Η διαδήλωση της 5ης Φλεβάρη ολοκληρώθηκε με συγκέντρωση για περισσότερο από μία ώρα στο Σύνταγμα και ακολούθως πορεία προς τα Προπύλαια. 

Με κεντρική πολιτική στόχευση την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας και της ζωής της κοινωνικής – ταξικής βάσης και την αλληλεγγύη στους υγεινομικούς που αγωνίζονται κόντρα στην υποβάθμιση του ΕΣΥ, η διαδήλωση ενάντια στην εγκληματική κρατική – καπιταλιστική διαχείριση της πανδημίας και απέναντι στον ανορθολογισμό της άρνησης πλαισιώθηκε από συλλογικότητες, οργανώσεις, εργατικά σχήματα, κοινωνικά ιατρεία και τοπικές πρωτοβουλίες: Α.Κ.Χ. Pasamontaña, αντιεξουσιαστικό κομμουνιστικό εγχείρημα Αντίθεση, Ταξική Αντεπίθεση (ομάδα αναρχικών και κομμουνιστών), Α.Π.Ο. – Τοπικός Συντονισμός Αθήνας, Συνέλευση αναρχικών για την κοινωνική και ταξική χειραφέτηση, Πρωτοβουλία για τη συγκρότηση Ανοιχτής Συνέλευσης στο Χαϊδάρι, Πολιτική συλλογικότητα Αυτενέργεια, Κίνηση της Βιολέττας, Ομάδα Αδράστεια, Ε.Κ.Χ. Βοτανικός Κήπος (Πετρούπολη), Ρουβίκωνας, Αναρχική πρωτοβουλία “Όλα για όλους/ες”, Εργατική συμμαχία στα Δυτικά, Κοινωνικό Ιατρείο Ιλίου, ΕΕΚ, Εργατική Ομάδα Τ-34, Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας, Κενό Δίκτυο αλλά και άλλους συντρόφους/συντρόφισσες και αγωνιστές από την Αθήνα και τον Πειραιά.

Η πορεία προς τα Προπύλαια πραγματοποιήθηκε με ισχυρό παλμό και προκλητική ισχυρή αστυνομική περικυκλωση δυνάμεων ΜΑΤ. Κατά τη διάλυση του κόσμου διμοιρίες των ΜΑΤ επιτέθηκαν και αποκρούστηκαν επιτυχώς. Ένας σύντροφος τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι, ενώ έγινε και μία προσαγωγή συντρόφου, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος λίγες ώρες μετά.

Συνθήματα που ακούστηκαν στη διαδήλωση: 

• Νίκη στον αγώνα των υγειονομικών, πόλεμο στον πόλεμο των αφεντικών.

• Ούτε υγεία ούτε ελευθερία, το κράτος σπέρνει θάνατο και τρομοκρατία.

• Φτώχεια εξαθλίωση και κανιβαλισμος, αυτό είναι το κράτος κι ο καπιταλισμός.

• Μόνο ο λαός θα σώσει το λαό με αλληλεγγύη και αγώνα ταξικό.

• Του κόβιντ η διαχείριση είναι ταξική, πλουτίζουνε οι πλούσιοι πεθαίνουν οι φτωχοί.

• Κάθε μέρα 100 νεκροί – Αυτό θέλει να κρύψει η καταστολή 

• Λεφτά για την υγεία και όχι για το ΝΑΤΟ, ζήτω το παγκόσμιο προλεταριάτο.