Οργή για το νέο έγκλημα του εφοπλισμού στο Πέραμα- Αλληλεγγύη στους απεργούς στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη

Η νέα εργοδοτική δολοφονία – και οι δυο τραυματίες- στον πολύπαθο κλάδο της ναυπηγοεπισκευής, στο Πέραμα αυτή τη φορά -είχε προηγηθεί λίγες βδομάδες νωρίτερα ο θάνατος εργάτη στο Ναυπηγείο της Σύρου και οι τραυματισμοί στο Ναυπηγείο Σαλαμίνας -, έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που τα σωματεία των εργαζομένων κραυγάζουν διαρκώς, ύστερα από 4 απεργίες από την αρχή του χρόνου με αιτήματα ακριβώς που επικεντρώνουν στο ξεχαρβάλωμα των προδιαγραφών ασφαλείας, στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, την εντατικοποίηση της εργασίας, την αύξηση της αδήλωτης εργασίας. Αυτή είναι η κανονικότητα της καπιταλιστικής ανάπτυξης για την οποία επίχαιρε θρασύτατα ο πρωθυπουργός λίγες μόνο μέρες πριν επισκεπτόμενος το ναυπηγείο στο Πέραμα, και ο υπουργός ανάπτυξης λίγους μήνες πριν στη Σύρο. Η κανονικότητα των νεκρών και σακατεμένων εργατών, η ανάπτυξη των πετσοκομμένων εργασιακών δικαιωμάτων, των μεροκάματων πείνας και των οικολογικών καταστροφών. Αυτήν ακριβώς που εγγυώνται οι νομοί Χατζηδάκη και Αχτσιόγλου παλιότερα, τα μνημόνια και οι οδηγίες της ΕΕ.

Μόνο στο πρώτο πεντάμηνο του 2023 συνολικά 70 εργαζόμενοι/ες έχουν πέσει νεκροί την ώρα της δουλειάς, ενώ συνολικά το 2022 ο αριθμός άγγιξε τους 102 νεκρούς εργάτες, αριθμός διπλάσιος από το 2019! Έτσι κινούνται τα γρανάζια της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Από τους σιδηροδρόμους ως τις ταχυμεταφορές και από τις οικοδομές ως τα Ναυπηγεία. Αυτό θα πει κυνήγι του μέγιστου κέρδους. Την ώρα που το 2022 οι επενδύσεις των Ελλήνων εφοπλιστών ξεπέρασαν τα 5,6 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ εισέπραξαν 5,2 δισεκατομμύρια δολάρια από πωλήσεις δικών τους μεταχειρισμένων πλοίων, την ώρα που εκτόξευαν τα κέρδη τους από τις μπίζνες τους τόσο με το αμερικανικό LNG όσο και με το ρωσικό πετρέλαιο, την ώρα που απολάμβαναν προκλητικές φοροαπαλλαγές από πρόσφατο νόμο της κυβέρνησης, δεν υπήρχε διαθέσιμο ούτε ένα ελάχιστο κονδύλι για μια σταθερή σκαλωσιά δίπλα στην προπέλα.

Ύστερα από την πρώτη μέρα απεργίας που κάλεσε το Σωματείο του κλάδου και τις δυο μαζικές διαδηλώσεις στο Πειραιά, αύριο Τρίτη 31/5 οι απεργιακές κινητοποιήσεις συνεχίζονται με διαδήλωση στο σταθμό ΗΣΑΠ Πειραιά στις 10πμ. Όπως η ιστορική εμπειρία καταδεικνύει μόνο οι οργανωμένοι, μαζικοί, δυναμικοί των εργαζομένων μπορούν να βάλουν φραγμό στις επιθετικές διαθέσεις του κεφαλαίου, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για μια από τις πιο ληστρικές και αδίστακτες μερίδες του, όπως αυτή του ελληνικού εφοπλισμού. Αντλώντας δύναμη τόσο από την τεράστια αγωνιστική του παράδοση, όσο και από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις του, το ναυτεργατικό κίνημα θα βάλει ξανά ανάχωμα στους ανθρωποφαγικούς σχεδιασμούς των εφοπλιστών, βάζοντας, ένα ακόμα θεμέλιο για την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, για τον απαραίτητο δηλαδή όρο για την αντεπίθεση της Τάξης μας συνολικά.

Αλληλεγγύη στους απεργούς στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη – Διαδήλωση Τετάρτη 31 Μαΐου σταθμός ΗΣΑΠ Πειραιά 10 πμ.

Κανένα Έγκλημα του Κεφαλαίου να μη μείνει αναπάντητο!

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστ(ρι)ών)