Άμεσα ξεκινάει η εκπαίδευση της πανεπιστημιακής αστυνομίας σύμφωνα με τον υπουργό προστασίας του πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο μετά από συνάντηση που είχε με τον πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκο Παπαϊωάννου. Η πανεπιστημιακή αστυνομία αναμένεται να πιάσει δουλειά τουλάχιστον ένα χρόνο μετά τους αρχικούς στόχους της κυβέρνησης που συνάντησαν τις ακλόνητες αντιστάσεις του μαζικού φοιτητικού κινήματος και της αγωνιζόμενης κοινωνίας. Όπως δήλωσε ο Θεοδωρικάκος: “στις 17 Ιανουαρίου ξεκινά η τετράμηνη εκπαίδευση των 400 ατόμων που έχουν προσληφθεί από την Ελληνική Αστυνομία για να στελεχώσουν τις ΟΠΠΙ”

Ο αγαπημένος πρύτανης της κυβέρνησης αλλά και το κυβερνητικό επιτελείο, εν μέσω ακραίας έξαρσης της πανδημίας, προσπαθούν να κεφαλαιοποιήσουν κακήν κακώς τις σπασμωδικές κατασταλτικές κινήσεις στις οποίες προβαίνουν κάθε φορά που ο κόμπος της κοινωνικής οργής φτάνει στο χτένι. Αυτό, φυσικά, απ’ την μία πρόκειται για απέλπιδα πολιτικάντικη προσπάθεια επαναπροσέγγισης του ακροδεξιού ακροατηρίου, από την άλλη όμως -πολύ περισσότερο- είναι η διαρκής υπενθύμιση με αποδέκτη το λαό πως το κράτος, μπορεί να είναι τραγικά ανέτοιμο να διαχειριστεί μία πανδημία με ολέθριες συνέπειες για την υγεία των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων, είναι πάντα έτοιμο όμως να έρθει σε ευθεία αντιπαράθεση με τις προοπτικές αντίστασης και αγώνα.

Έτσι λοιπόν, η συνάντηση Παπαϊωάννου και Θεοδωρικάκου, σήμερα, τόσο συμβολικά όσο και ουσιαστικά φανέρωσε ξανά τις αντιφάσεις στις οποίες περιέρχεται το αστικό κράτος: Συγχαρίκια και ευχαριστίες για την εκκένωση του στεκιού στο Βιολογικό, που έλαβε χώρα την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση αρνούνταν να πάρει ουσιαστικά μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας και την πρόληψη των καθημερινών δεκάδων χιλιάδων κρουσμάτων και δεκάδων θανάτων. Ανακοινώσεις για προσλήψεις και εκπαίδευση μπάτσων, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση αρνείται να ενισχύσει το ΕΣΥ με προσλήψεις υγειονομικών, αρνείται να ενισχύσει την εκπαίδευση με προσλήψεις εκπαιδευτικών μπροστά στο επικείμενο άνοιγμα των σχολείων χωρίς το παραμικρό μέτρο υγειονομικής προστασίας.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ: ΜΠΑΤΣΟΚΡΑΤΙΑ, ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ, ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ

Η ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΟΡΘΩΝΟΥΝ ΑΝΑΧΩΜΑΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ