Όλοι-ες στην αντιφασιστική αντιπολεμική συγκέντρωση του Σαββάτου 28/1:

-Για να βροντοφωνάξουμε την εναντίωση μας στους μεγαλοϊδεατισμούς και τους πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς των αστικών τάξεων και των κρατών Ελλάδας Τουρκίας
-Για να καταδείξουμε το ρόλο του ιμπεριαλισμού ( ΝΑΤΟ –ΕΕ) στη διαιώνιση και την όξυνση της ελληνοτουρκικής σύγκρουσης

  • Για να μπλοκάρουμε τις απόπειρες των φασιστών να διεκδικήσουν πολιτικό χώρο και έδαφος στον δρόμο σε αυτήν την κρίσιμη καμπή του κοινωνικού –ταξικού ανταγωνισμού
    -Για να στείλουμε διεθνιστικό μήνυμα αλληλεγγύης στο λαό, την εργατική τάξη και το επαναστατικό κίνημα της Τουρκίας

[…] Ως εργαζόμενοι/ες, καταπιεσμένοι/ες που βιώνουμε την ανέχεια, την εκμετάλλευση και την καταστολή, γνωρίζουμε πολύ καλά πως ο εχθρός μας –όπως και αντίστοιχα αυτός του τουρκικού λαού- βρίσκεται στην ίδια μας τη χώρα. Βρίσκεται στον πόλεμο που μας έχει κηρύξει το δικό μας κράτος. Στα χαμηλά μας μεροκάματα, στα ανύπαρκτα εργασιακά και κοινωνικά μας δικαιώματα, στη βία της αστυνομίας και στην περιστολή των ελευθεριών μας, στην αποστέρηση των βασικών αναγκών μας για υγεία, στέγαση, ρεύμα, τροφή, φυσικό περιβάλλον, στους πλειστηριασμούς, τις εξώσεις, στις ανατιμήσεις.
Υπό αυτήν ακριβώς την έννοια αντιλαμβανόμαστε πολύ καλά τι σημαίνει για τα ταξικά μας συμφέροντα ο ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός για τις ενεργειακές πηγές, τις οικονομικές και γεωστρατηγικές ζώνες στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, και τι οι υπέρογκοι στρατιωτικοί εξοπλισμοί που τον συνοδεύουν. Για το πώς επενεργεί ο ανταγωνισμός αυτός -και η ένταση της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης που τον εγγυάται- στον ανελέητο ταξικό πόλεμο που βιώνουμε, για το πώς παροξύνει τον εθνικισμό, τον μιλιταρισμό, την κρατική τρομοκρατία και τον κοινωνικό εκφασισμό.

Με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία να μαίνεται και τα ιστορικά αδιέξοδα που γεννά η κρίση να ωθούν όλο και περισσότερο –τις συμμάχους στο ΝΑΤΟ- Ελλάδα και Τουρκία στην αναζήτηση πολεμικών λύσεων (που σαν αφορμή θα μπορούσαν να έχουν επεισόδια τύπου Ιμίων), η ανάπτυξη ενός δυναμικού αντιπολεμικού κινήματος και από τις δύο πλευρές του Αιγαίου, του μοναδικά ικανού παράγοντα να βάλει φρένο στους σχεδιασμούς των αστικών τάξεων και του ιμπεριαλισμού, αποτελεί δίχως άλλο μείζον κοινωνικό και πολιτικό διακύβευμα.
Το αντιφασιστικό κίνημα και στις δυο πλευρές του Αιγαίου που αγωνίζεται αδιάλειπτα τις τελευταίες δεκαετίες ώστε να μην αφεθεί σπιθαμή γης στους φασίστες γνωρίζει τι σημαίνει αντίσταση με κόστος. Έχει αναμετρηθεί με τους φασίστες σε γειτονιές, σε δρόμους, σε σχολεία, σε δικαστικές αίθουσες. Σε πανεπιστήμια, πλατείες, φυλακές, ακόμα και μέσα στα γραφεία τους. Γνωρίζοντας ότι ο φασισμός είναι η οργάνωση μάχης του Κεφαλαίου στην εποχή της κρίσης και του πολέμου.

Στην κατεύθυνση αυτή η συγκέντρωση του Σαββάτου, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει ένα ακόμα κρίκο στη σειρά των αντιφασιστικών αντιπολεμικών κινητοποιήσεων της τελευταίας περιόδου, δίνοντας με τη σειρά της τα καύσιμα για τις επερχόμενες μάχες που έχουμε μπροστά μας. Και ειδικά αυτές που σηματοδοτούν η άφιξη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Α. Μπλίνκεν στην Αθήνα (στα πλαίσια περιοδείας σε Τουρκία, Κύπρο, Ισραήλ) σε τέσσερις εβδομάδες και βέβαια το κλείσιμο ενός χρόνου (24 Φεβρουαρίου) από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία!

Όλοι-ες στην αντιφασιστική/ αντιπολεμική Συγκέντρωση του Σαββάτου 28/1!

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ
ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ
ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ