ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΜΦΥΛΗ ΒΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Την Παρασκευή 9/11 τα ξημερώματα, κάποιες ώρες μετά το τέλος της μεγαλειώδους πορείας υπεράσπισης της γειτονίας των Εξαρχείων, μια γυναίκα, πηγαίνοντας να πάρει το μηχανάκι της από την οδό Τσαμαδού, δέχθηκε απειλές και σεξιστικά σχόλια από τους μπάτσους- φρουρούς του εργοταξίου του Μετρό στην πλατεία. Όταν εκείνη τους απάντησε, της επιτέθηκαν, άνοιξαν την πόρτα του εργοταξίου και την έβαλαν μέσα, όπου άρχισαν να τη χτυπούν σε όλη της το σώμα. Οι φωνές της για βοήθεια και η αντίδραση διερχόμενων και κατοίκων θα τη σώσουν τελικά από τη συνέχιση της κακοποίησής της, πίσω από τις κλειστές λαμαρίνες. Την ίδια μέρα, κατά τη διάρκεια της πορείας, οι μπάτσοι θα επιδοθούν στα γνωστά τους αίσχη, με επιθέσεις στο σωρό, χτυπώντας, μεταξύ άλλων, εργαζόμενη σε εστιατόριο κοντά στην πλατεία.

Ο ρόλος της ΕΛΑΣ ως φορέα έμφυλης βίας και μηχανισμού συγκάλυψής της, είναι δομικός. Η υπόθεση της Ηλιούπολης, έρχεται σήμερα πάλι στο προσκήνιο, αφού είναι εμφανές πως οι αστυνομικοί- δικαστικοί μηχανισμοί επιχειρούν με κάθε τρόπο να τη βάλουν στο συρτάρι, με την επιζώσα να δέχεται παράλληλα απειλές από τον μπάτσο βιαστή και μαστροπό και από το περιβάλλον του. Στα Εξάρχεια σήμερα, η πατριαρχική βία του κράτους, συναρθρώνεται με τη γενικότερη κατασταλτική στρατηγική της «ανάπλασης», της κοινωνικής, ταξικής και κινηματικής ερημοποίησης, της ταπείνωσης, εν τέλει, με εκδικητικούς όρους μιας ολόκληρης γειτονιάς. Δεν έχουν περάσει δύο μήνες που οι μπάτσοι επιτίθονταν στη φεμινιστική πορεία ενάντια στην έμφυλη βία, συγκαλύπτοντας έμπρακτα τους βιαστές. Αλλά και σε καθημερινό επίπεδο, όλες οι γυναίκες και οι θηλυκότητες που κυκλοφορούν στους δρόμους των Εξαρχείων, γίνονται αποδέκτριες σεξιστικών σχολίων και παρενοχλήσεων από τους εκατοντάδες ένστολους τραμπούκους, που συμπεριφέρονται με όρους τσιφλικάδων.

Η δυναμική και μαζική μας αντίσταση στο καθεστώς κατοχής της γειτονίας των Εξαρχείων, στην έμφυλη βία, την πατριαρχία και την κρατική καταστολή είναι μονόδρομος!

Στηρίζουμε με τη συμμετοχή μας τη συγκέντρωση της Τετάρτης 14/9 στις 7μμ, Στουρνάρη και Τσαμαδού, απέναντι από το εργοτάξιο του Μετρό.

ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΜΦΥΛΗ ΒΙΑ

ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ,

ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ!

Συντρόφισσες ενάντια στην πατριαρχία και την έμφυλη βία