Μάιος 2007

[…] Τον συνέλαβαν επειδή ενοχλούσε τον κόσμο με τις φωνές του, τον οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα της Καλλιθέας κι εκεί τον χτύπησαν. Για την ακρίβεια ξέσπασαν επάνω του με μια απίστευτη μανία, παραπάνω από ένας «άνθρωποι», με παραπάνω από ένα «θλώντα αμβλέα όργανα». Θα πρέπει να τους φάνηκε πολύ απειλητικός, ένας 33χρονος άνδρας με βαριά ψυχική πάθηση, που προσπαθούσε να προστατέψει το κεφάλι του απ’ τα χτυπήματα με χέρια δεμένα με χειροπέδες. Αδιάψευστος μάρτυρας, η ιατροδικαστική εξέταση (ακόμη κι αυτή που παρήγγειλε η αστυνομία) δηλώνει ότι σταμάτησαν να τον χτυπούν μόνο όταν έπεσε σε κώμα. Σ’ αυτή την κατάσταση (με σοβαρό κίνδυνο για τη ζωή του και ελάχιστες ελπίδες πλήρους ανάρρωσης) ο Χρήστος Χρονόπουλος νοσηλεύεται από το βράδυ της 22ας Μαΐου μέχρι και σήμερα στο Θριάσιο Νοσοκομείο […]

16 χρόνια μετά και ενώ οι μπάτσοι που τον βασάνισαν είναι ελεύθεροι με ποινές πλημμεληματικού χαρακτήρα, ο Χρήστος Χρονοπουλος που πέρασε τους τελευταίους 13 μήνες σε ΜΕΘ, βρήκε το θάνατο όπως αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η Πρωτοβουλία για ένα Πολύμορφο Κίνημα στην Ψυχική Υγεία. Έναν θάνατο βέβαια όχι ουδέτερο, αλλά με την υπογραφή του συστήματος που οπλισε τα χέρια των μπάτσων που πριν 16 χρόνια τον σακάτεψαν: «Ο Χρήστος δεν πέθανε, δεν έχασε τη ζωή του, δεν κατέληξε, δεν απεβίωσε. Ο Χρήστος δολοφονήθηκε. Κακοποιήθηκε βάναυσα, επαίσχυντα και αδιανόητα. Δεν δολοφονήθηκε αμέσως, αλλά με απόσταση 16 ετών».

Δεν ξεχνάμε δεν συγχωρούμε –
Καμία κρατική δολοφονία αναπάντητη- Επίθεση στο σύστημα που δολοφονεί!

(οι φωτογραφίες είναι από τη διαδήλωση στο ΑΤ Καλλιθέας τον Ιούνιο του 2007, που είχε διοργανώσει η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατούμενων)