Παρασκευή 18/11 – 9:00 – Ευελπίδων –  κτίριο 10

Συγκέντρωση αλληλεγγύης για την συμπληρωματική απολογία των 2 αγωνιστών που διώκονται για τις επιθέσεις σε γραφεία της Χ.Α.

Την 1η Νοεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε εμπρηστική επίθεση στα κεντρικά γραφεία της Χ.Α. στην οδό Δηλιγιάννη με αποτέλεσμα την καταστροφή του δεύτερου ορόφου που στεγαζόταν μεταξύ άλλων το πολιτικό γραφείο του γ.γ του κόμματος Ν. Μιχαλολιάκου.

Το γεγονός αυτό στάθηκε η αφορμή για να ξεκινήσει μια τρομολαγνική εκστρατεία στοχοποίησης και διώξεων κατά αγωνιστών του αναρχικού κινήματος. Μια εκστρατεία που κορυφώθηκε με τις συλλήψεις δύο αντιφασιστών αγωνιστών και τις αστυνομικές μεθοδεύσεις που ασκήθηκαν σε βάρος τους στοχεύοντας στην προφυλάκιση τους.

Η αναβάθμιση του κατηγορητηρίου τους από την “αντι”τρομοκρατική υπηρεσία και οι δημοσιογραφικές διαρροές των ημερών, προερχόμενες από την ίδια υπηρεσία, δημιούργησαν ένα σχεδόν βέβαιο κλίμα προφυλάκισης για τους δύο αγωνιστές διαμορφώνοντας ένα περιβάλλον τρομοϋστερίας μέσα στο οποίο οι σύντροφοι μαζί με τους δικηγόρους και το κίνημα αλληλεγγύης καλέστηκαν να δώσουν μια άνιση μάχη.

Πιο συγκεκριμένα, οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του Κράτους με προεξέχουσα την “αντι”τρομοκρατική υπηρεσία κατασκεύασαν, σύμφωνα με τις διατάξεις του 187α, μια “τρομοκρατική” οργάνωση με την επωνυμία “Ταξιαρχία”, η οποία -σύμφωνα με την “αντι”τρομοκρατική- πρωτοεμφανίστηκε τον Μάρτη 2017 με την επίθεση στα (τότε) κεντρικά γραφεία των φασιστών της Χ.Α στη λεωφόρο Μεσογείων 131, με την ονομασία “Ταξιαρχία Παύλος Φύσσας”. Σύμφωνα με τα σενάρια της δικογραφίας, μέχρι και την τελευταία της επίθεση στα κεντρικά γραφεία της οδού Δηλιγιάννη τον Νοέμβρη του 2019 (επίθεση για την οποία δεν έχει παρθεί καμία ανάληψη ευθύνης), πραγματοποίησε συνολικά έξι επιθέσεις εναντίων δομών και προσώπων του φασιστικού μορφώματος.

Κι ενώ η δικογραφία τρία χρόνια μετά παραμένει ανοιχτή κι οι σύντροφοι είναι υποχρεωμένοι να παρουσιάζονται 4 φορές το μήνα στο Α.Τ για να δίνουν παρών, να έχουν παγωμένους τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, να έχουν δέσμευση περουσιακών στοιχείων, να τους απαγορεύουν την εξόδο από τη χώρα καθώς και να έχουν καταβάλλει με τις προσπάθειες όλων των αλληλέγγυων υπέρογκη εγγύση των 15.000 ευρώ ο καθένας, η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση άσκησε μία ακόμα δίωξη στους 2 συντρόφους για την εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της ΧΑ στον Ασπρόπυργο. Μια ενέργεια που έγινε με την ονομασία “Ταξιαρχία Petrit Zifle” τον Φλεβάρη του 2019 κι είχε ως αποτέλεσμα το οριστικό κλείσιμο των γραφείων της νεοναζιστικής οργάνωσης. Είναι σαφές ότι το Κράτος επιχειρεί ακόμα και σήμερα την αναβάθμιση του κατηγορητηρίου για την εξόντωσητων συντρόφων μας την ίδια στιγμή που η αστική δικαιοσύνη αποφυλακίζει φασίστες με βαρύτατο κατηγορητήριο. Επιχειρεί να εγληματοποιήσει την αντιφασιστική δράση ενώ παράλληλα φασιστικοποιεί την πολιτική του δολοφονώντας μετανάστες και πρόσφυγες, τσακίζοντας αγωνιστές/ριες, βυθίζοντας στη φτώχεια και τη δυστυχία μια ολόκληρη κοινωνία.

Οι 2 αντιφασίστες αγωνιστές αποτελούν κομμάτι μιας ευρύτερης πολύμορφης και δυναμικής αντιπαράθεσης μεταξύ της αγωνιζόμενης κοινωνίας, του Κράτους και των φασιστών. Μιας αντιστασιακής παρακαταθήκης πλούσιας σε περιεχόμενα και δυναμικές όπου πρωτοπόρο τμήμα της υπήρξαν οι μαχητικοί αντιφασίστες και αντιφασίστριες που συγκρούστηκαν -και υλικά- χωρίς μικροκομματικές σκοπιμότητες και ιδιοτελή οφέλη με τους φασίστες. Αποτελούν κομμάτι της δικής μας “αντιφασιστικής νίκης” που κατατρόπωσε τον φασισμό στερώντας του ζωτικό χώρο στις γειτονιές και στον δημόσιο χώρο, μεταφέροντας τελικά μέσα από επίμονες και επίπονες προσπάθειες τον φόβο στο απέναντι στρατόπεδο. Τέλος, αποτελούν τμήμα μιας πανελλαδικής στρατηγικής εξουδετέρωσης του φασισμού, που στέρησε στους φασίστες πολιτικά γραφεία και πολιτικό οξυγόνο, εξαφανίζοντάς τους στις τρύπες τους. Η αλληλεγγύη μας λοιπόν στους 2 συντρόφους αποτελεί ταξικό-αντιφασιστικό καθήκον όσων συνεχίζουν να υπερασπίζονται την μαχητική αντιφασιστική παράδοση αυτού του τόπου, όσων συνεχίζουν να οπλίζονται απέναντι στον φασισμό και στο σύστημα που τον γεννά.

Αντιφασίστες/ αντιφασίστριες από το κέντρο και τις γειτονίες της Αθήνας και του Πειραιά

Πηγή:https://athens.indymedia.org/post/1621846/