Πηγή

Ο ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ

ΜΟΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ Η ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση ανακοίνωσε μέτρα που μόνο μέτρα προστασίας του λαού δεν είναι, στέλνει σε εργαζόμενους ραβασάκια ζητώντας να καταβάλουν πρόστιμο εκατοντάδων ευρώ για τη μη πραγματοποίηση τεστ. Από την αρχή της πανδημίας οι εργαζόμενοι δουλεύουμε εκτεθειμένοι στο ιό χωρίς κανένα πραγματικό υγειονομικό μέτρο προστασίας, την ίδια στιγμή που τα μόνο μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση αφορούν την συνέχιση της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Εδώ και 2 χρόνια σε κάθε τους διεκδίκηση οι εργαζόμενοι σε μια σειρά από κλάδους βρίσκονται αντιμέτωποι με την εργοδοτική τρομοκρατία και την καταστολή. Ενώ η κυβέρνηση δεν κάνει προσλήψεις γιατρών και δεν ενισχύει το ΕΣΥ, δίνει δισεκατομμύρια ευρώ για νατοϊκούς εξοπλισμούς που εμπλέκουν ακόμα περισσότερο τη χώρα σε ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς θέτοντας σε κίνδυνο το λαό.

Καταγγέλλουμε την εκδικητική μεθόδευση της κυβέρνησης σε βάρος των εργαζόμενων και δηλώνουμε ότι η οργή µας ξεχειλίζει μιας και διαπιστώθηκε ότι πολλά από τα πρόστιμα έχουν επιβληθεί άδικα. Πρόστιμα που δεν σχετίζονται σε καμία περίπτωση με την δημόσια υγεία, αφού η κυβέρνηση αδιαφορεί για αυτή, αλλά στην επικοινωνιακή διαχείριση της εγκληματικής διαχείρισης της πανδημίας από το κράτος και στην προσπάθεια να φορτώσει την εξάπλωση της πανδημίας στις πλάτες των εργαζομένων.

Πιο συγκεκριμένα, συνάδελφοι πήραν το «ραβασάκι» για πρόστιμο ενώ την περίοδο που φαινόταν ότι δεν έκαναν το τεστ βρίσκονταν σε άδεια ή σε αναρρωτική μετά από βεβαιωμένη διάγνωση νόσησης στον κορονοϊό. Υπάρχουν άλλες περιπτώσεις που συνάδελφοι είχαν πραγματοποιήσει τεστ, το είχαν δηλώσει στο σύστημα αλλά δεν περάστηκε στην ώρα του με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται ότι δεν έγινε ποτέ.

Η κυβέρνηση εξακολουθεί να παίζει το παραμύθι της ατομικής ευθύνης, και να φορτώνει στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα τα σπασμένα, που δημιούργησαν όλες οι κυβερνήσεις, του υποβαθμισμένου συστήματος υγείας και των ανεπαρκών μέτρων προστασίας σε χώρους δουλείας, σχολές, σχολεία, ΜΜM.

Το αποτέλεσμα αυτών των πολιτικών είναι τα δεκάδες χιλιάδες κρούσματα καθημερινά, οι δεκάδες χιλιάδες νεκροί από την αρχή της πανδημίας, κλειστές σχολές και σχολεία, νοσοκομεία που δεν λειτουργούν και οι εργαζόμενοι να είναι απροστάτευτοι στους χώρους δουλειάς και με τους εκβιασμούς της εργοδοσίας να αποκρύπτονται κρούσματα.

Σε αυτή την κατάσταση οι εργαζόμενοι με τα σωματεία μας έχουμε απάντηση και αυτή είναι ο καθημερινός αγώνας για την προστασία της υγείας αλλά και των κατακτήσεων, των δικαιωμάτων και του εισοδήματος μας.

Επιβεβαιώνεται για ακόμα μια φορά ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό. Ότι εμείς, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μπορούμε να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας μέσα από τη συλλογική και οργανωμένη δράση.

Το υπουργείο εργασίας μετέτρεψε το δώρο Χριστουγέννων σε βαρύ πρόστιμο!

Φυσικά δεν είδαμε τέτοιο υπερβάλλοντα ζήλο από το υπουργείο εργασίας για να πάρουν οι διανομείς το δώρο Χριστουγέννων, για να πάει κάποιος εργοδότης στο αυτόφωρο, ή να του επιβληθεί κάποιο πρόστιμο. Το 80% των εργαζομένων του κλάδου δεν πήρε καθόλου δώρο, ή πήρε ένα «φιλοδώρημα» καθώς 3 στους 4 συνεχίζουν να είναι ανασφάλιστοι ή υποασφαλισμένοι!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να οργανωθούν στο σωματείο και από κοινού να παλέψουμε για τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας. Να καταγγείλουν κάθε αυθαιρεσία και να σηκώσουν κεφάλι απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία. Με την οργανωμένη δράση να αλλάξει ο φόβος στρατόπεδο. Να βαδίζουμε στο δρόμο που άνοιξαν οι εργαζόμενοι της e-food και της Cosco.

Στην ασυδοσία τους Υπουργείου και των εργοδοτών απαντάμε με αγώνες.

Διεκδικούμε:

  • Να ακυρωθούν τα εκδικητικά και δυσβάσταχτα πρόστιμα του υπουργείου εργασίας.
  • Να ενισχυθεί πραγματικά το ΕΣΥ και τα Νοσοκομεία, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
  • Να επιταχθεί τώρα το Ολύμπιο και να ανοίξει άμεσα το νοσοκομείο θώρακος.
  • Δωρεάν rapid test σε όλους τους εργαζόμενουςμε ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας
  • Υποχρεωτική κλαδική σύμβαση εργασίας με γενναίες αυξήσεις στους μισθούς και μέτρα ατομικής προστασίας για όλους τους εργαζόμενους.
  • Ένταξη εδώ και τώρα στα Βαρέα Ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Καλούμε: Μοτοπορεία τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου με συγκέντρωση 11.00 π.μ. έξω από το Εργατικό Κέντρο