Η ηλεκτρονική πλατφόρμα διανομων «Wolt» προχώρησε στην απόλυση διανομέα και μέλος του ΔΣ του Σωματείου Επιτισμού-Τουρσμού Ηρακλείου, επειδή κάλεσε τους συναδέλφους του να μην εργαστούν κάτω από τις επικίνδυνες καιρικές συνθήκες των προηγούμενων ημερών. Η τεράστια έρημος που έχουν εγκαθιδρύσει στους χώρους δουλειάς και στην κοινωνία, προϋποθέτει εντατικοποιημένη εργασία που όλο και πιο συχνά θα πληρώνεται με το “κομμάτι” και αναλώσιμους εργαζόμενους που ανά πάσα στιγμή θα μπορούν να θέτουν σε κίνδυνο την ζωή και την υγεία τους για ψίχουλα.

Μόνος τρόπος για να μην πεθαίνουμε για τα κέρδη τους είναι η φωνή μας για δουλειά με δικαιώματα, για αξιοπρεπείς μισθούς, για τήρηση των μέτρων προστασίας στους χώρους εργασίας, η φωνή που θέλουν να καταπνίξουν με τα αντισυνδικαλιστικά και αντεργατικά νομοσχέδια.

Δύναμη μας αλληλεγγύη μας, η οργάνωσή μας, τα σωματεία μας.

Σωματεία Ηρακλείου: Να παρθεί πίσω η απόλυση

Να παρθεί πίσω η εκδικητική και παράνομη απόλυση του αντιπροέδρου του Συνδικάτου Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό Ηρακλείου απαιτούν τα Συνδικάτα Ηρακλείου Οικοδόμων και Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών «Γαλάτεια Καζαντζάκη» και η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ.

«Αυτή η απόλυση είναι πρόκληση από την εργοδοσία της “WOLT”, την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι δουλεύουν καθημερινά σε αντίξοες συνθήκες οι οποίες επιτείνονται σε συνθήκες ακραίων καιρικών φαινομένων. Αποτελεί πρόκληση το καθεστώς εργασίας του freelancer, όπου οι εργαζόμενοι δεν ξέρουν πόσες παραγγελίες θα λάβουν, επομένως δεν μπορούν να υπολογίσουν το εισόδημα που θα έχουν και είναι εκτεθειμένοι σε κάθε επαγγελματικό κίνδυνο. Πρόκειται για μία καθαρά εκδικητική απόλυση, για μία συνδικαλιστική δίωξη ενός συναδέλφου που έπραξε το αυτονόητο συνδικαλιστικό δικαίωμα για να προστατεύσει τους συναδέλφους του», σημειώνουν μεταξύ άλλων και καλούν όλους τους εργαζόμενους στη διανομή «τώρα να οργανωθούν στα Σωματεία τους, να πάρουν δύναμη και κουράγιο από τους πρόσφατους αγώνες των συναδέλφων στην “efood” που δείχνουν τη μεγάλη δύναμη των εργαζομένων όταν είναι ενωμένοι και παλεύουν μέσα από τα Σωματεία τους για καλύτερους όρους δουλειάς, για καλύτερη ζωή».