Αλληλεγγύη στην Κατάληψη Παλιού Νεκροτομείου

Στις 22/7 στην Αλεξανδρούπολη τοιχοκολλήθηκε στην είσοδο της κατάληψης Παλιού Νεκροτομείου επίσημο έγγραφο που ανακοίνωνε και προειδοποιούσε για την επικείμενη εκκένωση της κατάληψης την Τετάρτη 27/7. Η συγκυρία κάθε άλλο παρά τυχαία είναι, καθώς τις ίδιες μέρες, σειρά άλλων γεγονότων έλαβαν χώρα, αναδεικνύοντας έναν ευρύτερο σχεδιασμό της κρατικής καταστολής. Την ίδια μέρα 22/7 εκκενώθηκε η κατάληψη 111 στην Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα στην Αθήνα στα Εξάρχεια χτυπήθηκε πορεία ενάντια στους βιασμούς και την έμφυλη βία. Η επίδειξη δύναμης του κράτους επιχειρεί να καθιερώσει τον φόβο, μέσω της επίθεσης σε όλους τους χώρους ορμητήρια και οργάνωσης του κινήματος. Όλα αυτά συμβαίνουν εν μέσω της απεργίας πείνας του Γ. Μιχαηλίδη, απέναντι στον οποίον το κράτος στέκεται ανάλγητο και εκδικητικό και τον δολοφονεί μέρα με τη μέρα.

Το Παλιό Νεκροτομείο αποτελεί μια πολιτικά ενεργή κατάληψη που από το 2016 έως και σήμερα λειτουργεί ως κέντρο αγώνα για το ανταγωνιστικό κίνημα της πόλης. Ως Ταξική Αντεπίθεση συμπορευτήκαμε με την κατάληψη Παλιού Νεκροτομείου και δώσαμε κοινούς διεθνιστικούς αγώνες ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου αντιπολεμικού συντονισμού. Οι πανελλαδικές κινητοποιήσεις που έλαβαν χώρα χαρακτηρίστηκαν από μαζικότητα, ιδιαίτερα στην πόλη της Αλεξανδρούπολης. Το κράτος από τη μεριά του, υπηρετώντας τα συμφέροντα του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού και της ντόπιας αστικής τάξης, σχεδιάζει και υλοποιεί τη μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε μια απέραντη νατοϊκή βάση. Υπ’ αυτή την έννοια, η απειλή της εκκένωσης δεν είναι τυχαίο πως συμπίπτει χρονικά με την απόβαση των Αμερικανών πεζοναυτών στην πόλη.

Οι διαρκείς αγώνες της κατάληψης στην τοπική κοινωνία πάντοτε με ταξικό και κοινωνικό πρόσημο εξάντλησαν τα όρια πολιτικής ανοχής του αστικού κράτους. Οι καταλήψεις είναι οι χώροι της κοινωνικής αυτοοργάνωσης και αποτελούν αγκάθι στους σχεδιασμούς της κυρίαρχης τάξης. Η υπεράσπιση των καταλήψεων είναι η υπεράσπιση των ίδιων των αγώνων τους για την όξυνση του ταξικού πολέμου.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συντρόφους της κατάληψης καθώς και σε όλο τον αγωνιζόμενο κόσμο της πόλης. Η πολυεπίπεδη επίθεση του κράτους στο ανταγωνιστικό κίνημα δεν θα μείνει αναπάντητη.ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΝΕΚΡΟΤΟΜΕΙΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣΤαξική Αντεπίθεση (ομάδα αναρχικών και κομμουνιστ(ρι)ών)