Κάλεσμα στήριξης της σημερινής Συγκέντρωσης – Διαδήλωσης στην πλατεία Εξαρχείων που καλεί το «Συντονιστικό Δράσης για την υπεράσπιση των Εξαρχείων» . Όλοι/ όλες στους δρόμους της οργής και του αγώνα

Χθες, για ακόμα μια φορά ζήσαμε στο πετσί μας το σκληρό αντίτιμο της επιλογής να κατοικείς, να αγωνίζεσαι, να δραστηριοποιείσαι πολιτικά και κοινωνικά στα Εξάρχεια.

«Το απόγευμα της Παρασκευής 22/7 και ενώ ήταν καλεσμένη συγκέντρωση στην πλατεία Εξαρχείων των «Συντροφισσών ενάντια στην πατριαρχία και την έμφυλη βία», με αφορμή περιστατικό απόπειρας βιασμού στη γειτονια, οι δρόμοι των Εξαρχείων και μέρος της πλατείας καταλήφθηκαν από κάθε λογής μπάτσους. Παρά το γεγονός, η συγκέντρωση/ μικροφωνική πραγματοποιήθηκε κανονικά, καταγγέλθηκε η αστυνομική παρουσία και διαβάστηκαν κείμενα για την απόπειρα βιασμού, την έμφυλη βία στα Εξάρχεια και τη σχέση της με την κοινωνική συνθήκη που επικρατεί στη γειτονιά, την αστυνομοκρατία, την τουριστικοποίηση, το ναρκεμπόριο, την καπιταλιστική ανάπλαση.

Με τα μπλοκ των συντροφισσών μπροστά, η συγκέντρωση των 400 περίπου ατόμων, βγήκε στη Στουρνάρη όπου οι μπάτσοι έκλεισαν το δρόμο, κάνοντας σαφές πως ο σχεδιασμός τους ήταν εκείνος της απαγόρευσης της πορείας. Οι συντρόφισσες, πιασμένες αλυσίδες προχωρήσαμε αποφασιστικά μπροστά, φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην πατριαρχία, την έμφυλη βία και την αστυνομία, για να δεχθούμε επίθεση από τα ΜΑΤ που πέταξαν κρότου λάμψης και δακρυγόνα ανάμεσά μας, ξυλοκοπώντας συντρόφισσες με τα γκλομπς τους. Παρά την επίθεση, η πορεία γρήγορα ανασυντάχθηκε και βγήκε και πάλι στο δρόμο προχωρώντας, για να δεχθεί και πάλι ανάλογης έντασης επίθεση, με κόσμο να ξυλοκοπείται και να συλλαμβάνεται από τους δολοφόνους της ομάδας Δ και των ΜΑΤ και στη συνέχεια να εγκλωβίζεται σε πολυκατοικίες και στο καφενείο της πλατείας, όπου έπειτα από ώρες πολιορκίας έγινε αστυνομική εισβολή με προσαγωγές και μια σύλληψη.  

Η κυβέρνηση με κάθε τρόπο συγκαλύπτει και δείχνει την προνομιακή της σχέση με τους κάθε λογής βιαστές, ενώ την ίδια στιγμή δολοφονεί τον αναρχικό σύντροφο, απεργό πείνας Γ. Μιχαηλίδη.»

Συντρόφισσες ενάντια στην πατριαρχία και την έμφυλη βία

 Η χθεσινή ημέρα αποτέλεσε για το ανταγωνιστικό κίνημα ακόμα μια ημέρα έμπρακτης υπεράσπισης της γειτονιάς των Εξαρχείων απέναντι στον «εξευγενισμό» και την εμπορευματοποίηση της, στο όργιο της κρατικής καταστολής, στα φαινόμενα κοινωνικού κανιβαλισμού που μαστίζουν τη γειτονιά μας. Τα «Εξάρχεια της κοινωνικής αυτοοργάνωσης και της ταξικής αλληλεγγύης», τα «Εξάρχεια της αντίστασης και της Εξέγερσης» δεν είναι μια συνθηματολογία για το μέλλον. Είναι ένα διαρκές διακύβευμα για το παρόν του αγώνα. Για το εδώ και τώρα του μαζικού δυναμικού αγώνα ενάντια στο Μετρό, την ιδιωτικοποίηση του λόφου Στρέφη, τις μαφίες και την επιχειρούμενη καπιταλιστική ανάπλαση. Και ως τέτοιο, δεν θα το αφήσουμε ποτέ τρόπαιο στα χέρια κανενός βιαστή, μπάτσου, μαφιόζου και επενδυτή.

Απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε σε όλες τις πτυχές της καθημερινής ζωής, τα συνεχή περιστατικά έμφυλης βίας, τις γυναικοκτονίες την κρίση, την ακρίβεια, τον πόλεμο, η θέση μας βρίσκεται στη συνεχή προσπάθεια για την ανατροπή της κοινωνικής δυστοπίας που μας επιβάλλουν. Στήνουμε αναχώματα ενάντια στην υποτίμηση της ζωής και της αξιοπρέπειας μας και στεκόμαστε στο πλευρό όσων αγωνίζονται και εξεγείρονται.

Ο Αγώνας για την υπεράσπιση των Εξαρχείων είναι Αγώνας για την Υπεράσπιση ολόκληρης της αγωνιζόμενης κοινωνίας

Ταξική Αντεπίθεση ( ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστ(ρι)ών )