Με τις ανατιμήσεις των βασικών αγαθών που συντρίβουν το επίπεδο ζωής της λαϊκής βάσης και με τη βαρβαρότητα του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία να συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, το αστικό κράτος και τα μέσα προπαγάνδισης της κρατικής πολιτικής βρήκαν την ευκαιρία να διαγράψουν την πανδημία των δεκάδων καθημερινών νεκρών και εκατοντάδων διασωληνωμένων από την δημόσια σφαίρα.

Μια κρατική πολιτική που πλέον απροκάλυπτα εφαρμόζει την ανοσία της αγέλης με την άρση κάθε μέτρου προστασίας τόσο σε χώρους εργασίας όσο και σε χώρους ψυχαγωγίας και διασκέδασης ενόψει του ανοίγματος του τουρισμού και με τη μείωση της καραντίνας στο αντιεπιστημονικό πενθήμερο με σκοπό την αύξηση της καπιταλιστικής αξιοποίησης. Το αστικό κράτος μεταθέτει εκ νέου το κόστος της καπιταλιστικής κρίσης στην λαική βάση, με τη διάλυση και εξαθλίωση του ΕΣΥ, με την προώθηση της ιδιωτικοποίησής του ενώ πλέον καλούμαστε να καλύψουμε τα έξοδα απαραίτητων διαγνωστικών εξετάσεων από το ήδη ελάχιστο εισόδημα μας. Την ίδια στιγμή η χρηματιστικοποίηση της ενέργειας βαθαίνει το ρήγμα της φτώχειας αποτελώντας ένα από τους βασικούς λόγους των ανατιμήσεων και της υποτίμησης της εργατικής μας δύναμης.

Ας μην επιτρέψουμε άλλο τη λεηλασία της κρατικής θανατοπολιτικής και της καπιταλιστικής κερδοφορίας πάνω στην υγεία του λαού. Η αντίσταση της τάξης μας είναι το καθήκον και η μοναδική μας απάντηση στο κεφάλαιο που λυμαίνεται την ίδια μας την ζωή.

ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ

Σάββατο 16/4, Προπύλαια, 12.00

Ταξική Αντεπίθεση Αθήνας, ομάδα αναρχικών και κομμουνιστ(ρι)ών