Την 6η Δεκέμβρη του 2020 ημέρα επετείου μνήμης του αναρχικού μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και εν καιρώ της χουντικής έμπνευσης απαγόρευσης συγκεντρώσεων, συλλαμβάνονται συνολικά 62 διαδηλωτές οι οποίοι επιχείρησαν και κατάφεραν να βγουν τελικά στο δρόμο.

Η κυβέρνηση εκμεταλλευόμενη την γενικευμένη υγειονομική κρίση προσπάθησε να επιβάλλει τον τερματισμό των διαδηλώσεων με πρόσχημα την πανδημία και να απαγορέψει καθολικά το δικαίωμα για κάθε είδους αντίδραση απέναντι στην αυταρχική τακτική που προσπαθούσε να ορίσει, αξιοποιώντας στο έπακρο τους κατασταλτικούς μηχανισμούς της. Από το πρωί εκείνης της ημέρας πλήθος αστυνομικών δυνάμεων κάθε λογής είχαν στρατοπεδεύσει στην περιοχή των Εξαρχείων απαγορεύοντας την προσέλευση οποιουδήποτε επιχειρούσε να προσεγγίσει το σημείο της δολοφονίας.

Σε πολλά σημεία της γειτονιάς συγκεντρώνεται κόσμος και διεκδικεί το δικαίωμα του να βρίσκεται στο δρόμο. Οι δυνάμεις καταστολής επιτίθενται και συλλαμβάνουν πολλούς διαδηλωτές/τριες και τους οδηγούν στη ΓΑΔΑ όπου και θα κρατηθούν για ώρες χωρίς καμία υγειονομική μέριμνα επιβάλλοντας τους κατηγορίες διασποράς. Η επιμονή του κόσμου του αγώνα εκείνη την ημέρα έδωσε μια ηχηρή απάντηση στην κυβέρνηση και κατάφερε να κερδίσει το δρόμο μέσα σε συνθήκες αυξημένης καταστολής.

Στεκόμαστε στο πλευρό των συλληφθέντων.

Καλούμε την Παρασκευή 16/9 στα δικαστήρια Ευελπίδων στις 10.00πμ στο κτήριο 12

Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες της 6ης Δεκέμβρη 2020

Ταξική Αντεπίθεση (ομάδα αναρχικών και κομμουνιστ(ρι)ών)