Εγκλωβισμένοι στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ συνεχίζουν να παραμένουν δεκάδες εργαζόμενοι, ορισμένοι από τους οποίους έχουν συμπληρώσει ήδη πάνω από 16 ώρες παραμονής στο χώρο.

Πρόκειται για εργαζόμενους από χωριά της Βοιωτίας που εργάζονταν στην πρωινή βάρδια και δεν κατάφεραν να αποχωρήσουν το μεσημέρι για τα σπίτια τους, καθώς τα λεωφορεία για τη μεταφορά τους δεν έφτασαν ποτέ. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι έχουν κλείσει πάνω από 16 ώρες παραμονής στο εργοστάσιο και σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα θεωρείται απίθανο να μπορέσουν να απομακρυνθούν.

Στους εγκλωβισμένος της πρωινής βάρδιας έρχονται να προστεθούν εργαζόμενοι στην απογευματινή βάρδια για τους οποίους επίσης δεν προσήλθε λεωφορείο για τη μεταφορά τους.

Το Επιχειρησιακό Σωματείο Εργαζομένων πραγματοποίησε μία σειρά παρεμβάσεων τόσο προς την διεύθυνση του εργοστασίου όσο και προς την τοπική διοίκηση χωρίς ωστόσο να δοθεί λύση και να απεγκλωβιστούν οι εργαζόμενοι. Ωστόσο με παρέμβαση του Σωματείου διασφαλίστηκε φαγητό και στέγαση σε δωμάτια που διαθέτει η ΛΑΡΚΟ στον οικισμό της Λάρυμνας.

Επίσης χωρίς ηλεκτροδότηση παραμένει εδώ και ώρες ο οικισμός της ΛΑΡΚΟ στα μεταλλεία του Αγίου Ιωάννη στην Βοιωτία. Μάλιστα το ηλεκτρικό ρεύμα αποτελεί το μοναδικό μέσο θέρμανσης για τα σπίτια του οικισμού και οι εργαζόμενοι με τις οικογένειές τους παραμένουν αβοήθητοι σε συνθήκες παγετού.

Πηγή: 902.gr