Σε μια εποχή και σε μία πόλη που συμπολίτες καίγονται ζωντανοί στην προσπάθειά τους να ζεσταθούν, ή βλέπουν τα σπίτια τους να καίγονται από ένα κερί καθώς έχουν κομμένο ρεύμα…

Σε μία εποχή και σε μία πόλη που χιλιάδες οικογένειες ζουν με το φόβο της έξωσης, του πλειστηριασμού, του κομμένου ρεύματος…

Σε μία εποχή και σε μία πόλη που δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα και να έχουν επαρκή πρόσβαση σε τροφή, υγεία, μόρφωση, στέγαση, μετακινήσεις, ψυχαγωγεία…

Έχουμε δεκάδες χιλιάδες λόγους να διαδηλώσουμε τον επόμενο καιρό με αρχή το Σάββατο 5/2 στις 12.00 στο Άγαλμα του Βενιζέλου ενάντια στην φτωχοποίηση του λαού και την ακρίβεια.

Ενάντια στην φτώχεια που παραμένει σε κάθε εποχή και κάθε πόλη, η μεγαλύτερη βία.

Το σχετικό ρεπορτάζ αναφέρει:

Μια δραματική ιστορία κρύβεται πίσω από την φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα το απόγευμα σε μονοκατοικία στην οδό Παπαφλέσσα, στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται πως υπήρξε συναγερμός στην πυροσβεστική για πυρκαγιά σε σπίτι στην ανατολική πλευρά της πόλης και επιχείρησαν θέτοντας την υπό έλεγχο.

Σημειώνεται πως δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός με έναν άνδρα, ηλικίας περίπου 70 ετών που ήταν ένοικος της να βγαίνει εγκαίρως.

Το «The Opinion» συνομίλησε με τον άτυχο άνδρα που είδε το σπίτι του να καίγεται, με την ιστορία του να είναι δραματική.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, την ώρα που διάβαζε έχοντας αναμμένο ένα κερί, αυτό έπεσε πάνω στα χαρτιά, με αποτέλεσμα το σπίτι να τυλιχθεί ακαριαία στις φλόγες.

Σε ερώτηση του «Opinion» για το αναμμένο κερί, εκείνος αποκάλυψε πως ήταν ο μόνος τρόπος να διαβάσει καθώς δεν έχει ρεύμα στο σπίτι, αλλά ούτε και νερό. Προσωπικά οικογενειακά θέματα τον έφεραν σε αυτή την κατάσταση έχοντας μόνη συντροφιά τα βιβλία και τη φλόγα του κεριού που έμελλε ωστόσο να τον βάλει σε έναν γολγοθά καίγοντας το σπίτι του.