Σχετικά με τις εκλογές της 21ης Μάη 2023.

[…] Όποιος ψηφίσει και δεν προετοιμάσει την κοινωνική επανάσταση είναι για εμάς βλαβερός, αλλά το ίδιο βλαβερός είναι και όποιος απόσχει από τις εκλογές και δεν προετοιμάσει την κοινωνική επανάσταση […]

Μπουεναβεντούρα Ντουρούτι

[…] Είμαι πεισμένος πως, ακόμα κι όταν όλα έχουν χαθεί ή μοιάζουν να έχουν χαθεί, πρέπει ήρεμα να ξαναρχίζουμε το έργο μας από την αρχή. Eίμαι πεισμένος πως πρέπει πάντα να στηριζόμαστε στον εαυτό μας και στις δικές μας δυνάμεις. Nα μην περιμένουμε τίποτα από κανέναν και έτσι να μη συσσωρεύουμε απογοητεύσεις. Πως πρέπει να προγραμματίζουμε να κάνουμε αυτό που ξέρουμε και μπορούμε να κάνουμε, και να ακολουθήσουμε τον δρόμο μας […]

Αντόνιο Γκράμσι

[…] Η τρέχουσα παρατεταμένη προεκλογική περίοδος φέρνει και πάλι στην επιφάνεια παλιά και νέα διλήμματα, ενώ τα κέντρα Εξουσίας της ντόπιας αστικής Τάξης και των ιμπεριαλιστικών διευθυντηρίων απεργάζονται ταυτόχρονα τα (φανερά ή κρυφά) σενάρια της “επόμενης μέρας” (αυτοδύναμης, δικομματικής ή “οικουμενικής”) διακυβέρνησης της Γ’ Ελληνικής “Δημοκρατίας” (που ως γνωστό “έχει συνέχεια”…).

Μέσα στις εβδομάδες και τους μήνες που έρχονται, καμία εκλογική αυταπάτη να μην μπει φραγμός στη μαζικοποίηση και την όξυνση των ταξικών – κοινωνικών αγώνων που έρχονται και πάλι στο προσκήνιο (έστω και διάσπαρτα, ασυντόνιστα και αναντίστοιχα σε σχέση με την κομβικότητα της περιόδου που διανύουμε), έπειτα από μια δεκαετία κοινωνικής καθίζησης και κινηματικής άμπωτης.

Απέναντι στη μοιρολατρία και την ανάθεση, τις φρούδες ελπίδες και την αναζήτηση ψευτοσωτήρων, τις διαχειριστικές λογικές και τα “ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα” για μια δήθεν “βελτίωση” από τα πάνω των συνθηκών εργασίας και διαβίωσης της χειμαζόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας που ζει και εργάζεται σ’ αυτόν τον τόπο, άλλος δρόμος δεν υπάρχει και ο δρόμος ανοίγει προχωρώντας.

“Γι’ αυτούς που χτίζουνε τον κόσμο, ποτέ δεν είναι αργά”…

απόσπασμα από το ΚτΒ Κάλεσμα Στήριξης στην Απεργία της Εργατικής Πρωτομαγιάς 2023.

Στα ασφαλτένια αλώνια της πόλης,
στους δικούς µας δρόµους,
Εκεί που ακόµα είναι ανοιχτές
οι λακκούβες από τις παλιές φωτιές.
Εκείνες που αφήσαµε στη µέση.
Εκεί, θα συναντηθούµε ξανά..,

από Μια ΚτΒ Συλλογική Απολογιστική Συμβολή: Αναδρομές & Συμπεράσματα. Στόχοι Πάλης & Προοπτικές [Μάρτης 2021]

“Ο Δρόμος είναι ανήφορος μα δεν υπάρχει άλλος…”

Μ’ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΗ ΒΑΣΗ & ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ενάντια στο Κεφάλαιο & το Κράτος του, το Φασισμό & τον Ιμπεριαλισμό ΚΑΜΜΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΥΤΑΠΑΤΗ να μην μπει φραγμός στην όξυνση της Ταξικής Πάλης & των Αγώνων για Ψωμί, Υγεία, Παιδεία, Ελευθερία για Όλους & Όλες!

Κίνηση της Βιολέττας (ΚτΒ)
Αθήνα. Μάης 2023

από prolprot.espivblogs.net