[Tαξική Αντεπίθεση] Κάλεσμα στήριξης της αντιφασιστικής-αντικρατικής διαδήλωσης στο Ν. Ηράκλειο | Σάββατο 6/5 – 19.00 Σταθμός ΗΣΑΠ Ν.Ηρακλείου

Συμμετέχουμε – στηρίζουμε την Αντιφασιστική/Αντικρατική διαδήλωση στο Νέο Ηράκλειο – Ούτε στο Ν.Ηράκλειο, ούτε πουθενά – Σάββατο 6/5 -19.00 Σταθμός ΗΣΑΠ Ν. Ηρακλείου

Βρισκόμενοι εντός μιας συγκυρίας ολοένα μεγαλυτέρου βαθέματος της καπιταλιστικής κρίσης γίνεται προφανές πως για να μπορέσει το κεφάλαιο να διασφαλίσει την επιβίωση και την περαιτέρω κερδοφορία του θα επιστρατεύσει όλα τα απαραίτητα αναγκαία μέσα. Έτσι λοιπόν όπως και σε προηγούμενες καπιταλιστικές κρίσεις τα αδιέξοδα που αντιμετώπισε η αστικοδημοκρατική κρατική διαχείριση σε πολλές περιπτώσεις κατάφεραν να απαντήσουν τα πολιτικά μορφώματα του φασισμού αποδεικνύοντας περίτρανα πως αποτελούν δομικό κομμάτι του, καταφέρνοντας να εξασφαλίσουν την πειθάρχηση και υποταγή της εργατικής τάξης μέσω του κρατικού αυταρχισμού, του εθνικισμού και της μισαλλοδοξίας, έτσι και σήμερα παρατηρούμε τα πρώτα σημάδια της ανάδυσης μιας αντίστοιχης τάσης.

Πιο συγκεκριμένα η νεοφιλελεύθερη καπιταλιστική λαίλαπα στην προσπάθεια διεύρυνσης των περιορισμένων πεδίων κερδοφορίας εντός της κρίσης συσσώρευσης που αντιμετωπίζει έχει επιβάλει στους πολιτικούς της αντιπροσώπους μια κατεύθυνση ακραίας ταξικής εξόντωσης και υποτίμησης, που για να επιτευχθεί απαιτεί και μια αναβαθμισμένη προληπτική κατασταλτική περιχαράκωση. Με αποτέλεσμα στο σύνολο της δύσης την μετατροπή του μεταπολεμικού μοντέλου φιλελεύθερου κρατικού παρεμβατισμού σε ένα ολοένα και πιο πολιτικά απογυμνωμένο αυταρχικό μοντέλο τεχνοκρατικής διαχείρισης. Τα παραπάνω έχουν δημιουργήσει μια βαθιά κρίση αναπαραγωγής του κρατικού πολιτικού συστήματος στην δύση, το οποίο δίνει τον απαραίτητο χώρο για την ανάδυση νεολαϊκιστικών αντιδραστικών δυνάμεων, οι οποίες είναι έτοιμες να παίξουν τον ιστορικό τους ρόλο, που δεν είναι άλλος από την διασφάλισης της συνέχειας της αναπαραγωγής του κεφαλαίου μέσα σε συνθήκες κοινωνικοπολιτικής αποσταθεροποίησης.

Η συγκεκριμένη τάση του καπιταλισμού αποτυπώνεται εδώ και πάνω από μια δεκαετία και στην Ελλάδα, όπου έχουμε δει την άνοδο των φασιστών οι οποίοι έχουν αποτελέσει ανά καιρούς την κατασταλτική εφεδρεία κεφαλαίου και κράτους, έχοντας με αυτόν τον τρόπο αποκτήσει οργανικούς δεσμούς με τους κρατικούς και παρακρατικούς θεσμούς και το ντόπιο κεφάλαιο, αποκτώντας συμμάχους στο αστικό πολιτικό κόσμο, βαθιές σχέσεις με το κεφάλαιο, χρόνο στα τηλεοπτικά κανάλια, χρήμα από τον κρατικό προϋπολογισμό και αρμονική συνεργασία με την αστυνομία, ειδικά σε κρίσιμες περιοχές όπως ο Άγιος Παντελεήμονας και η Νίκαια. Σχέσεις οι οποίες έδωσαν την δυνατότητα στα φασιστικά μορφώματα να προβούν σε ταγματασφαλίτικες επιθέσεις τόσο εξυπηρετώντας τα συμφέροντα μεγάλο αφεντικών, όσο και εκφράζοντας τον μισαλλόδοξο εθνικιστικό οχετό τους. Ενορχηστρώνοντας επιθέσεις εναντίον προσφύγων, μεταναστών, εργατών, αγωνιστών και δομών του ευρύτερου ανταγωνιστικού κινήματος, και δολοφονώντας τον αντιφασίστα Παύλου Φύσσα και τον μετανάστη Σαχζάτ Λουκμάν.

Παράλληλα στον παρόντα χρόνο παρατηρείται μια προσπάθεια από μεριάς διαφόρων νεοφασιστικών ομάδων να καλύψουν αυτή την οργανική τους σχέση με κράτος και παρακράτος μέσω ενός φερόμενου μιλιταντ λαϊκισμού με συνωμοσιολογικό και υποτιθέμενο αντισυστημικό περιεχόμενο. Ο οποίος προσδοκεί να βρει πρόσφορο έδαφος εντός μιας συνθήκης γενικότερης κοινωνικής σήψης και κανιβαλισμού καθώς και πολιτικής απονοηματοδότησης που δημιουργεί πρόσφορο έδαφος στα εν λόγω αφηγήματα.

Από την δικιά μας πλευρά οφείλουμε να οργανώσουμε τις δυνάμεις μας για να αναχαιτίσουμε τόσο την προσπάθεια των φασιστών να βγουν και πάλι στο προσκήνιο, όσο και το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα που τους γεννάει. Η δικιά μας απάντηση απέναντι στον νεολαίκισμό, την μισαλλοδοξία και την αντιδραστικότητα, θα πρέπει να είναι η οργάνωση της αλληλεγγύης και των ακηδεμόνευτων αγώνων που οφείλουν και μπορούν να αποτελέσουν την μοναδική απάντηση απέναντι στην ταξική υποτίμηση και φτωχοποίηση που μας επιβάλουν κράτος και κεφάλαιο και στην οποία οι φασιστές καλούνται να γίνουν οι εγγυητές της σε έκτακτες συνθήκες.

Να μην παραχωρήσουμε καμιά σπιθαμή στους φασίστες μέσα από τους μαχητικούς αντιφασιστικούς μας αγώνες σε όλες της γειτονίες.

Φασίστες και Αφεντικά στου πηγαδιού τον πάτο, ζήτω το παγκόσμιο προλεταριάτο

Αλληλεγγύη στους 2 αγωνιστές που διώκονται για τις επιθέσεις σε γραφεία της Χρυσής Αυγής