Η ακρίβεια είναι βία ταξική – Να μην πληρώσουμε εμείς την κρίση τους!

Το κύματα ανατιμήσεων είναι συνεχή. Ήδη έχουν έρθει οι πρώτοι λογαριασμοί για το ρεύμα με τεράστιες αυξήσεις που ξεπερούν πολλές φορές ακόμα και το 1000% ενώ τεράστια είναι επίσης η αυξήση της τιμής και στο φυσικό αέριο αλλά και στο πετρέλαιο και την βενζίνη. Οι ανατιμήσεις επεκτείνονται στο σύνολοτων ειδών πρώτης ανάγκης αλλά και μίας σειράς υπηρεσιών που είναι απαραίτητες για την επιβίωση μάς, επιφέροντας ουσιαστικά ΜΕΙΩΣΗ των μισθών και των συντάξεών μας και αύξηση των κερδών για συγκεκριμένους επιχειρηματικούς ομίλους, εφοπλιστές, μεγαλεμπόρους.

Ηλιέλαιο, γαλακτοκομικά, ζυμαρικά, όσπρια αποτελούν μέρος των προϊόντων στα οποία έχουν ήδη αυξηθείοι τιμές, ενώ αναμένονται και άλλοι γύροι ανατιμήσεων τους επόμενους μήνες με τον πόλεμο στην Ουκρανία να επιδεινώνει την προϋπάρχουσα κατάσταση, με τους πιο αισιόδοξους οικονομολόγους να λένεπως το κύμα αυξήσεων πιθανώς να σταματήσει στα τέλη του 2023 και αφού θα έχει πρώτα τσακίσει τις τσέπες και τις ζωές μας. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ήδη πολλοί συνάνθρωποι μας δίνουν το μισόμηνιάτικο τους ΜΟΝΟ για το νοίκι.

Τίθεται ζήτημα επιβίωσης και μόνο εμείς μπορούμε να δώσουμε τη λύση

Για να μην γενικολογούμε δεν είμαστε όλοι στην ίδια μοίρα. Καμία και κανείς δεν φαντάζεται τουςδιάφορους Μητσοτάκηδες και Αλαφούζους, τους πάσης φύσεως βουλευτές και «αυτοδημιούργητους μεγαλοεπιχειρηματίες» να χάνουν τον ύπνο τους σκεπτόμενοι πως θα τα βγάλουν πέρα. Όχι, αυτοί πουχάνουμε τον ύπνο μας είμαστε οι ίδιοι που χρεωθήκαμε τα σπασμένα για τα μνημόνια της προηγούμενης δεκαετίας, γυναίκες και άντρες που πούλησαν το μέλλον μας υπέρ αγορών, τραπεζών και κερδών.

Όσες και όσοι ζούμε μέρα με την μέρα και μήνα με τον μήνα, αυτοί που νιώθουν στο πετσί τους τον παραλογισμό των χαμένων 4 δις που δίνονται για φρεγάτες και πολεμικά αεροπλάνα την στιγμή που εξαθλιωνουν την δημόσια υγεία και καπάκι μας πουλάνε και παπάδες για δήθεν επιτάξεις ιδιωτικώνκλινικών που δεν είναι τίποτα παραπάνω από χαρτζιλίκια στους ιδιώτες. Γιατί για αυτούς οι ιδιώτεςπαράγουν κέρδος, ενώ το καθολικό δημόσιο σύστημα υγείας ανοιχτό για όλους και όλες δεν είναι τίποταάλλο παρά κόστος. Η ασφάλιση και η περίθαλψη για όλους, τα μέτρα προστασίας σε χώρους δουλειάς καισχολεία για αυτούς, είναι κόστος. Υπεράριθμα σχολικά τμήματα, σαρδελοποίηση στις συγκοινωνίες, ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας στους μαζικούς χώρους δουλειάς, φυσική και ψυχική εξόντωση που την κουβαλάμε από την δουλειά μέχρι (και άμα) κοιμηθούμε.Φυσικά και είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο.

“Απαγορεύεται το ίδιο, τόσο στους πλούσιους όσο και στους φτωχούς, να κοιμούνται κάτω από τις γέφυρες, να ζητιανεύουν και να κλέβουν ψωμί”.

Το μέλλον μας είναι προδιαγεγραμμένο.Όταν μιλάμε για κατώτατο μισθό των 546 €,με τα ενοίκια να είναι στα 350€,καταλαβαίνουμε πως οποιαδήποτε ανατίμηση, την στιγμή που δεν ανεβαίνουν ουσιαστικά οι μισθοί είναι ουσιαστικά ένα πιστόλι στον κρόταφο μας

Η επιβίωσή μας παίζεται κορώνα-γράμματα πάνω σε χαρτιά χρηματιστηρίων και εμπορικών συναλλαγώναπό αυτούς που μοίραζαν χαρτζιλίκια με τις λίστες Πέτσα, που ενισχύουν τις δυνάμεις καταστολής σε κάθε δυνατή ευκαιρία.

Ποια καλοπέραση; Η φτώχεια θέλει εξέγερση, θέλει οργάνωση και ταξική πάλη!

Οι μόνες και οι μόνοι που έχουμε για να αντισταθούμε στην πλήρη εξαθλίωση είναι ο ένας την άλλη. Η αλληλεγγύη είναι προϋπόθεση της επιβίωσής μας. Η οργάνωση στις γειτονιές και στους χώρους δουλειάς προϋπόθεση του φρένου που πρέπει να μπει στην βίαιη και απότομη διαδικασία περεταίρω φτωχοποίησής μας.

Ο αγώνας είναι μονόδρομος.

Ενάντια στην αύξηση του ρεύματος, στις ανατιμήσεις στα αγαθά πρώτης ανάγκης, στους πλειστηριασμούςπρώτων κατοικιών, ενάντια στην εξαθλίωση που μας επιφυλάσσει ο καπιταλισμός.

Να μην επιτρέψουμε να κοπεί το ρεύμα, το αέριο, το νερό ούτε σε ένα λαϊκό νοικοκυριό, να μην επιτρέψουμε να διωχτεί ούτε ένας άνθρωπος από το σπίτι του λόγω χρεών στο νοίκι ή στα τραπεζικά δάνεια. Η καθεμία και ο καθένας μόνη/μόνος του είναι απλά εύκολος στόχος ενάντια σε κάθε αρπακτικό.

Να παλέψουμε για αυξήσεις στους μισθούς που να καλύπτουν τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες με μείωση του χρόνου εργασίας, αυξήσεις στις συντάξεις και επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους, για να καταργηθεί ο ΦΠΑ και να σταματήσουν άμεσα όλες οι ανατιμήσεις σε είδη πρώτης ανάγκης και να απορροφηθεί η διαφορά από τις επιχειρήσεις και το κράτος.

Να περιφρουρήσουμε μαχητικά την κάλυψη των λαϊκών αναγκών, του κάθε γείτονα, του κάθε συναδέλφου,να στήσουμε δίκτυα κοινωνικής αλληλεγγύης και λαϊκής αυτοάμυνας σε κάθε γειτονιά, να μην αφήσουμε κανέναν μόνο και καμία μόνη. Να μαζικοποιήσουμε τα σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις συνελεύσεις στις γειτονιές, να μετατρέψουμε τις λαϊκές συνοικίες σε απροσπέλαστα εδάφη, για τα συνεργεία που κόβουν το ρεύμα και το αέριο και για τους μπάτσους που θα επιβάλουν τις εξώσεις, και σε τόπους μαχητικής και συλλογικής επίλυσης των επισιτιστικών και στεγαστικών μας αναγκών.

Να υπερασπιστούμε πολύμορφα στέγαση-ενέργεια-νερό-τροφή-υγεία και μόρφωση ως κοινωνικά αγαθάόπου όλοι οι άνθρωποι θα έχουν πρόσβαση.

ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ,ΤΑ ΑΚΡΙΒΑ ΕΝΟΙΚΙΑ, ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Πορείες ενάντια στην ακρίβεια και το αυξημένο κόστος ζωής:

09/04 12:00 Πάρκο Κρήτης

12/04 18:00 Πάρκο ΕΡΤ 3, Φάληρο

16/04 11:30 Πάρκο Αγίου Νικολάου, Ξηροκρήνη

06/05 18:00 Καμάρα

Ταξική Αντεπίθεση Θεσσαλονίκης (ομάδα αναρχικών και κομμουνιστ(ρι)ών)

Site: Efodos.net | mail: tathess@riseup.net