ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ.

Η καθημερινή ένταση της επίθεσης στα πλαίσια του εξευγενισμού και της βίας του κεφαλαίου είναι σαρωτική για εργαζόμενους, κατοίκους και τα κινήματα στη γειτονιά.

Οι αυξήσεις ενοικίων, οι εκδιώξεις ενοικιαστών λόγω της εκμετάλλευσης κατοικιών από αρπακτικά του REAL ESTATE, διεθνούς κεφαλαίου και μεγαλοεπενδυτές, η μετατροπή διαμερισμάτων και ολόκληρων πολυκατοικιών σε AIRBNB ένα τεράστιο στεγαστικό ζήτημα στη γειτονιά, εκτοπίζοντας εκείνες/α/ους που ανήκουν σε χαμηλόμισθα στρώματα.

Τα δημόσια σχολεία της γειτονιάς δοκιμάζονται καθημερινά, αφού αδειάζουν τμήματα εξαιτίας της αδυναμίας ανταπόκρισης των οικογενειών στις αυξήσεις ενοικίων, ενώ οι μετανάστες και οι κοινωνικά αποκλεισμένοι που παραδοσιακά έβρισκαν καταφύγιο στα Εξάρχεια γίνονται στόχοι καθημερινών υπηρεσιών της αστυνομίας με εντολή του Δήμου Αθηναίων και «εξαφανίζονται» σε κέντρα κράτησης ή άλλες περιοχές.

Στις 9/8 4:30 τα ξημέρωτα έγινε μια πρωτοφανής επιχείρηση εργολάβων με τη συνοδεία ενός στρατού κατοχής για την περίφραξη της πλατείας των Εξαρχείων με λαμαρίνες. Έκτοτε η πλατεία μετατράπηκε σε αστυνομοκρατούμενο εργοτάξιο, όπως και προβλέπεται να παραμείνει για τα επόμενα 8 χρόνια.

Το επόμενο διάστημα θα επιχειρηθεί το ξήλωμα της πλατείας, όπου τα 70 δέντρα της πλατείας θα κοπούνε, η μοναδική πλατεία της γειτονιάς θα καταστραφεί και οι αντιστάσεις θα δεχθούν ένα ανεπανόρθωτο πλήγμα, αφού η πλατεία αποτελεί ένα εμβληματικό σημείο για το αγωνιστικό κίνημα από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα.

Παράλληλα,επιχειρείται η επίθεση στον κοινωνικό χαρακτήρα του λόφου Στρέφη με την τεχνική εταιρεία ΤΟΜΗ ΑΒΕΤΕ (Θυγατρική της ΑΚΤΩΡ) να έχει βάλει μπρος τις μηχανές προκειμένου να μετατρέψει τον λόφο σε τουριστικό θέρετρο, εμπορευματική ζώνη, πεδίο ελέγχου της κοινωνικής ζωής με αποτέλεσμα την αποστείρωσή της.

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ στην επιβαλλόμενη «ανάπτυξη» του κέντρου της πόλης και τη μετατροπή της σε τουριστικό θέρετρο. Σε ένα απέραντο εργοτάξιο αναθέσεων και μίζας, σαν τον Μεγάλο Περίπατο. Στην απονέκρωση ζωτικών για τον κοινωνικό ιστό χώρων, όπως του Πολυτεχνείου μέσω της μουσειοποίησης του. Στην αποστείρωση των δημόσιων πανεπιστημίων, την λεηλασία δημόσιων και ελεύθερων χώρων και χώρων πρασίνου. Στην αύξηση των ενοικίων, την ιδιωτικοποίηση του λόφου Στρέφη, τη μετατροπή του οικιστικού χαρακτήρα γειτονιών σε εμπορευματικές ζώνες.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ.

Την ώρα διεξαγωγής του δημοτικού συμβουλίου ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΤΖΙΑ | ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ | 17.30

ΟΧΙ Μετρό στα Εξάρχεια.

Καμιά παράδοση του λόφου Στρέφη σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Να παραμείνει το Πολυτεχνείο τόπος συνάντησης και αγώνα.

Αντίσταση στην κουλτούρα του ρατσισμού, σεξισμού και της εξουσίας.

Μείωση στις τιμές των ενοικίων και Καμία έξωση.

Έξω οι μαφίες από τη γειτονιά.

Συντονιστικό Δράσης για την Υπεράσπιση των Εξαρχείων