Σοβαρή καταγγελία για την κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία, αλλά και για τη δήθεν «συμβολή» των ιδιωτικών κλινικών έκανε η Μαίρη Αγρογιάννη, παθολόγος στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝ Νίκαιας και γγ της ΕΙΝΑΠ.

Όπως καταγγέλλει στο 902.gr, στο Κρατικό Νίκαιας 17 ασθενείς παραμένουν σε φορεία διότι δεν υπάρχουν κρεβάτια στο νοσοκομείο και δεν τους δέχονται στον ιδιωτικό τομέα διότι είναι βαριά ασθενείς! Κι όλα αυτά όταν μόλις σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου δήλωνε πως «οι μεγάλες ιδιωτικές κλινικές στην Αθήνα  διαθέτουν στο ΕΣΥ από το 10% έως το 15% των απλών κλινών τους για νοσηλείες Covid. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζουμε επιπλέον 300-400 κλίνες Covid,  πέρα από τις 300 που έχουν ήδη διατεθεί στην Αθήνα».

Η καταγγελία της γιατρού Μαίρης Αγρογιάννη:

«Στο κλείσιμο της γενικής εφημερίας του Κρατικού Νίκαιας σήμερα, 17 ασθενείς, ανάμεσά τους και ένας διασωληνωμένος, παρέμειναν στα ΤΕΠ λόγω έλλειψης διαθέσιμων κλινών για να νοσηλευτούν.

Με βάση την οδηγία του υπουργείου Υγείας, οι ασθενείς δηλώθηκαν στην ειδική πλατφόρμα του ΟΔΙΚ, προκειμένου να διακομιστούν στις κλίνες του ιδιωτικού τομέα.

Όπως πληροφορηθήκαμε όμως στις ιδιωτικές κλινικές υπάρχουν και αυτή τη φορά “κριτήρια εισαγωγής”! Δεν μπορούν να διακομιστούν ασθενείς με συμπτώματα πολύ σοβαρής νόσου, χειρουργικοί ασθενείς, ασθενείς που χρειάζονται αιμοκάθαρση κλπ. Δηλαδή για άλλη μία φορά η τεράστια “συμβολή” του ιδιωτικού τομέα περιορίζεται όχι μόνο σε μετρημένες κλίνες έναντι αδρής αμοιβής, αλλά και σε ασθενείς με ήπια συμπτώματα μόνο!

Και σαν να μην έφτανε αυτό, η τελευταία ενημέρωση που έγινε το μεσημέρι από τη 2η ΥΠΕ είναι ότι δεν πρόκειται να διακομιστεί κανένας ασθενής σήμερα. Άρα ή θα πρέπει να βρεθούν κρεβάτια να νοσηλευτούν ή θα παραμείνουν (για άγνωστο πόσο) σε φορεία στα Επείγοντα.

Η κατάσταση είναι οριακή και επικίνδυνη για τους ασθενείς! Πρέπει τώρα να σταματήσει η κοροϊδία της κυβέρνησης! Να προχωρήσει σε πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα στο σύνολό του άνευ όρων και χωρίς καμία αποζημίωση!

Μαίρη Αγρογιάννη

Παθολόγος στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝ Νίκαιας,

ΓΓ της ΕΙΝΑΠ».

Δήλωση από Πάνο Παπανικολάου, ΓΓ ΟΕΝΓΕ – μέλος ΔΣ ΕΙΝΑΠ 11/1/22

Λύθηκε το υποτιθέμενο «μυστήριο» γιατί οι ιδιωτικές κλινικές πρακτικά δεν παίρνουν ΚΑΝΕΝΑΝ ασθενή COVID στην Αττική με αποτέλεσμα ιδιαίτερα από χθες 10/1/22 να παραμένουν στα ΤΕΠ των δημόσιων νοσοκομείων πολλές νέες εισαγωγές γιατί δεν βρίσκουν κλίνη νοσηλείας στις πτέρυγες COVID που είναι υπερπλήρεις.

Πάλι όπως την περασμένη άνοιξη μόνο όσους είναι έτοιμοι για εξιτήριο και αν μπορεί να πάρουν οι κκ ιδιώτες κλινικάρχες (με το αζημίωτο και με πανάκριβο κρατικό νοσήλιο).

Κοροϊδία χωρίς τέλος πάλι με υπογραφή του ΓΓ υπουργείου Υγείας κ. Κωτσιόπουλου και για άλλη μια φορά ατέλειωτες προπαγανδιστικές επικοινωνιακές φούσκες fake news από την κυβέρνηση προς την κοινή γνώμη.