Η Ταξική Αλληλεγγύη είναι το Όπλο μας- Στους Δρόμους του Αγώνα Γεννιούνται Συνειδήσεις!

Η ταξική, η εργατική, η προλεταριακή αλληλεγγύη, αυτό το δομικό στοιχείο της εργατικής τάξης, η πρώτη ύλη για τη μετατροπή της από «τάξη καθεαυτή» σε τάξη «για τον εαυτό της», εκδηλώθηκε σήμερα ορμητικά στο κατεξοχήν πεδίο δράσης του προλεταριάτου, την απεργία. Για να οπλίσει εκατοντάδες εργάτες και εργάτριες, νέους και νέες, καταπιεσμένους και καταπιεσμένες με τη δύναμη εκείνη, ώστε να αναμετρηθούν συλλογικά και αποφασιστικά με τις δολοφονικές δυνάμεις καταστολής που με σαφή κυβερνητική εντολή επιτέθηκαν άγρια και απροκάλυπτα στην απεργιακή διαδήλωση, χτυπώντας στην κάτω πλευρά του Συντάγματος το ιστορικό Σωματείο Βάσης Εργατών Οδηγών Δικύκλου (ΣΒΕΟΔ) και το Σωματείο Σερβιτόρων και Μαγείρων (ΣΣΜ) και στη συνέχεια όλη την υπόλοιπη διαδήλωση.

Με αφετηρία τα Χαυτεία όπου είχαν συγκέντρωση εργατικά σωματεία βάσης (ΣΒΕΟΔ, ΣΣΜ, Πρωτοβουλία Εργαζομένων & Ανέργων στην ιδιωτική εκπαίδευση) και η Ανοιχτή Συνέλευση για το κρατικό καπιταλιστικό έγκλημα στα Τέμπη, την Πλ. Κολοκοτρώνη και την Πλ. Κλαυθμώνος όπου είχαν συγκεντρώσεις πρωτοβάθμια σωματεία και άλλες συλλογικότητες του αναρχικού χώρου και της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, συγκροτήθηκε μια μαζική δυναμική απεργιακή πορεία.

Φωνάζοντας διαρκώς ταξικά, προλεταριακά, αντικαπιταλιστικά και αντικρατικά συνθήματα η διαδήλωση έφτασε στο Σύνταγμα. Λίγο πριν ανηφορίσει την Όθωνος, οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιχειρώντας να κόψουν στα δυο την πορεία, επιτεθήκαν άγρια στο μπλοκ της ΣΒΕΟΔ και του ΣΣΜ τα οποία αντιστάθηκαν σθεναρά, και ύστερα στο πίσω μπλοκ, αυτό της Ανοιχτής Συνέλευσης για το κρατικό καπιταλιστικό έγκλημα στα Τέμπη επίσης δολοφονικά με δεκάδες κρότου λάμψης και ασφυξιογόνα και κατά μέτωπο επιθέσεις.

Αυτό που ακολούθησε ήταν πάνω από όλα μια εκκωφαντική εκδήλωση ταξικής αλληλεγγύης και ταξικής οργής. Ήταν μια εκκωφαντική ταξική πολιτική θέση και στάση: το ότι σε αυτήν την διαδήλωση, σε αυτήν την απεργία, σε αυτή τη συγκυρία της ταξικής πάλης είμαστε όλοι-ες μαζί, ότι είμαστε εργαζόμενοι και εργαζόμενες, προλετάριοι και προλετάριες, σύντροφοι και συντρόφισσες, και ως τέτοιοι θα υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας, την τάξη μας και τη συλλογική μας αξιοπρέπεια απέναντι στα πραιτοριανούς του συστήματος και κατά προέκταση απέναντι στους ίδιους μας τους δυνάστες.
Και αυτό έγινε! Η επίθεση απαντήθηκε, η διαδήλωση ανασυγκροτήθηκε στην πάνω πλευρά του Συντάγματος και μαχόμενη διαρκώς απέναντι σε κατασταλτικές δυνάμεις που επιτίθονταν διαρκώς κατάφερε να φτάσει στα Προπύλαια και από εκεί ένα τμήμα της στην πλ. Κάνιγγος, όπου νέες δολοφονικές επιθέσεις των δυνάμεων καταστολής και συλλήψεις πραγματοποιούνται.

Μετά από 7 διαδηλώσεις μέσα σε δύο μόλις εβδομάδες, διαδηλώσεις γεμάτες ταξική συνείδηση και αλληλεγγύη, το μόνο σίγουρο είναι ότι η παρακαταθήκη που αφήνουν είναι ανεκτίμητη. Σφυρηλατούν ταξικές συνειδήσεις, ωριμάζουν πολιτικές στάσεις, ανυψώνουν το αγωνιστικό φρόνημα, διαμορφώνουν με άλλα λόγια τους όρους για αναβαθμισμένες εργατικές μάχες, για προλεταριακούς ξεσηκωμούς, για ταξικές εξεγέρσεις.

Δύναμη στους τραυματίες και τους συλληφθέντες της σημερινής απεργιακής διαδήλωσης
Το Δίκιο θα κριθεί στους δρόμους -Η Ταξική Αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!