Αντιφασίστες/αντιφασίστριες από το κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά | ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ
[Παρ. 17/2, 19:00, ΗΣΑΠ Καλλιθέας]

Στις 11 Φλεβάρη, μετά το τέλος αντιφασιστικής/ αντικρατικής διαδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στη γειτονιά της Καλλιθέας, οι φασίστες στήνοντας καρτέρι επιτέθηκαν και μαχαίρωσαν σύντροφο που αποβιβάστηκε στην Βικτώρια. Ο φασισμός, ανέκαθεν δρούσε με την κάλυψη και την ασυλία του κρατικού μηχανισμού αποτελώντας την οργάνωση μάχης του κεφαλαίου ειδικά σε συνθήκες όξυνσης της καπιταλιστικής κρίσης. Πότε ως αγανακτισμένοι πολίτες πίσω απο τα ΜΑΤ, πότε συγκροτώντας ξενοφοβικές επιτροπές κατοίκων, οι φασίστες ήταν είναι και θα είναι συνεργάτες της αστυνομίας, πολιτικοί εκφραστές της πιο ακραίας και βίαιης εκδοχής του Καπιταλισμού που έχει γνωρίσει ποτέ η ανθρωπότητα. Γνήσιοι απόγονοι των ταγματασφαλιτών και διαχρονικά μισογύνηδες, ρατσιστές και δωσίλογοι.
ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΟΠΛΙΖΕΙ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ
Μόνο συμπτωματικό δεν είναι ότι η αναβάθμιση της συμμορίτικης δράσης των φασιστών πραγματώνεται σε μια συγκυρία όξυνσης της κρατικής καταστολής και των γεωπολιτικών ανταγωνισμών, σε μια συγκυρία φτωχοποίησης της κοινωνίας και επίθεσης στα κεκτημένα προηγούμενων δεκαετιών. Ο φασισμός επιχειρεί να επιβάλλει τον φόβο και την κοινωνική σήψη πάντα σε σταθερή τροχιά σύγκρουσης με το κόσμο της φτώχειας, τα υποκείμενα που δέχονται καταπίεση, την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, όσους/ όσες/ όσα αγωνίζονται και αποτελούν πραγματικούς στόχους του κόσμου της εξουσίας.Η αντιφασιστική εμπειρία του ανταγωνιστικού κινήματος και οι νωπές μνήμες από το τσάκισμα των φασιστών, μας υπενθυμίζουν το χρέος μας απέναντι στην ιστορία και τους αγώνες.