Αλληλεγγύη στη μαχόμενη Τζενίν – Νίκη στην Παλαιστινιακή Αντίσταση [Στηρίζουμε τη συγκέντρωση της Somoud στην ισραηλινή πρεσβεία –Πέμπτη 6/7 18: 30]

Τα ξημερώματα της Δευτέρας 3 Ιουλίου, οι δυνάμεις καταστολής του ισραηλινού στρατού, εναέριες και χερσαίες, εξαπέλυσαν μεγάλης κλίμακας επίθεση στην πόλη Τζενίν της Δυτικής Όχθης, ένα προπύργιο της Παλαιστινιακής Αντίστασης, με μακρά ιστορία αγώνων και θυσιών. Η ισραηλινή επίθεση ήταν μια από τις ισχυρότερες των τελευταίων ετών. Σε αυτήν ο ισραηλινός στρατός, καθοδηγούμενος από τις μυστικές υπηρεσίες του, εφάρμοσε αναβαθμισμένες -ακόμα και για τις δικές του προδιαγραφές βαρβαρότητας- επιχειρήσεις ωμής βίας και τρομοκράτησης. Ο κύριος όγκος της επίθεσης κατευθύνθηκε προς τον προσφυγικό καταυλισμό της περιοχής. Με το πρόσχημα ότι εντός του καταυλισμού έδρευαν «βάσεις τρομοκρατών», ο πυκνοκατοικημένος καταυλισμός υπέστη αλλεπάλληλους βομβαρδισμούς και πολυβολισμούς από τα ισραηλινά στρατεύματα, ενώ σε όλη την πόλη μπουλντόζες του ισραηλινού στρατού επιδίδονταν στην καταστροφή δρόμων, ενώ άλλες στρατιωτικές μονάδες διέλυαν τα δίκτυα ηλεκτροδότησης και ύδρευσης και άλλες δημόσιες υποδομές (σχολειά, νοσοκομεία), κάνοντας τη Τζενίν να μοιάζει με κατεστραμμένη πόλη. Ενδεικτική της έντασης της επίθεσης ήταν οι πυροβολισμοί εναντίον δημοσιογράφων που κάλυπταν τα γεγονότα, οι επιθέσεις με δακρυγόνα στα κέντρα υγείας όπου πήγαιναν οι τραυματίες, η απαγόρευση της διακομιδής των τραυματιών από τα ασθενοφόρα, με τους τραυματίες να κείτονται στο δρόμους για ώρες αβοήθητοι. Μέχρι στιγμής 3000 Παλαιστίνιοι/ες έχουν εγκαταλείψει την περιοχή ενώ ο μέχρι τώρα απολογισμός είναι 12 νεκροί Παλαιστίνιοι και 100 τραυματίες εκ των οποίων πολλοί σοβαρά.

Το πολιτικό στίγμα που ήθελε να δώσει το ισραηλινό κράτος, όπως απροκάλυπτα δήλωσαν ανώτεροι αξιωματούχοι του, ήταν σαφές : «ήρθαμε να σας καταστρέψουμε και αφού το πραγματοποιήσουμε μόνο τότε θα φύγουμε» .

Όπως κάθε σιωνιστική επίθεση ωστόσο, έτσι και η τελευταία βρίσκει απέναντι της τη θέληση ενός ολόκληρου λαού να αντισταθεί. Βρίσκει απέναντι της τη θέληση ενός ολόκληρου λαού να ζήσει ελεύθερος στον τόπο του, ενός λαού που έχει εκατοντάδες χιλιάδες αγωνιστές στις τάξεις του έτοιμους να κάνουν πράξη το «Ελευθερία ή Θάνατος», ενός λαού του οποίου ο αγώνας λιπαίνεται καθημερινά από τις θυσίες των αγωνιστών και των αγωνιστριών του.

Υπό αυτό ακριβώς το πρίσμα και αυτό το ισραηλινό έγκλημα είναι «καταδικασμένο» να γίνει ένα ακόμα βήμα για τη νίκη της Αντίστασης, ένα ακόμα βήμα για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης! Η μαζική λαϊκή αντίσταση στη Τζενίν – με πέτρες, με μολότοφ, με όπλα, με αντιαρματικά, ή ακόμα και με τα ίδια τα χέρια και τα σώματα των κατοίκων – η οποία απέτρεψε την είσοδο του ισραηλινού στρατού στο κέντρο του καταυλισμού, προκαλώντας του μάλιστα αρκετές απώλειες ( 1 νεκρός και πολλοί τραυματίες) και οι τελευταίες ένοπλες επιθέσεις της παλαιστινιακής αντίστασης που εκδηλώθηκαν ως απάντηση το επιβεβαιώνουν.

Ασφαλώς η κλιμάκωση της σιωνιστικής επιθετικότητας στην Παλαιστίνη δεν είναι συμπτωματική. Αποτελεί έκφραση των αυξημένων αναγκών του ευρατλαντικού άξονα για θωράκιση της κρίσιμης αυτής γεωστρατηγικά ζώνης, σε μια συγκυρία που ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται. Ως τέτοια είναι αναπόφευκτο να έχει νέες κορυφώσεις, με το κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ, της ακροδεξιάς κυβέρνησης Νετανιάχου, να ομολογεί απροκάλυπτα ότι εξετάζει πιο «ριζικές και ριζοσπαστικές λύσεις».

Σε κάθε περίπτωση η εκκίνηση ενός νέου γύρου κινητοποιήσεων αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη τίθεται επιτακτικά! Πόσο μάλλον όταν η συνεργασία του ελληνικού με το ισραηλινό κράτος εμβαθύνεται διαρκώς, όπως απέδειξαν πρόσφατα οι -για πρώτη φορά σε ελληνικό έδαφος- κοινές ασκήσεις του ελληνικού στρατού με χερσαίες δυνάμεις του Ισραήλ υπό την εποπτεία των ΗΠΑ, πόσο μάλλον όταν οι μπίζνες του ελληνικού κεφαλαίου με το ισραηλινό αναβαθμίζονται διαρκώς.

Αλληλεγγύη στη μαχόμενη Τζενίν – Νίκη στην Παλαιστινιακή Αντίσταση- Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Συμμετέχουμε στηρίζουμε τη συγκέντρωση που καλεί στην ισραηλινή πρεσβεία την Πέμπτη 6/7 στις 18: 30 η παλαιστινιακή συλλογικότητα Somoud

Ταξική Αντεπίθεση (ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστ(ρι)ών)