Ο “κινηματικός” διανοούμενος Φώτης Τερζάκης σε κείμενό του με τίτλο “Ο ρόλος του Indymedia και κάποιες περίεργες μεταλλάξεις της «Αναρχίας»” προσπαθώντας να καλύψει τη συνεργασία του με ακροδεξιούς κύκλους, έγραψε:

«Λοιπόν, επειδή τυχαίνει να είμαι μέλος της Διεπιστημονικής Ένωσης για την Υπεράσπιση της Δημοκρατίας και της Βιοηθικής, θα ήθελα ν’ αποσαφηνίσω για κάθε καλόπιστο αφελή ότι η World Freedom Alliance δεν έχει καμία οργανωτική σχέση με τη Διεπιστημονική Ένωση, παρότι ήταν όντως μία από τις οργανώσεις με τις οποίες συνυπογράψαμε αφίσα-κοινή πλατφόρμα, στο πλαίσια μιας χαλαρής και ad hoc σύμπραξης με κινήσεις πολιτών ειδικού σκοπού – ανεξαρτήτως πολιτικής τους προελεύσεως, που κάλυπτε στην πραγματικότητα ένα μεγάλο κι ετερογενές φάσμα (σε καμία περίπτωση ακροδεξιές ή φασιστικές, πάντως)· την δε Ελλήνων Συνέλευσις δεν την ξέρω καν: ούτε έχει την παραμικρή σχέση με τη Διεπιστημονική Ένωση ούτε συμμετείχε στην σύμπραξη και την αφίσα».

Μάλιστα, ο Τερζάκης μίλησε και για συστηματική επιχείρηση “δολοφονίας χαρακτήρα”. Πλήρη κάλυψη στον Τερζάκη έδωσε και η Πρωτοβουλία ενάντια στο υγειονομικό απαρτχάιντ, με ανακοίνωσή που δημοσίευσαν στο indymedia
(https://athens.indymedia.org/post/1617897/).

Ας δούμε, όμως, την πραγματικότητα. Μέλη της  Διεπιστημονικής Ένωσης Υπεράσπισης της Δημοκρατίας και της Βιοηθικής
(https://dimobio.gr/?page_id=443) μαζί με τον Φώτη Τερζάκη είναι:

– Χρήστος Καρακώστας, πρώην πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης Ελλήνων Συνέλευσις Βόλου, προσωπικός συνεργάτης του Αρτέμη Σώρρα και συνεργάτης του Σωματείου Αστυνομικών Μαγνησίας. Εδώ μια εκπομπή λιβανιστήρι του Αρτέμη Σώρρα με την συμμετοχή του Καρακώστα:
https://www.youtube.com/watch?v=ahzH_NbXHLs

–  Αντώνης Παπαντωνίου, νομικός και ναύαρχος ε.α., στέλεχος του ΕΠΑΜ, υποψήφιος ευρωβουλευτής, θαυμαστής του Πούτιν και τον Ιούλιο του 2021 καλούσε σε συγκέντρωση ψεκασμένων στην Πάτρα σε στρατιωτικό πραξικόπημα, προτρέποντας την αστυνομία και τις ένοπλες δυνάμεις να υλοποιήσουν τα εντάλματα σύλληψης εναντίον των βουλευτών και να στηρίξουν την «προσωρινή κυβέρνηση που θα επιλέξει πρωτογενώς ο λαός και να ασφαλίσει την πατρίδα κατά την κρίσιμη μεταβατική περίοδο». Επίσης, ιδρυτικό μέλος της ακροδεξιάς Ενωτικης Επιτροπής Απελευθέρωσης/ Επιτροπή Αγώνα για την Ελλάδα (https://www.ene-ap.gr/).

– Μωυσής Καραμπείδης, δικηγόρος, πρώην μέλος της Ελλήνων Συνέλευσις του Αρτέμη Σώρρα και συνήγορος υπεράσπισης των “Θεματοφυλάκων”. ιδρυτικό μέλος της Ενωτικης Επιτροπής Απελευθέρωσης/ Επιτροπή Αγώνα για την Ελλάδα. Βίντεο με ομιλία του Αρτέμη Σώρρα, στην οποία ο Καραμπείδης ήταν ένας από τους βασικούς ομιλητές:

Συνέντευξη του Καραμπείδη που περιγράφει τον σκοπό της ίδρυσης της Διεπιστημονικής Ένωσης, στην οποία αναμασάει την κλασική ακροδεξιά ρητορική περί “νεοταξιτών που θέλουν να επιβάλουν την παγκόσμια δικτατορία” και “κατοχής της Ελλάδας”:

– Αθανασία Γεωργοσοπούλου, πρώην διευθύνουσα σύμβουλος της ΕΣΥ Χαλκίδας. Βίντεο της Γεωργοσοπούλου για Σώρρα:

– Σπυρίδων Καμπιώτης, υποψήφιος βουλευτής των ΑΝΕΛ και ιδρυτικό μέλος της Ενωτικης Επιτροπής Απελευθέρωσης/ Επιτροπή Αγώνα για την Ελλάδα. Εδώ ένα δείγμα γραφής του ξενοφοβικού λόγου της Επιτροπής:

https://www.ene-ap.gr/%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%87%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b9%cf%83%ce%bb%ce%b1%ce%bc%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%b7%cf%83%ce%b7/

– Λιάνα Καστρινάκη,  μέλος της εθνικιστικής και ξενοφοβικής “Πρωτοβουλίας ελευθεροφρόνων πολιτών ΠΝΥΚΑ-21” που μιλάει για “βίαιο
εποικισμό της Ελλάδας” από τους μετανάστες

– Βασίλης  Παρασκευαϊδης, υποψήφιος βουλευτής των ΑΝΕΛ στις Κυκλάδες το 2012 και πρώην υπεύθυνος τομέα κοινοβουλευτικού ελέγχου Ναυτιλίας των ΑΝΕΛ. Ιδρυτικό μέλος της Ένωτικής Επιτροπής Απελευθέρωσης. Συνέντευξη του Παρασκευαίδη, που αναφέρει τις κλασικές ακροδεξιές συνωμοσιολογικές ρητορείες περί σχεδίου της νέας παγκόσμιας τάξης για μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού:

– Νίκος Αγαμέμνων Καράβελος, δικηγόρος, παλιός υποστηρικτής του ΚΚΕ που απέσειρε την υποστήριξή του επειδή το ΚΚΕ “δεν οργανώνει την εθνική αντίσταση εναντίον της νέας κατοχής” και πλέον καλεί σε εκλογικό μποικοτάζ εναντίον της αριστεράς. Εθνικιστής, φίλος του Καζάκη και του ΕΠΑΜ και -φυσικά- λάτρης του Πούτιν

– κι άλλοι ανένταχτοι, αλλά φίλοι του ΕΠΑΜ και του Δικτύου Ελληνισμού (Νέλλη Ψαρού, Μαριάννα Ευαγγέλου).