[Δικαστική αίθουσα φυλακών Κορυδαλλού – Τετάρτη 16/11 – 9:00]

Στις 7 Οκτώβρη οι 11 αγωνιστές και αγωνίστριες από την Τουρκία που βρίσκονται αιχμάλωτοι στις ελληνικές φυλακές από τον Μάρτιο του 2020 με καταδικαστική απόφαση 333 χρόνων, ξεκινούν απεργία πείνας διαρκείας απαιτώντας Δίκαιη Δίκη. Μια αντίσταση για Δικαιοσύνη που μετρά σήμερα 40 μέρες. Μια σκληρή μάχη για την υπεράσπιση του δίκιου του αγώνα.

Οι 11 αγωνιστές και αγωνίστριες από την πρώτη στιγμή που βρέθηκαν στα χέρια του ελληνικού κράτους και των διωκτικών αρχών δεν άφησαν κανένα περιθώριο σε εκβιασμούς και απειλές από την αστυνομία, τους εισαγγελείς και τους δεσμοφύλακες. Με το ήθος και την αγωνιστικότητα που γεννά ολόκληρη η επαναστατική τους παράδοση στάθηκαν απέναντι στον εχθρό.

Δεν ανέχτηκαν το σωματικό έλεγχο, το μπλοκάρισμα των μαθημάτων, των βιβλίων, των τηλεφωνημάτων, των επισκεπτηρίων. Έγραφαν και παρέμβαιναν καθημερινά με ανακοινώσεις, κριτική, γράμματα, ποιήματα και εισηγήσεις γεμίζοντας με ιδεολογικό πλούτο το ελληνικό κίνημα ακόμα και μέσα στη φυλακή. Συμμετείχαν ενεργά σε πληθώρα εκδηλώσεων για τον εγκλεισμό και την αντίσταση μέσα από τα κελιά και την απομόνωση, για τις λίστες τρομοκρατίας των ΗΠΑ, για την επαναστατική τέχνη, για την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα, για τα ναρκωτικά κ.α. Έδωσαν παράδειγμα, δύναμη και προοπτική στους υπόλοιπους συγκρατούμενούς τους και δέχτηκαν αλληλεγγύη από όλες τις ελληνικές φυλακές.

Δε σιώπησαν στους ξαφνικούς ελέγχους και τα βασανιστήρια. Ανέδειξαν την κρατική τρομοκρατία και το ειδικό καθεστώς κράτησης που τους έχει επιβληθεί σε κάθε του όψη και αντιστάθηκαν καθημερινά με τα σώματα και το λόγο τους. Δεν άφησαν ούτε σπιθαμή στην εξουσία των δεσμοφυλάκων και της διεύθυνσης των φυλακών πάνω στην πρωτοβουλία τους και τα σώματά τους. Ακόμα και μέσα στις δικαστικές αίθουσες με αντίσταση και αγώνα πάλεψαν για δίκαιη δίκη. Για αυτό και βασανίστηκαν από τις ειδικές δυνάμεις εντός της αίθουσας των βασανιστηρίων.

Στεκόμαστε ολόψυχα στο πλευρό των 11 κομμουνιστών αγωνιστών και αγωνιστριών από την Τουρκία που δε σταμάτησαν να αγωνίζονται για το ψωμί και τη δικαιοσύνη, για τους Λαούς της Ανατολίας και όλου του κόσμου και που για αυτούς τους λόγους πληρώνουν σήμερα το τίμημα των 333 χρόνων φυλάκισης σε μια δίκη με πολιτικές εντολές από το καθεστώς Ερντογάν και την αμερικανική πρεσβεία.

ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΣΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΩΝ 11 ΑΓΩΝΙΣΤ(ΡΙ)ΩΝ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΗ ΔΙΚΗ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ 11 ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ