Παρά το ότι η απεργία προκηρύχθηκε μόνο από δυο εκ των τριών μεγαλύτερων συνδικάτων της χώρας σε ζωτικούς τομείς, όπως εκείνο των σιδηροδρομικών συνδέσεων, η συμμετοχή ήταν εντυπωσιακή.

Την ίδια ώρα που το βρετανικό περιοδικό Economist εκθειάζει τον Ντράγκι και επιλέγει  την Ιταλία ως «χώρα της χρονιάς», με κύρια κριτήρια την ανάπτυξη και την σταθερή διακυβέρνηση, τα συνδικάτα στέλνουν ένα αρκετά διαφορετικό μήνυμα: «Η κυβέρνηση αναζητά συνεχώς συμβιβασμούς στο εσωτερικό της, με τα κόμματα που την στηρίζουν. Αλλά δεν επιδιώκει τον απαραίτητο διάλογο με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, ούτε για την κύριας σημασίας φορολογική μεταρρύθμιση», τόνισε ο γραμματέας του συνδικάτου Cgil, Μαουρίτσιο Λαντίνι.

Όπως γράφουν σήμερα πολλοί αναλυτές, το νέο αυτό μέτωπο μπορεί να δημιουργήσει ουσιαστικά προβλήματα στον ιταλό τεχνοκράτη πρωθυπουργό. Την ώρα που τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται διαρκώς, έχοντας ξεπεράσει τα 25.000 την ημέρα.

Εντάσεις και υπόγειες συγκρούσεις

Ο ιταλός πρωθυπουργός δέχεται κριτική, από τα συνδικάτα, αλλά και μέσα στην ίδια του την κυβερνητική πλειοψηφία. Τα έξι μεγάλα κόμματα που την συνθέτουν, καθυστερούν εντυπωσιακά την έγκριση του κρατικού προϋπολογισμού.

Πηγή: https://www.dw.com/el/%CE%B7-%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%B7-%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CE%AF-%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%AC%CE%B3%CE%BA%CE%B9/a-60169594?maca