Μετά την απόπειρα βιασμού εργαζόμενης γιατρού στην ψυχιατρική κλινική “Σινούρη” από τον ιδιοκτήτη Κωνσταντίνο Κανέλλα, σειρά καταγγελιών έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τις παραβιαστικές και σεξιστικές συμπεριφορές του με στόχο τις εργαζόμενες νοσηλεύτριες και γιατρούς στις κλινικές του.

Η συγκεκριμένη εξακολουθητική συμπεριφορά δεν είναι απλά “κατ εξαίρεση” επαναλαμβανόμενα περιστατικά, είναι άλλη μια έκφανση της καπιταλιστικής επιβολής πάνω στις ζωές μας. Είναι άλλη μια εκδήλωση της πατριαρχίας πάνω στα σώματά μας.

Ο ιδιοκτήτης της κλινικής Σινούρη,θεώρησε ότι δεν θα υπάρξει καταγγελία των πράξεών του απο τις εργαζόμενες. Η ανάγκη για δουλειά και η επισφάλεια των καιρών, η υποστηρικτική στάση του τοπικού Α.Τ. προς το πρόσωπό στις απόπειρες κατάθεσης μηνύσεων εναντίον του, θεώρησε οτι θα εξασφαλίσουν τη σιωπή των από τα κάτω.

Ο νόμος-έκτρωμα Χατζηδάκη, ο οποίος σε άρθρο του υποδεικνύει τον εργοδότη ως “αρχή” διαχείρησης παραβιαστικών συμπεριφορών και έμφυλων διακρίσεων σε χώρους δουλειάς, κανονικοποιεί και αποσιωπά αντίστοιχα περιστατικά. Για τις εργαζόμενες/εργάτριες γίνεται, ετσι, ακόμα δυσκολότερο να προβούν σε καταγγελία. Κι αυτο γιατί τις υποθέσεις τις διερευνά το αφεντικό που παραβιάζει. Το αφεντικό που δεν θέλει να δυσφημιστεί η επιχείρησή του. Το αφεντικό που απολύει. Και τα περιστατικά ειναι πολλά.

Οι χώροι δουλειάς ειναι περιβάλλοντα κακοποιητικά και εγκλωβιστικά για πολλές γυναίκες της τάξης μας.


Όσο ο καπιταλισμός υπάρχει, τρέφει την πατριαρχία και εξαθλιώνει το λαό, το καθεστώς παραβίασης παραμονεύει σε κάθε γραφείο, εργοστάσιο, κλινικη.

Καθήκον μας ο αγώνας για τη γυναικεία χειραφέτηση και την ταξική απελευθέρωση.

Καμία μόνη απέναντι στην παραβίαση (των αφεντικών)