Με παλμό και καλή για τα δεδομένα της εποχής μαζικότητα πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η κινητοποίηση αλληλεγγύης στην εξεγερμένη νεολαία και το προλεταριάτο των γαλλικών προαστίων με τη συμμετοχή οργανώσεων και ομάδων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του αναρχικού κινήματος. Ύστερα από συγκέντρωση έξω από την περίφρακτη από κλούβες των ΜΑΤ γαλλική πρεσβεία, ακολούθησε πορεία προς τα Προπύλαια με αγωνιστική διάθεση και διαρκή αντικαπιταλιστικά, αντιιμπεριαλιστικά, αντικρατικά, διεθνιστικά και ταξικά συνθήματα. Είναι σίγουρα σημαντικό να πραγματοποιούνται τέτοιου είδους κινήσεις -θυμίζουμε ότι μόλις πριν 3 μήνες είχε σημειωθεί αντίστοιχη, ενώ διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Θεσσαλονίκη και την Πάτρα – , κινήσεις που κρατούν σε εγρήγορση τα διεθνιστικά αντανακλαστικά του κινήματος και αναδεικνύουν, κόντρα στα πάσης φύσεως ιδεολογήματα και αφηγήματα, τη σημασία της εξεγερτικής πρακτικής, ως οργανικού στοιχείου συγκρότησης μιας πραγματικά επαναστατικής ταξικής πολιτικής δυναμικής.
Πόσο μάλλον, τη στιγμή που η παρούσα εξεγερτική απόπειρα στη Γαλλία, αναμετράται όχι μόνο με τα τεθωρακισμένα του γαλλικού κράτους και τα φασιστικά τάγματα εφόδου, αλλά και με μια σφοδρή ιδεολογική επίθεση για το χαρακτήρα της και τα κοινωνικά υποκείμενα που την απαρτίζουν, επίθεση η οποία δεν περιορίζεται στους οργανικούς διανοούμενους, τα κόμματα και τους ιδεολογικούς μηχανισμούς του γαλλικού ιμπεριαλισμού, αλλά επεκτείνεται και σε κόμματα αριστερής αναφοράς και σε συνδικάτα.

Υπό αυτό το πρίσμα δεν θα μπορούσαμε να αποφύγουμε ένα σχόλιο σχετικά με την παρουσία νωρίτερα στη Γαλλική Πρεσβεία της μονίμως προβοκατορολογούσας στα καθημάς ΚΝΕ, η οποία δε χωρά καμιά αμφιβολία, ότι αν βρισκόταν μπροστά σε αντίστοιχες συγκρούσεις όπως αυτές στη Γαλλία θα έσπευδε να τις καταδικάσει όπως έκανε εδώ το Δεκέμβρη του 2008 και τόσες άλλες φορές. Κάτι που είναι αλήθεια ότι δεν συμβαίνει μόνο με το ΚΚΕ αλλά έστω και σε μικρότερη ένταση και με τμήματα της εκτός των τειχών Αριστεράς, που ανεμίζουν με ευκολία τη σημαία της εξέγερσης και της σύγκρουσης όταν πρόκειται για χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, ενώ όταν αυτές διαδραματίζονται εδώ σπεύδουν να λαμβάνουν -στην καλύτερη- αποστάσεις.

Σε κάθε περίπτωση όπως έγραφε και το πανό της Ταξικής Αντεπίθεσης, το Δίκιο των κολασμένων της γης από τον κρατήρα βγαίνει. Και επειδή βγαίνει από εκεί σαν κεραυνός δεν μπορεί παρά να αφήνει πίσω της –και- συντρίμμια.