Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο εργασίας

Ο φριχτός θάνατος 45 χρόνης ανασφάλιστης εργάτριας (Ρομά) στις υπηρεσίες αποκομιδης σκουπιδιών του Δήμου Ξυλυκάστρου ήρθε να υπογραμμίσει τις συνθήκες εργασιακής γαλέρας που βιώνει ένα από τα πιο υποτίμημένα κομμάτια της τάξης μας: Αυτό που εργάζεται σε μια από τις πλέον χρήσιμες κοινωνικά εργασίες. Τους εργαζόμενους στην καθαριότητα και την αποκομιδή σκουπιδιών. Τους “σκουπιδιαραιους” όπως με περισσή ταξική αλαζονεία τους χλευζουν τα παράσιτα της αστικής τάξης, οταν “τολμούν” να διεκδικούν το δίκιο τους.

Με χαμηλούς μισθούς, εξαντλητικά ωράρια, χωρίς συνθήκες υγιεινής, συχνά ανασφάλιστοι και μόνιμα εκτεθειμένοι σε τραυματισμους, θανάτους και βλάβες στην υγεία τους, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα βρίσκονται επιπρόσθετα αντιμέτωποι με το νέο καθεστώς εργασιακών σχέσεων που επιβάλλει το (μετα) μνημονιακο πλαίσιο στους Δήμους. Ένα καθεστώς που ουσιαστικά επιβάλλει την ανασφάλιστη εργασία, τις υπεργολαβιες σε ιδιώτες και την κατάργηση των οποιοδήποτε ελεγχων τήρησης ακόμα και αυτής της κατακουρελιασμένες εργατικής νομοθεσίας.
Στο έδαφος αυτό ακριβώς, οι θάνατοι την ώρα της δουλειας στις υπηρεσίες καθαριότητας και οι βαρύτατοι τραυματισμοί- όπως το πρόσφατο σακάτεμα εργάτη καθαριότητας στο Σούνιο πριν λίγες εβδομάδες- αποτελούν όπως τα σωματεία των εργαζομένων τονίζουν προδιαγεγραμμενα εγκλήματα με αυτουργούς το κράτος, την κυβέρνηση, τους Δήμους, τους υπεργολάβους, με μια λέξη το Κεφάλαιο και τους μηχανισμούς του.

Οι δεκάδες νεκροί της τάξης μας στα εργασιακά κάτεργα τους τελευταίους μήνες πρέπει να βρει την εργατική τάξη στο δρομο!
Καμία εργατική δολοφονία να μη μείνει αναπάντητη!

Όλοι- ες στην απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων στους Δήμους και την Καθαριότητα- Υπουργείο Εργασίας 17/1 10 πμ

Μαζικοί εργατικοί αγώνες εναντια στην ταξική υποτίμηση και τη φτώχεια.
Αληλεγγύη στους εν εξελίξει απεργιακούς αγώνες!

Εργατικά “Ατυχήματα” και σφαίρες στο ψαχνό – τον πόλεμο τον ζούμε και είναι ταξικος!

Ταξική Αντεπίθεση (ομάδα αναρχικών & κομμουνιστ(ρι)ων)