Η σημερινή αστυνομική επιχείρηση στα Εξάρχεια δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών για το τι σημαίνουν τα έργα κατασκευής Μετρό στην πλατεία Εξαρχείων: Έργα Μετρό στην πλατεία Εξαρχείων σημαίνουν μόνιμη εγκατάσταση σε αυτήν των δολοφόνων των ΜΑΤ, των ΔΕΛΤΑ, της ΟΠΚΕ. Σημαίνουν απαγόρευση και καταστολή των πολιτικών και κοινωνικών συναθροίσεων και συγκεντρώσεων. Σημαίνουν με άλλα λόγια την επιβολή μιας ιδιότυπης χούντας. Γιατί τι άλλο από χούντα είναι η πολυετής στρατοπέδευση εντός ελαχίστων τετραγωνικών μέτρων δεκάδων πάνοπλων μπάτσων σε μια περιοχή, όπου η δολοφονική δράση της αστυνομίας αποτελεί καθεστώς εδώ και δεκαετίες∙ και τι άλλο από χούντα είναι η προσπάθεια συλλογικής καθυπόταξης και ταπείνωσης μιας γειτονιάς μέσα από την επιβολή μιας τέτοιας συνθήκης.

Αυτή ακριβώς η επιβολή, προσδιορίζει σε τελική ανάλυση και τον αντικοινωνικό χαρακτήρα του ίδιου του έργου του Μετρό στην πλατεία Εξαρχείων. Κανένα έργο πραγματικής κοινωνικής ωφέλειας και αξίας δεν θα είχε ποτέ την ανάγκη εφαρμογής τέτοιων δικτατορικών μέτρων για να υλοποιηθεί. Υπό αυτήν την έννοια η κοινωνική χρησιμότητα του Μετρό στην Πλατεία Εξαρχείων κρίθηκε σήμερα τελεσίδικα. Καμία χούντα δεν μπορεί να φέρει ποτέ την κοινωνική πρόοδο και μόνο φασίστες ή αφελείς μπορούν να περιμένουν ένα καλύτερο αύριο για τα Εξάρχεια μέσω των ΜΑΤ και της ομάδας ΔΕΛΤΑ. Ουσιαστικά η αξία χρήσης του Μετρό στην πλατεία θα είναι αυτή ακριβώς που θα επιβάλλει η νέα αξία χρήσης που θα δώσει στα Εξάρχεια το Κεφάλαιο, ως ζώνη απόλυτης κυριαρχίας των πιο στυγνών καπιταλιστικών σχέσεων, πλήρως εκκαθαρισμένης από τους κατοίκους της, τις ζωντανές παραγωγικές δυνάμεις της και των τελευταίων πνευμόνων πρασίνου που της έχουν απομείνει.

Πλανώνται ωστόσο πλάνην οικτράν οι κρατούντες αν νομίζουν ότι με τέτοιες μεθοδεύσεις θα κάμψουν τα Εξάρχεια και τον κόσμο του αγώνα. Στην πραγματικότητα οι κινήσεις τους πανικό και ανασφάλεια μαρτυρούν μπροστά στη γενικευμένη απαξία στην οποία έχουν περιέλθει. Και βέβαια φόβο για τις συγκρούσεις και τις εξεγέρσεις που ωριμάζουν.

Οι χούντες και τα καθεστώτα πέφτουν με εξεγέρσεις!Και αυτό στα Εξάρχεια το ξέρουμε καλά!

Όλοι- όλες σήμερα στη διαδήλωση υπεράσπισης των Εξαρχείων 7μμ, Καλλιδρομίου και Ε.Μπενάκη

Ταξική Αντεπίθεση (Oμάδα αναρχικών και κομμουνιστ(ρι)ών)