Φωτιά σε διαμέρισμα στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης ξέσπασε περίπου στις 4:30 τα ξημερώματα όταν ο ηλικιωμένος ένοικος του προσπάθησε να ανάψει φωτιά με χαρτικά είδη για να ζεσταθεί. Όταν αντιλήφθηκε την φωτιά εκκένωσε το σπίτι του και αναζήτησε βοήθεια στην γειτονιά, με έναν οδηγό ταξί να καλεί την πυροσβεστική.

Στο σημείο επιχείρησαν οκτώ πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα και η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο.

Όπως ο ίδιος δήλωσε, το σπίτι καταστράφηκε από την πυρκαγιά μέσα σε λίγα λεπτά, καθώς λόγω της ενεργειακής φτώχιας που αντιμετωπίζει ζεσταίνεται αποκλειστικά από χαρτικά είδη, με αποτέλεσμα το σπίτι του να είναι γεμάτο από εύφλεκτα χαρτικά είδη.

«Κάθε μέρα καίω χαρτικά για να ζεσταθώ. Όταν έπιασε φωτιά, προσπάθησα να την σβήσω αλλά δεν τα κατάφερα, βγήκα και φώναζα πυρκαγιά, πυρκαγιά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ηλικιωμένος άνδρας.

Ζευγάρι νεκρό από αναθυμιάσεις στη Λάρισα

Μία ανείπωτη τραγωδία συντελέστηκε στο χωριό Κοιλάδα, λίγα μόλις χιλιόμετρα έξω από τη Λάρισα.

Ένα ηλικιωμένο ζευγάρι, ηλικίας 81 ετών ο άνδρας και 74 ετών η γυναίκα, εντοπίστηκαν νεκροί μέσα στο σπίτι τους, πιθανότατα από αναθυμιάσεις.

Το άτυχο ζευγάρι βρήκε ο γιος τους, ο οποίος ειδοποίησε αμέσως το ΕΚΑΒ, το πλήρωμα του οποίου έσπευσε στο σημείο, διαπιστώνοντας απλά το θάνατο των δύο ανθρώπων.

Νεκρή από πυρκαγιά ηλικιωμένη στην Κρήτη

Την τελευταία της πνοή μέσα στο σπίτι της άφησε μια ηλικιωμένη γυναίκα, το πρωί της Τρίτης, όταν η σόμπα που είχε ανάψει για να προστατευθεί από το κρύο, προκάλεσε – υπό άγνωστες συνθήκες – φωτιά. Την άτυχη γυναίκα βρήκε η αδερφή της, η οποία και άνοιξε την πόρτα του σπιτιού αναζητώντας την 85χρονη, η οποία – κατά τραγική ειρωνεία – την ίδια ημέρα είχε τα γενέθλιά της.

Επιμένουμε:

«Το κύμα των ανατιμήσεων και της ακρίβειας, σε συνδυασμό με τις αντιλαϊκές πολιτικές του πολιτικού προσωπικού των κεφαλαιοκρατών που χαρίζει λεφτά σε καναλάρχες, σε εξοπλιστικά προγράμματα και στις μεγαλοεπιχειρήσεις ενώ για τις ανάγκες των λαϊκών νοικοκυριών δεν δίνει τίποτα, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στις παραπάνω δολοφονίες. Γιατί περί δολοφονιών πρόκειται, απλά δεν πάτησε κάποιος την σκανδάλη αλλά έσφιξε την θηλιά. Τη θηλιά της φτώχειας. Πρόκειται για νοικοκυριά που είτε δεν είχαν να πληρώσουν τους λογαριασμούς, είτε δεν μπόρεσαν να γεμίσουν πετρέλαιο, είτε προσπαθούσαν να κόψουν από κάπου έξοδα μήπως και τα βολέψουν και βγάλουν το χειμώνα. Το διαρκές έγκλημα της αδυναμίας εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων και ανέργων να έχουν επαρκή και φτηνή πρόσβαση στην θέρμανση και την ενέργεια, αλλά και σε μια σειρά βασικών κοινωνικών αναγκών έχει ήδη τα πρώτα του θύματα πριν καν κλείσει ο πρώτος μήνας του χειμώνα. Ο θάνατος αυτών των ανθρώπων, είναι θάνατος με ταξικό πρόσημο. Αυτοί οι άνθρωποι είναι δικοί μας νεκροί. Αυτούς τους ανθρώπους τους δολοφόνησαν τα παράσιτα που εκμεταλλεύονται την εργασία μας και μας βυθίζουν σε όλο και μεγαλύτερη εξαθλίωση.

Ο νέος πτωχευτικός κώδικας, το πούλημα των κόκκινων δανείων των τραπεζών σε εισπρακτικές και οι επικείμενες εξώσεις, τα πανάκριβα ενοίκια, οι αυξήσεις στα τρόφιμα, οι φουσκωμένοι λογαριασμοί σε ρεύμα-αέριο-ύδρευση, η φοροληστεία των αυτοαπασχολούμενων την ίδια στιγμή που υπάρχουν 1.000.000 άνεργοι και τα εισοδήματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων μειώνονται, δεν αφήνουν περιθώρια για παρερμηνείες.

Όπως αντίστοιχα συμβαίνει με τα πλημμελή μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, με την υπερπληρότητα των νοσοκομείων και την εξουθένωση των υγειονομικών, με το ότι οι φτωχότεροι ασθενείς ξεπουλάν ότι έχουν και δεν έχουν για να μπορέσουν να εγχειριστούν σε κάποια ιδιωτική κλινική ή αφήνονται να πεθαίνουν. Είναι όλα αυτά και άλλα τόσα που συνθέτουν το μωσαϊκό της βάρβαρης επίθεσης του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου σε βάρος του λαού μας που πλέον, στον αγώνα του για επιβίωση, πεθαίνει λίγο-λίγο, δουλεύοντας όλο και πιο εντατικά, μένοντας χωρίς σπίτι, ψάχνοντας τρόπους να ζεσταθεί. Η εικόνα ενός ανθρώπου, που πέφτει το βράδυ να κοιμηθεί και ανάβει ένα θερμαντικό σώμα, μη ξέροντας αν το πρωί θα ξυπνήσει ή αν θα αποτελεί άλλη μια είδηση, δεν πρέπει να μας γίνει συνήθεια. Δεν νοείται, εν έτει 2021, να υπάρχει έστω ένας συνάνθρωπος μας που να μην έχει πρόσβαση σε φτηνή και ασφαλή ενέργεια. Είναι χρέος μας να παλέψουμε ακόμα και γαι όσα θεωρούνταν μέχρι πρόσφατα αυτονόητα. Η ενέργεια, το νερό, η υγεία, η στέγαση, η παιδεία, οι μετακινήσεις, η τροφή αποτελούν αγαθά, μάλιστα τα δομικά αυτά αγαθά που μπορούν να εξασφαλίσουν ένα ελάχιστο επίπεδο αξιοπρεπούς υλικής διαβίωσης. Ο εκφυλισμός τους σε εμπορεύματα που υπακούν στους νόμους της προσφοράς και της ζήτησης, αποτελεί και θα αποτελεί μια καθημερινή απειλή για τους ανθρώπους της τάξης μας».

Να μη σφίξουμε άλλο το ζωνάρι

Εκδίκηση για τους νεκρούς μας – Οργάνωση των ζωντανών