Ζευγάρι ηλικιωμένων βρέθηκαν νεκροί μέσα στο σπιτι τους νωρίτερα σήμερα στους Πεύκους Σητείας. Ο σύζυγος 90 ετών και η 90χρονη γυναίκα του εντοπίστηκαν σήμερα νεκροί μέσα στο σπίτι τους στους Πεύκους από την κόρη τους η οποία τους αναζητούσε στο τηλέφωνο χωρίς να δίνουν από το Σάββατο σημάδια ζωής.

Ηθελαν να ζεσταθούν

Η γυναίκα που μένει σε άλλη περιοχή πήγε στους Πεύκους όπου αντίκρισε τους δυο γονείς της νεκρούς. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές αποκλείεται εγκληματική ενέργεια με τις περισσότερες πιθανότητες να συγκλίνουν στο να βρήκαν τραγικό θάνατο το βράδυ του Σαββάτου από αναθυμιάσεις στην προσπάθειά τους να ζεσταθούν λόγω και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών.

Οι δυο ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου όπου θα πραγματοποιηθεί νεκροψία νεκροτομή προκειμένου να αποσαφηνιστούν τα ακριβή αίτια του θανάτου.

Να δράσουμε για να μη θρηνήσουμε άλλους νεκρούς

O νέος πτωχευτικός κώδικας, το πούλημα των κόκκινων δανείων των τραπεζών σε εισπρακτικές και οι επικείμενες εξώσεις, τα πανάκριβα ενοίκια, οι αυξήσεις στα τρόφιμα, οι φουσκωμένοι λογαριασμοί σε ρεύμα-αέριο-ύδρευση, η φοροληστεία των αυτοαπασχολούμενων την ίδια στιγμή που υπάρχουν 1.000.000 άνεργοι και τα εισοδήματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων μειώνονται, δεν αφήνουν περιθώρια για παρερμηνείες.

Όπως αντίστοιχα συμβαίνει με τα πλημμελή μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, με την υπερπληρότητα των νοσοκομείων και την εξουθένωση των υγειονομικών, με το ότι οι φτωχότεροι ασθενείς ξεπουλάν ότι έχουν και δεν έχουν για να μπορέσουν να εγχειριστούν σε κάποια ιδιωτική κλινική ή αφήνονται να πεθαίνουν. Είναι όλα αυτά και άλλα τόσα που συνθέτουν το μωσαϊκό της βάρβαρης επίθεσης του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου σε βάρος του λαού μας που πλέον, στον αγώνα του για επιβίωση, πεθαίνει λίγο-λίγο, δουλεύοντας όλο και πιο εντατικά, μένοντας χωρίς σπίτι, ψάχνοντας τρόπους να ζεσταθεί. Η εικόνα ενός ανθρώπου, που πέφτει το βράδυ να κοιμηθεί και ανάβει ένα θερμαντικό σώμα, μη ξέροντας αν το πρωί θα ξυπνήσει ή αν θα αποτελεί άλλη μια είδηση, δεν πρέπει να μας γίνει συνήθεια. Δεν νοείται, εν έτει 2022, να υπάρχει έστω ένας συνάνθρωπος μας που να μην έχει πρόσβαση σε φτηνή και ασφαλή ενέργεια. Είναι χρέος μας να παλέψουμε ακόμα και γαι όσα θεωρούνταν μέχρι πρόσφατα αυτονόητα. Η ενέργεια, το νερό, η υγεία, η στέγαση, η παιδεία, οι μετακινήσεις, η τροφή αποτελούν αγαθά, μάλιστα τα δομικά αυτά αγαθά που μπορούν να εξασφαλίσουν ένα ελάχιστο επίπεδο αξιοπρεπούς υλικής διαβίωσης. Ο εκφυλισμός τους σε εμπορεύματα που υπακούν στους νόμους της προσφοράς και της ζήτησης, αποτελεί και θα αποτελεί μια καθημερινή απειλή για τους ανθρώπους της τάξης μας.

Να μη σφίξουμε άλλο το ζωνάρι.

– ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΕ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ

– ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΘΕΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

– ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΣΤΕΓΑΣΗ-ΕΝΕΡΓΕΙΑ-ΥΔΡΕΥΣΗ-ΤΡΟΦΗ-ΥΓΕΙΑ-ΜΟΡΦΩΣΗ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΟΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ

– ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΦΠΑ ΣΕ ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ – ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΕΙ Η ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ

– ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΜΕ ΔΙΚΤΥΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΛΑΪΚΉΣ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ, ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ.