Τα ξημερώματα του Σαββάτου 20 Ιανουαρίου 2018, επιτεθήκαμε με μολότοφ στο εσωτερικό της ουκρανικής πρεσβείας στην Αθήνα, όπου στεγάζονται και οι κατοικίες της διπλωματικής αποστολής, στο αστυνομικό φυλάκιο, καθώςκαι στα οχήματα της πρεσβείας.

Η επίθεση μας αποτέλεσε απάντηση στο πραξικόπημα και την εθνικιστική εξέγερση που οργάνωσαν ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση τον Νοέμβριο του 2013 στην Ουκρανία. Πρώην Σοβιετική Δημοκρατία, η οποία αποτελεί βασικό δρόμο μεταφοράς φυσικού αερίου από τη Ρωσία στην Ευρώπη και η οποία έπρεπε να προσδεθεί πλήρως στο άρμα των ΗΠΑ και της ΕΕ. Σήμερα η Ουκρανία βρίσκεται κάτω από τη μπότα μιας πραξικοπηματικής κυβέρνησης, υπό την εποπτεία του ΔΝΤ, με τα ναζιστικά τάγματα εφόδου να αποτελούν οργανικό τμήμα του επίσημου στρατού.

Η επίθεσή μας αποτέλεσε ένδειξη τιμής στους δολοφονημένους αντιφασίστες από το 2013 μέχρι σήμερα, και ειδικά στους δεκάδες σφαγιασθέντες στο «Σπίτι των Συνδικάτων» στην Οδησσό στις 2 Μαΐου 2014. Απόδοση σεβασμού στους ηγέτες του αντιφασιστικού αγώνα Aleksey Mozgovoy, Mikhail Tolstykh (Givi), Arsen Pavlov (Motorola) αλλά και σε όλους τους ανώνυμους πολιτοφύλακες που έπεσαν με το όπλο στο χέρι.Η επίθεσή μας αποτέλεσε ένα απειλητικό μήνυμα στο ελληνικό κράτος και κεφάλαιο. Στα συμφέροντα, τις επιλογές και τα σχέδια του ελληνικού αστικού μπλοκ και των κυβερνήσεων του.

Στην επίσκεψη του υπουργού εξωτερικών Βενιζέλου τον Μάρτιο του 2014 (περίοδο όπου η Ελλάδα ήταν προεδρεύουσα χώρα της ΕΕ), τη δήλωση του πρωθυπουργού Σαμαρά ότι «υπάρχουν λαοί που πολεμάνε για να μπούνε στην ΕΕ» την περίοδο του δημοψηφίσματος αναφερόμενος στην εθνικιστική εξέγερση του Μαϊντάν, στην επίσκεψη Τσίπρα στο Κίεβο τον Φεβρουάριο του 2017.

Αλλά και στη νοσηλεία τραυματισμένων Ουκρανών ναζί της Εθνοφρουράς στο ΚΑΤ στην Αθήνα.Η επίθεση μας αποτέλεσε υπενθύμιση στο επαναστατικό κίνημα και τους λαούς όλου του κόσμου ότι εγκληματικές συμμαχίες όπως το ΝΑΤΟ και η ΕΕ δε έχουν ηθικούς ενδοιασμούς. Για να προασπίσουν τα συμφέροντά τους – ειδικά σε περιόδους βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης, όπου ο κόσμος ξαναμοιράζεται – χρηματοδοτούν, εξοπλίζουν και εκπαιδεύουν ναζιστικά τάγματα εφόδου, σχεδιάζουν προβοκάτσιες, οργανώνουν πραξικοπήματα, υποκινούν «πορτοκαλί επαναστάσεις».

Η επίθεση μας αποτέλεσε ένδειξη αλληλεγγύης στην αντιφασιστική εξέγερση που ξέσπασε στην Ανατολική Ουκρανία τον Απρίλιο του 2014. Απόδοση τιμής στην Ταξιαρχία Φάντασμα και τη διεθνή ομάδα εθελοντών από όλο τον κόσμο Interunit που πολέμησε μαζί της. Ένδειξη αλληλεγγύης στην ένοπλη σύγκρουση με τη ναζιστική/νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του Κιέβου.

Στη λαϊκή αντίσταση που εδαφικοποιείται στο Ντονμπάς και χτυπάει συνωμοτικά – σε ιδιαίτερα δύσκολα συνθήκες – και στα Δυτικά της χώρας. Ειδικά τώρα που η πρόταση του Ουκρανού Προέδρου για εγκατάσταση δύναμης του ΟΗΕ μέσα στις περιοχές των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ, η ψήφιση πρόσφατου νόμου που περιγράφει τη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονιέτσκ και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ ως «προσωρινά κατεχόμενες», ενώ δίνει πλήρη ελευθερία κινήσεων στο στρατό, καθώς και η χορήγηση όπλων και αντιαρματικών από τις ΗΠΑ στον ουκρανικό στρατό ίσως σημαίνει και πιθανή αναζωπύρωση του πολέμου στην περιοχή. Ενός πολέμου που δεν πρέπει να καθοριστεί από τις συμφωνίες του Μινσκ, αλλά θα πρέπει να απελευθερώσει όλο και περισσότερο εδάφη προς τα Δυτικά και να συγκρουστεί με τηνεξουσία των ολιγαρχών.

Η επίθεση μας, ανάμεσα σε δράσεις και άλλων συντρόφων, αποτέλεσε συμβολή στον οργανωμένο και μαχητικό αντιφασισμό. Σήμερα, όπου ο ακροδεξιός/ φασιστικός πολιτικός χώροςανασυγκροτείται, το αντιφασιστικό κίνημα πρέπει να βρίσκεται σε πλήρη εγρήγορση. Τα γεγονότα στο συλλαλητήριο για τη «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη πρέπει να σημάνουν συναγερμό.

Η μαζική συμμετοχή σε μια εθνικιστική συγκέντρωση, οι επιθέσεις στο ΕΚΧ Σχολείο και στην κατάληψη Libertatia, η ανοχή και οι σχέσεις στοργής μεταξύ αστυνομίας και φασιστικών ομάδων, η ανάδειξη του στρατηγού Φράγκου ως κεντρικού ομιλητή, η οργανική σύμπλευση εκκλησίας/ακροδεξιάς/ αποστράτων/ φασιστών δεν επιτρέπουν εφησυχασμό. Όχι τόσο για τις επιχειρησιακές ικανότητες αυτού του εσμού, όσο για την απόπειρα συγκρότησης ενός ακροδεξιού/φασιστικού πολιτικού πόλου.

Γιατί η εμπειρία της Ουκρανίας μας δείχνει ότι για το κεφάλαιο ο φασισμός θα αποτελεί πάντα πολύτιμη εφεδρεία του.Σήμερα το αντιφασιστικό κίνημα πρέπει να οργανωθεί. Πραγματικά. Μακριά και ενάντια στην υπόρρητη (ή μη) θεοποίηση του αυθόρμητου, των κούφιων απειλών και της αλαζονείας, της προχειρότητας και της έλλειψης στρατηγικής.

Να μάθει από τα λάθη του κινήματος, πριν το 2013 στην Ουκρανία και να εξοπλιστεί πολιτικά και υλικά. Να συγκροτηθεί σε μαχόμενες οργανώσεις,ικανές να φέρουν το πολιτικό και στρατιωτικό βάρος που τους αντιστοιχούν. Το τσάκισμα των ταγμάτων εφόδου, της συντριβής του φασισμού και του συστήματος που τον γεννάει: του καπιταλισμού.

Επίθεση στη νεοφιλελεύθερη/ναζιστική κυβέρνηση του Κιέβου

Αλληλεγγύη σε όσους πολεμούν το φασισμό στην Ουκρανία και σε κάθε γωνιά του κόσμου★Ταξιαρχία “Αλεξέι Μοζγκοβόι”Αθήνα, 2/2/2018Υ.Γ. Αλληλεγγύη στον ΕΚΧ Σχολείο και τη κατάληψη Libertatia.

Αλληλεγγύη τους 5 αντιφασίστες διαδηλωτές της 22ης Ιανουαρίου, οι οποίοι συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη. Αλληλεγγύη σε όσους βρίσκονταν στο δρόμο στην Αθήνα το Σάββατο 3/2 ενάντια στη φιέστα της Χρυσής Αυγήςκαι την Κυριακή 4/2 ενάντια στο εθνικιστικό συλλαλητήριο.