Παρέμβαση σήμερα στη Α’ ΔΟΥ Αθηνών στην Ομόνοια με πανό “Μπαίνουν στα σπίτια μας για μικροποσά, το κεφάλαιο διατάσσει η εφορία εκτελεί” και εξόρμηση στην περιοχή με μαζικό μοίρασμα κειμένων και τρικάκια

Ακολουθεί το κείμενο της παρέμβασης

Εισβολές σε σπίτια οφειλετών; Ούτε να το σκέφτεστε

Με τον νέο κώδικα είσπραξης δημοσίων εσόδων που ψηφίστηκε πριν δυο μήνες στη Βουλή, οι εφοριακοί θα μπορούν να κάνουν έφοδο ακόμα και στα σπίτια των οφειλετών και να τα κάνουν φύλλο και φτερό για να κατασχέσουν χρήματα αλλά και πολύτιμα αντικείμενα.

Οι υπάλληλοι της υπηρεσίας θα μπορούν να ανοίγουν πόρτες των σπιτιών είτε με τη συναίνεση των ενοίκων είτε σπάζοντας την πόρτα (χωρίς παρουσία εισαγγελέα), να μπαίνουν μέσα, να ψάχνουν σε ντουλάπες, παπλώματα κλπ. σημεία του σπιτιού, με σκοπό να πάρουν ότι πολύτιμο υπάρχει στο σπίτι (έπιπλα, βάζα, σκεύη, μετρητά, πίνακες ζωγραφικής, κοσμήματα κλπ). Μάλιστα η αγωνία της φορολογικής αρχής να εισπράξει όσα περισσότερα έχει βάλει στο στόχαστρο περιλαμβάνει ακόμα και τις σοδειές στις οποίες δεν έχει γίνει ακόμα η συγκομιδή. Αφού όπως αναφέρεται στο νομοσχέδιο: «Οι ασυγκόμιστοι καρποί θεωρούνται για την κατάσχεση, οποτεδήποτε και αν αυτή επιβάλλεται ως κινητά και παραλαμβάνονται ή αφαιρούνται μετά την ωρίμανση».

Ειδικότερα στο άρθρο 11, του νόμου 4978 με τον τίτλο: «Κύρωση Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων» που ψηφίστηκε τον Οκτώβρη του 22 στη Βουλή» σημειώνεται μεταξύ άλλων

1. Ο ενεργών την κατάσχεση έχει την εξουσία, εφόσον το απαιτεί ο σκοπός της αναγκαστικής εκτέλεσης, να εισέρχεται στην κατοικία ή και σε κάθε άλλο χώρο που βρίσκεται στην κατοχή του καθ’ ου η εκτέλεση, να ανοίγει τις πόρτες και να προβαίνει σε έρευνες, καθώς και να ανοίγει κλειστά έπιπλα, σκεύη, ή δοχεία.

Η καπιταλιστική κρίση διαμορφώνει συνθήκες εξαίρεσης για εκ/μυρια ανθρώπους της τάξης μας που δεν έχουν πρόσβαση σε βασικά αγαθά και κοινωνικές ανάγκες με αποτέλεσμα να επιβιώνουν χωρίς να τα βγάζουν πέρα. Η ποινικοποίηση της φτώχειας και ο στιγματισμός εκείνων που περισσεύουν από το «καπιταλιστικό όνειρο» αποτελεί σημαντικό χαρτί των κυβερνήσεων στον πόλεμο που έχουν κηρύξει στους φτωχούς.

Οι εξώσεις και οι πλειστηριασμοί α κατοικίας, οι επιθέσεις εφοριακών σε σπίτια για πλιάτσικο, οι ανατιμήσεις στα βασικά αγαθά επιβίωσης αποτελούν πολεμικές πρακτικές αναβίωσης του μαυραγοριτισμού και φανερώνουν τη βία του κεφαλαίου απέναντι στους προλετάριους . Η εγκληματοποίηση και το ξεζούμισμα του πιο φτωχοποιημένου τμήματος του πληθυσμού αποτελεί για την εγχώρια αστική τάξη στρατηγική ζωτικής σημασίας για την διαιώνιση της εκμετάλλευσης και την ταξική μας υποτίμηση σε συνθήκες όξυνσης της καπιταλιστικής κρίσης.

Εγκληματίες δεν είναι όσοι/όσες δεν έχουν να πληρώσουν τους λογαριασμούς στο ρεύμα, όσοι/ όσες χρωστάνε στην εφορία ή αδυνατούν να αποπληρώσουν το στεγαστικό δάνειο στις τράπεζες, εγκληματίες δεν είναι οι προλετάριοι που συλλαμβάνονται επειδή απαλλοτρίωσαν από το σούπερ μάρκετ είδη πρώτης ανάγκης αφού ο βασικός μισθός τελείωσε ξανά πριν το τέλος του μήνα , ούτε εκείνες που δεν τους περισσεύουν τα 2 ευρώ για τις καθημερινές μετακινήσεις τους στα ΜΜΜ με αποτέλεσμα να συλλαμβάνονται από τους ξεφτίλες ελεγκτές.

Εγκληματίες και αφερέγγυοι δεν είναι οι ενοικιαστές που χρωστάνε ενοίκια στους ιδιοκτήτες όταν η κατάργηση του πλαφόν έχει εκτοξεύσει στα ύψη τις τιμές των ενοικίων.

Εγκληματίες και ληστές είναι οι καπιταλιστές που τζογάρουν στο χρηματιστήριο την ενέργεια και την πληρώνουμε εμείς υπέρογκα, εγκληματίες και ληστές είναι οι τραπεζίτες που μας κάνουν εξώσεις και μας αρπάζουν τις κατοικίες, οι εφοριακοί που σαν μπράβοι του Κράτους θα κάνουν μπούκες και πλιάτσικο στα σπίτια μας, τα αρπακτικά του Real estate, η ΠΟΜΙΔΑ και όλες οι μνημονιακές Κυβερνήσεις που καταργούν το πλαφόν στα ενοίκια και λειτουργούν προς όφελος των ιδιοκτητών αντιμετωπίζοντας τους ενοικιαστές σαν παράσιτα και αφερέγγυους.

Το καπιταλιστικό σύστημα θωρακίζεται απέναντι στην επαπειλούμενη εξέγερση των από τα κάτω. Αναβαθμίζει το ποινικό του οπλοστάσιο και προετοιμάζεται για συνθήκες βίαιης κατάπνιξης του εξεγερμένου λαού.

Απέναντι στην ταξική μας υποτίμηση με όπλο μας την κοινωνική και ταξική αλληλεγγύη οφείλουμε να στήσουμε αναχώματα απέναντι στις απολύσεις, στο κύμα της ακρίβειας και στην έμμεση μείωση μισθού, στην εντατικοποίηση της εργασίας και σε μια ζωή που δεν ζούμε αλλά επιβιώνουμε, δουλεύοντας εξαντλητικά. Να οργανώσουμε δομές κοινωνικής και ταξικής αυτοάμυνας, να αποτρέψουμε πλειστηριασμούς ά κατοικίας, να περιφρουρήσουμε τις κοινωνικές κατακτήσεις και να στρέψουμε την βία στο δικό τους στρατόπεδο.

Ντροπή/ Κλωτσιές στους εφοριακούς – μπράβους του Κράτους- που θα μπουκάρουν σπίτια μας.

Ταξική Αντεπίθεση (ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστ(ρι)ών)