ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑΣ – Πέμπτη 9/3 – 19:00 Αυτοδιαχειριζόμενο πάρκο Ναυαρίνου

H συνέλευση μεταφέρεται στο Αυτοδιαχειριζόμενο πάρκο Ναυαρίνου στα εξάρχεια

Κάλεσμα σε ανοιχτή συνέλευση για το κρατικό – καπιταλιστικό έγκλημα στα Τέμπη

Καλούμε σε ανοιχτή συνέλευση την Πέμπτη 9/3 19:00 [Αυτοδιαχειριζόμενο πάρκο Ναυαρίνουεξάρχεια] με σκοπό να ανταλλάξουμε σκεπτικά για το κρατικό καπιταλιστικό έγκλημα στα Τέμπη. Ιδιαίτερα σε αυτή την συγκυρία θεωρούμε σημαντικό οι δυνάμεις του ανταγωνιστικού κινήματος που αντιλαμβάνονται το έγκλημα στα Τέμπη σαν έγκλημα εναντίον της τάξης μας να συσπειρωθούν σε μια κοινή βάση νοηματοδοτώντας τον αγώνα και οργανώνοντας την παρουσία τους στο δρόμο.

Θεωρούμε το έγκλημα στα Τέμπη απόρροια των κρατικών πολιτικών, των μνημονικών και “μεταμνημονιακών” χρόνων, με διαρκείς ιδιωτικοποιήσεις, διαρκής υποτίμηση της εργατικής μας δύναμης η οποία φτάνει μέχρι και την δολοφονία συνανθρώπων μας σε δημόσια νοσοκομεία, χώρους εργασίας, στις φυλακές και στα σύνορα. Όλα αυτά συμβαίνουν εντός ενός κυρίαρχου αφηγήματος περί τυχαιότητας και ατομικών ευθυνών, το οποίο καθόλου ξένο δεν μας είναι τα τελευταία χρόνια, μιας και βλέπουμε το κράτος και το κεφάλαιο σε μια προσπάθεια να ξεπλύνουν την δολοφονική τους πολιτική, να αποδίδουν διαρκώς τις ευθύνες για τα αίσχη τους μεμονωμένα σε άτομα και στην κακή την τύχη. Η προφυλάκιση του σταθμάρχη και η μετατροπή του σε αποδιοπομπαίο τράγο επιχειρεί να κατευνάσει τις κοινωνικές δυναμικές και να ικανοποιήσει ένα συγκεκριμένο ακροατήριο που αναζητά στον – μεταφορικά και μη – τελευταίο – ανειδίκευτο και άσχετο – τροχό της αμάξης τις συνολικές ευθύνες για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, τις ελλείψεις στελέχωσης ανθρώπινου δυναμικού, τις ιδιωτικοποιήσεις, την κρατική θανατοπολιτική που οδήγησε στο έγκλημα στα Τέμπη.

Προτείνουμε να αναλάβουμε πρωτοβουλίες στις εξής κατευθύνσεις:

Α) – Πολιτική/ιδεολογική διαπάλη με την αστική ιδεολογία και τις κρατικές αφηγήσεις που επιχειρούν να καταλάβουν χώρο στο δημόσιο διάλογο. Οι ευθύνες για το δρομολογημένο έγκλημα έχουν την σφραγίδα όλων των αστικών κυβερνήσεων και υπάγονται σε συγκεκριμένες πολιτικές (ιδιωτικοποιήσεις) και νομοσχέδια που ψηφίστηκαν προς εξυπηρέτηση των μνημονιακών μέτρων για την υποταγή της χώρας σε πρόγραμμα επιτήρησης.

– Πολιτική διαπάλη με τα αφηγήματα της «ατομικής ευθύνης» που καλλιεργήθηκαν συστηματικά στο εσωτερικό της κοινωνίας καταλαμβάνοντας εμβαδό και αποπροσανατολίζοντας την κοινωνική και ταξική σύγκρουση από το πεδίο της αντικρατικής/ αντικαπιταλιστικής πάλης.

– Πολιτική και ιδεολογική διαπάλη απέναντι στα κρατικά αφηγήματα για κουκουλοφόρους που παρεισφρέουν στις ειρηνικές κινητοποιήσεις και αμαυρώνουν το πένθος. Υπενθυμίζοντας τους ότι οι συγκρούσεις των τελευταίων ημερών αποτελούν μια συλλογική έκφραση της κοινωνικής οργής απέναντι στη θανατοπολιτική κράτους και κεφαλαίου.(μεγάλο τιράζ αφισών και κειμένων που θα κολληθεί σε σχολεία, πανεπιστήμια, γειτονιές, συζήτηση για κινήσεις αντιπληροφόρησης το προσεχές διάστημα)

Β) συγκρότηση ενιαίου περιφρουρημένου και μαχητικού μπλοκ που θα επιχειρήσει κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεων εκτός από τα πολιτικά περιεχόμενα να προσδώσει και διάρκεια στις συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής αλλά παράλληλα να αποτελέσει και σημείο πολιτικής έλξης και ζύμωσης για ανένταχτο κόσμο που αναζητά ή βρίσκει τον εαυτό του στα αναπόφευκτα και απαραίτητα περάσματα που ανοίγει η εξεγερτική προοπτική για μια κοινωνική επανάσταση.

Γ) Στην διοργάνωση κεντρικής μοτοπορείας (hellenic train, υπ. Μεταφορών) και σε παρεμβάσεις κεντρικής πολιτικής παρέμβασης.

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα αναρχικών και κομμουνιστ(ρι)ών)