Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος

δε θα πάψεις ούτε στιγμή ν’ αγωνίζεσαι για την ειρήνη και για το δίκιο.”

Τ. Λειβαδίτης

Την Τρίτη 14/2 ο σύντροφος Κώστας Κ. καλείται να δικαστεί για την εμπρηστική επίθεση στο υπουργείο πολιτισμού το 2007.

Ο σύντροφος βρίσκεται αντιμέτωπος με τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή και της έκρηξης.

Στην ανάληψη ευθύνης για την ενέργεια αυτή αναφέρεται ότι:

“Η επίθεση εναντίον του υπουργού πολιτισμού Γ.Βουλγαράκη έγινε ως ένδειξη αλληλεγγύης στους φυλακισμένους αγωνιστές. Επιλέχθηκε ο υπουργός πολιτισμού γιατί ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης είναι πάντα στόχος αγωνιστών πόσο δε μάλλον όταν έχει διατελέσει υπουργός δημοσίας τάξης και η θητεία του έχει παραμείνει αξέχαστη. Πολιτικός προϊστάμενος της ασφάλειας όταν υπέκλεπτε και παρακολουθούσε τις συνομιλίες εκατοντάδων πολιτών μέσω της vodafone. Πολιτικός προϊστάμενος της ασφάλειας και υπεύθυνος για τις απαγωγές και ανακρίσεις δεκάδων Πακιστανών μεταναστών.

Τέλος υπο τις διαταγές του κ. Βουλγαράκη και με αφορμή την ληστεία στην Εθνική τράπεζα τον Γενάρη του 2006 για την οποία δικάζεται ο Γιάννης Δημητράκης στις 6 Ιούλη , ο αντιεξουσιαστικός χώρος δέχθηκε μια από τις πιο λυσσαλέες επιθέσεις των τελευταίων ετών με πογκρόμ, απαγωγές, κατασυκοφάντηση, λασπολογία και εν τέλει διώξεις αναρχικών.

Λευτεριά σε όσους είναι στα κελιά. Αλληλεγγύη σε όλους τους διωκόμενους συντρόφους. Όσο για τους πυροβολισμούς τους επίτηδες στο ψαχνό και όχι στον αέρα καλά θα κάνουν να προσέχουν οι μπάτσοι γιατί τέτοιες κινήσεις μπορούν να απαντηθούν με το ίδιο τίμημα”.

Ο σύντροφος Κώστας Κ. τα τελευταία 37 χρόνια, από μαθητής, συμμετέχει ενεργά σε όλα τα πεδία των κοινωνικών και ταξικών αγώνων και γι’ αυτό άλλωστε έχει βρεθεί επανειλημμένα στο στόχαστρο των αρχών.

Οι κατασταλτικοί μηχανισμοί επιχειρούν 16 χρόνια μετά, με ξεκάθαρα ρεβανσιστική διάθεση να εμπλέξουν τον σύντροφο με μοναδικό “στοιχείο” την εύρεση δείγματος dna πάνω σε κάποιο κινητό αντικείμενο. Κατά δήλωση των διωκτικών αρχών το δείγμα d.n.a. του συντρόφου βρίσκεται στην κατοχή τους από το 2009, γεγονός που αδιαμφισβήτητα προκαλεί ερωτηματικά και αποδεικνύει περίτρανα την πολιτική σκοπιμότητα της δίωξης.

Η δίωξη αυτή δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη καθώς δεν είναι μόνο μια επίθεση στον αγωνιστή Κώστα Κ, αλλά άλλο ένα αναβαθμισμένο κατασταλτικό χτύπημα ευρύτερα στον κόσμο του αγώνα. Η βιομηχανία διώξεων που έχει στηθεί αποσκοπεί στο τσάκισμα των αντιστάσεων και στην δημιουργία ενός κλίματος φόβου και παράλυσης του ανταγωνιστικού κινήματος. Η στοχοποίηση αγωνιστών/ριών με συνεπή και αδιάλλακτη παρουσία στους πολύμορφους κοινωνικούς αγώνες σε αυτή την συγκυρία μόνο τυχαία δεν είναι.

Το δόγμα μηδενικής ανοχής και η στρατηγική προληπτικής αντιεξέγερσης αποτελεί προτεραιότητα για το καθεστώς που θωρακίζεται διαρκώς αναβαθμίζοντας το νομικό και κατασταλτικό του οπλοστάσιο απέναντι στους ταξικούς αγώνες και τις κοινωνικές εκρήξεις που θα ξεσπάσουν.

Την Τρίτη 14/02 συνεχίζεται η δίκη του συντρόφου Κώστας Κ. Εκεί δεν θα είναι μόνος του. Θα είμαστε μαζί του όσοι και όσες αντιλαμβανόμαστε την επίθεση στον Κώστα σαν επίθεση στο σύνολο της αγωνιζόμενης κοινωνίας αλλά και πιο ειδικά σε μια ολόκληρη αντιεξουσιαστική γενιά που αντιστάθηκε και συνεχίζει να αγωνίζεται, σθεναρά και δυναμικά διατηρώντας την σπίθα αναμμένη, γκρεμίζοντας τον μύθο της παντοδυναμίας του εχθρού και αμφισβητώντας το κρατικό μονοπώλιο της βίας.

Κάτω τα ξερά σας από τους αγωνιστές/τις αγωνίστριες.

H αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

Συγκέντρωση: Τρίτη 14/2, 9:00 – Μικτό Ορκωτό (Δέγλερη 4)

Ταξική Αντεπίθεση (ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστ(ρι)ών)