Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διαδήλωση αλληλεγγύης στην παλαιστινιακή αντίσταση και καταδίκης παράλληλα της δολοφονικής σιωνιστικής μηχανής και του αμερικανικού ιμπεριαλισμού που τη στηρίζει, χθες στην ισραηλινή πρεσβεία, την οποία κάλεσε η παλαιστινιακή συλλογικότητα Somoud. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν παλαιστινιακές συλλογικότητες και οργανώσεις και ομάδες από την εξωκοινοβουλευτική αριστερά και τον αναρχικό χώρο, το αντιιμπεριαλιστικό και διεθνιστικό κίνημα. Η συγκέντρωση όπως και η διαδήλωση που ακολούθησε ως την πλατειά Πανόρμου είχε παλμό και μαχητικότητα, με διαρκή συνθήματα αλληλεγγύης στην παλαιστινιακή αντίσταση και ενάντια στον κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ, τον Ιμπεριαλισμό και την πολιτική του ελληνικού κράτους.

Δίχως αμφιβολία η τρίτη διαδοχική κινητοποίηση αλληλεγγύης στη Παλαιστίνη σε λιγότερο από δυο μήνες (15 Μαΐου για τη Νάκμπα, 4 Ιουνίου για τη Νaksa,) δείχνει ότι το εγχώριο κίνημα αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη έχει εισέλθει σε τροχιά ανόδου, γεγονός από κάθε άποψη κομβικό για την ανάπτυξη του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος συνολικά. Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε επίσης και στη Θεσσαλονίκη έξω από το αμερικανικό προξενείο.
Δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε από την ανταπόκριση αυτή μια αναφορά στην υποκριτική παρουσία του πρώην αναπληρωτή υπουργού Άμυνας (επί υπουργίας Π.Καμένου) Κ. Ήσυχου (νυν ηγετικού στελέχους της ΛΑΕ) στη διαδήλωση- κρατώντας μάλιστα παλαιστινιακή σημαία-, παρόλο που ο ίδιος ως κυβερνητικό στέλεχος είχε συμβάλλει από το νευραλγικό πόστο του στην εμβάθυνση των σχέσεων με το Ισραήλ το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης Σύριζα -Ανέλ το 2015.