Κράτος και κεφάλαιο δολοφονούν εργάτες

Η εργοδοτική δολοφονία του Χρήστου Ζορμπά, 29χρονου ηλεκτρολόγου στην γαλακτοβιομηχανία “Ήπειρος”, καταγράφηκε ως ακόμα ένα εργατικό δυστύχημα. Ο πρόσφατος θάνατος του 50χρονου μετανάστη εργάτη σε καρνάγιο στην Αμαλιάπολη, ο θάνατος του λιμενεργάτη της Cosco όπως και ο θάνατος του 41χρονου εργοδηγού της ΣΤΑΣΥ αποτελούν λίγα μόνο πρόσφατα παραδείγματα από τα χιλιάδες που λαμβάνουν χώρα.

Η εργατική τάξη θρηνεί τους χιλιάδες αόρατους νεκρούς της ως συνέπεια της οξυμένης ταξικής καταπίεσης. Η εργασιακή επισφάλεια και ανασφάλεια είναι αποτέλεσμα μιας χρόνιας ταξικής πολιτικής για την διασφάλιση των υπερκερδών του εγχώριου και διεθνούς κεφαλαίου, με την συναίνεση και πριμοδότηση ολόκληρου του πολιτικού συστήματος. Οι πολιτικές των μνημονιακών κυβερνήσεων, μέσω ιδιωτικοποιήσεων και αναίρεσης εργατικών κεκτημένων χρόνων, οδήγησαν σε μια εργασιακή δυστοπία, σε μια πραγματικότητα εξαθλίωσης και θανάτου.

Στην Ελλάδα της διακυβέρνησης ΝΔ, εργοδοτικές δολοφονίες σημειώνονται μία ανά 20 ημέρες. Αυτό αναδεικνύει μια κλιμακούμενη ταξική καταπίεση που λυσσαλέα και αδυσώπητα χρησιμοποιεί όλα τα μέσα επιβολής. Σε συνάρτηση με την αυξανόμενη ένταση της καταπίεσης στο πεδίο της εργασίας, υπάρχει μια ευρύτατη υποτίμηση της ζωής σε όλα τα πεδία. Η ενεργειακή φτώχεια, η υγειονομική ανεπάρκεια και η πολεμοκάπηλη εξωτερική πολιτική αποδεικνύουν ακριβώς αυτό. Η παρακαταθήκη των μνημονιακών κυβερνήσεων εκφράζεται σήμερα με αυτή την νεοφιλελεύθερη απαξίωση της ζωής προς όφελος των συμφερόντων του κεφαλαίου.

Οι νεκροί της τάξης μας δε θα ξεχαστούν. Οι μνήμες τους θα μας συνοδεύουν στον αγώνα ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση, ενάντια στο κεφάλαιο και το κράτος του. Η ζωή του Χρήστου Ζορμπά χάθηκε εξ αιτίας της εγκληματικής αμέλειας των αφεντικών, της έλλειψης κατάλληλων γαντιών για ηλεκτρολόγους και ενός ηλεκτρικού πίνακα χωρίς ρελέ διαφυγής. Η ζωή του Χρήστου έσβησε για τα υπερκέρδη των εργοδοτών. Στις 13 Ιουλίου εκδικάζεται η απόφαση για τον θάνατο του. Να μην επιτρέψουμε στην αστική δικαιοσύνη να ξεπλύνει ακόμα μια εργοδοτική δολοφονία.

ΚΕΡΔΗ ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΑ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΕΡΓΑΤΩΝ

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΩΝ

Ταξική Αντεπίθεση (ομάδα αναρχικών και κομμουνιστ(ρι)ών)