Το μεσημέρι της Παρασκευής 7/7, εργάτης στα ναυπηγεία της Ελευσίνας ξεψύχησε μέσα σε βάρκα ενώ εργαζόταν κάτω από τον ήλιο με υψηλές θερμοκρασίες. Ο εργάτης άνηκε σε ευπαθή ομάδα, καθώς ήταν καρδιοπαθής. Παρόλα αυτά, τον ανάγκασαν να δουλέψει υπερωρία, με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το συνδικάτο μετάλλου αττικής αναφέρει ότι είχε προειδοποιήσει ήδη από την Πέμπτη τις επιχειρήσεις του κλάδου, μεταξύ αυτών και τα ναυπηγεία Ελευσίνας, να προστατέψουν τους εργαζόμενους από τους κινδύνους του καύσωνα.
«Αυτό είναι το πρότυπο ανάπτυξης που σκοπεύουν να επιβάλλουν οι εργοδότες του κλάδου με τις ευλογίες της κυβέρνησης για να αυξάνουν με μεγαλύτερους ρυθμούς τα κέρδη τους. Αυτές είναι οι πολυδιαφημισμένες θέσεις εργασίες που μας υπόσχονταν προεκλογικά τα στελέχη της κυβέρνησης της ΝΔ στις τόσες περατζάδες που έκαναν στα ναυπηγεία Ελευσίνας, μαζί τις διοικήσεις των Δήμων της περιοχής», προσθέτει και καλεί σήμερα σε συγκέντρωση στις 19:00, στην πλατεία Ευμολπιδών στην Ελευσίνα.

Πρόκειται για ακόμα μία εργοδοτική δολοφονία, από τις δεκάδες που μετράμε από την αρχή του έτους. Ιδιαίτερα η κατάσταση στα ναυπηγεία της ζώνης του Περάματος, της Σύρου, της Ελευσίνας είναι τραγική. Δεκάδες εργατικά «ατυχήματα» και δολοφονίες εξαιτίας των εντατικοποιημένων συνθηκών εργασίας και της έλλειψης μέτρων ασφαλείας, για να διασφαλίζεται η κερδοφορία των εφοπλιστών.

Η τάξη μας αιμορραγεί, τσακισμένη από τα εξοντωτικά ωράρια, τις άθλιες συνθήκες εργασίας και τις εργοδοτικές δολοφονίες. Να οργανωθούμε και να παλέψουμε για τις σύγχρονες κοινωνικές και εργατικές ανάγκες.
Να μην αφήσουμε καμία εργοδοτική δολοφονία αναπάντητη.