως τα φαινόμενα αισχροκέρδειας που ποτέ δεν έλειψαν σε αυτόν τον τόπο, γίνονται πλέον επικίνδυνα και για την δημόσια υγεία. Ανάλογα περιστατικά θα συναντάμε όσο τα τεστ δεν συνταγογραφούνται, με την κατάσταση να μένει ανεγξέλεγκτη καθώς οι ιδιώτες της υγείας δεν ελέγχονται επί της ουσίας των δραστηριοτήτων τους. Κανένα επιτελικό κράτος δεν φέρεται διατεθειμένο να τα σταματήσει. Άλλωστε όπως διατυμπανίζουν και οι διάφοροι παπαγάλοι του νεοφιλελευθερισμού «η αγορά αυτορρυθμίζεται μόνη της».

«Ναι, αλλά πάνω στις ζωές και στις τσέπες μας», θα συμπληρώσουμε εμείς.