Μετά την μεταφορά 12 πολεμικών ελικοπτέρων των ΗΠΑ από το Στεφανοβίκειο σε ΝΑΤΟϊκές βάσεις στην Πολωνία, την χρησιμοποίηση της Αλεξανδρούπολης ως κόμβου διέλευση ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων στην Ανατολική Ευρώπη αλλά και τα νέα πεδία κερδοφορίας για το ελληνικό εφοπλιστικό κεφάλαιο, τα οποία άνοιξε η απόφαση του ΚΥΣΕΑ για αγορά αμερικάνικου LNG, η εμπλοκή της Ελλάδας στον Ιμπεριαλιστικό Πόλεμο βαθαίνει μέρα με τη μέρα, από την αντιδραστική, πολεμοκάπηλη και τυχοδιωκτική στάση της ελληνικής αστικής τάξης και της κυβέρνησής της.

Συγκέκριμένα η Ελλάδα αποφάσισε να στείλει αμυντικό υλικό με δύο C-130 στην Ουκρανία, όπως αποφασίστηκε στη σημερινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου. Τα δύο C-130 θα αναχωρήσουν για την Πολωνία, μεταφέροντας πυρομαχικά, τυφέκια τύπου Καλάσνικοφ και εκτοξευτές. Επίσης εντός της ημέρας θα αποσταλεί σημαντική ανθρωπιστική βοήθεια την οποία θα συνοδεύσει ο Υφυπουργός Εθνικής Αμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς. Στη σύσκεψη μετείχαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης και η Πρέσβης Άννα-Μαρία Μπούρα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Μεγάρου Μαξίμου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε για τη στρατιωτική εικόνα στην Ουκρανία και με απόφαση του η Ελλάδα θα ανταποκριθεί στο αίτημα της Ουκρανίας, σε συνεννόηση με τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ, τους εταίρους της στην Ε.Ε. και δείχνοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη της στον δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό.

Έμπρακτη αλληλεγγύη και διεθνιστικό καθήκον απέναντι στους λαούς της Ουκρανίας και του κόσμου είναι το μπλοκάρισμα της, άμεσης ή έμμεσης, συμμετοχής της χώρας μας στον πόλεμο μέσω των ιμπεριαλιαστικών σχηματισμών που συμμετέχει.

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ

ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ: ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΕ, ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΑΤΟ.