Το απόγευμα της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε παρέμβαση από συντρόφους και συντρόφισσες στο σημείο της ταξικής δολοφονίας του 49χρονου Μιχάλη εργαζόμενου στο Δήμο Καλλιθέας. Στο σημείο – όπως και στην Πλ. Δαβάκη – κρεμάστηκαν πανό, γράφτηκαν συνθήματα με σπρέι και μοιράστηκαν κείμενα.

Παρακάτω παρατίθεται το κείμενο που μοιράστηκε:
Το μεσημέρι της Κυριακής 23/7, 49χρόνος εργαζόμενος του Δήμου Καλλιθέας κατέρρευσε εν ώρα εργασίας και έχασε την ζωή του, πιθανότατα από θερμοπληξία. Ο 49χρονος, ήταν πατέρας ενός ανηλίκου παιδιού, και υπέφερε από σοβαρά προβλήματα υγείας. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες την ώρα που ο εργαζόμενος άνοιγε το πάρκο μεταξύ των οδών Σπάρτης και Περικλέους και ενώ πήγαινε από τη μία πόρτα του πάρκου στην άλλη, έχασε τις αισθήσεις του και κατέρρευσε, με αποτέλεσμα λίγη ώρα αργότερα να εκπνεύσει.

Όπως και λίγες εβδομάδες πριν στα ναυπηγεία της Ελευσίνας αλλά και μερικές μέρες πριν στην Χαλκίδα, εργάτες δολοφονήθηκαν επειδή δούλευαν σε ακραίες συνθήκες καύσωνα. Την ίδια στιγμή που η χώρα καίγεται από άκρη σε άκρη και τα κυβερνητικά επιτελεία μας λένε υποκριτικά ότι πάνω από όλα είναι η «ανθρώπινη ζωή» ώστε να κρύψουν την εγγενή ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού να καλύψει βασικές κοινωνικές ανάγκες, παράλληλα αδιαφορούν πλήρως για τις ζωές χιλιάδων εργαζομένων οι οποίοι εργάζονται σε άθλιες συνθήκες, για να συνεχιστεί ομαλά η καπιταλιστική παραγωγή και να διασφαλιστούν τα κέρδη των αφεντικών.
Όπως οι κλάδοι της διανομής, της εστίασης, του τουρισμού, της οικοδομής, των ναυπηγείων κ.α έτσι και το επάγγελμα της καθαριότητας στους δήμους είναι από τα πλέον υποτιμημένα και κακοπληρωμένα, με τους εργαζόμενους πολλές φορές να δουλεύουν εξαντλητικά ωράρια σε εξωτερικούς χώρους, με αποτέλεσμα να είναι διαρκώς εκτεθειμένοι στα ακραία καιρικά φαινόμενα. Επιπλέον, η εντατικοποίηση της εργασίας, η έλλειψη προσωπικού, η μη τήρηση των μέτρων προστασίας και η μη παροχή του απαραίτητου εξοπλισμού οδηγούν σε τραυματισμούς ακόμα και σε θανάτους στον συγκεκριμένο κλάδο.

Στην προλεταριακή γειτονιά της Καλλιθέας, όπου ντόπιοι και μετανάστριες βιώνουν στο πετσί τους την καπιταλιστική εκμετάλλευση και την βία των αφεντικών, να μην αφήσουμε μία ακόμα δολοφονία ενός ανθρώπου της τάξης μας αναπάντητη. Η γειτονιά έχει εμπειρία και μνήμη από τις εργατικές μοτοπορείες του ΣΒΕΟΔ για τον θάνατο του διανομέα Ανεές Μιρ, τους αγώνες για επαναπρόσληψη απολυμένων εργαζομένων, τις κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας από τα κοράκια των funds της dovalue, τις αντιφασιστικές δράσεις και διαδηλώσεις και το τσάκισμα φασιστών όποτε αυτοί επιχειρούν να σηκώσουν κεφάλι στην γειτονιά.

Να οργανωθούμε ταξικά και να διεκδικήσουμε όσα μας κλέβουν καθημερινά. Να απαντήσουμε στην βία του κράτους, των αφεντικών και του κεφαλαίου.

KAMIA EΡΓΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ
ΤΑ ΠΛΟΥΤΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΤΟ ΨΑΧΝΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΝ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΟΣ