Ταξική Αντεπίθεση | Στηρίζουμε την πανελλαδική μέρα δράσης για τη δολοφονία του Κώστα Μανιουδάκη – Όλοι/ες στη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, 19:00

Ο Κώστας Μανιουδάκης δολοφονήθηκε την 1η Σεπτεμβρίου από μπάτσους, κατά τη διάρκεια ελέγχου σε επαρχιακό δρόμο των Χανίων. Η δολοφονία του αναδεικνύει για άλλη μια φορά ότι οι πολιτικές της ταξικής υποτίμησης αποτελούν τελικά πολιτικές θανάτου.
Την ίδια περίοδο που τα λαϊκά στρώματα γονατίζουν υπό το βάρος της ακρίβειας και της εργασιακής ζούγκλας, το ελληνικό κράτος, υπό την πολιτική ηγεσία της ακροδεξιάς και νεοφιλελεύθερης ΝΔ, έχει εγκαθιδρύσει ένα καθεστώς προληπτικής αντιεξέγερσης που βασίζεται πρωτίστως στην αστυνομοκρατία. Αυτή η αναβάθμιση της κρατικής βίας είναι που οδήγησε σε άλλη μια αστυνομική δολοφονία. Υπό αυτήν την έννοια, η εικόνα της λίμνης αίματος σε έναν επαρχιακό δρόμο της Κρήτης δεν είναι αποτέλεσμα μιας ακραίας στιγμής. Η δολοφονία του Κ. Μανιουδάκη άλλωστε, συνέβη λίγους μήνες μετά τις μαζικές δολοφονίες των Τεμπών και της Πύλου, και τις ίδιες μέρες με τη δολοφονία του Αντώνη Καρυώτη στον Πειραιά.

Είναι προφανές λοιπόν ότι πρόκειται για έναν σταθμό στην ιστορία ενός διαρκούς εγκλήματος. Το έγκλημα αυτό δεν είναι άλλο από την κυρίαρχη πολιτική κράτους και κεφαλαίου που καταργεί εργασιακά δικαιώματα και χτυπάει βάναυσα τους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες. Μια πολιτική που υποτιμά τη ζωή, διαμορφώνοντας ένα καθεστώς κάθετου κοινωνικού εκφασισμού, στο πλαίσιο του οποίου ο εκάστοτε δυνατός μπορεί ατιμώρητος να εκτελεί τον εκάστοτε αδύναμο. Η δολοφονική αστυνομική βία είναι ίσως η χαρακτηριστικότερη και η πιο συχνή έκφραση αυτού του καθεστώτος θανατοπολιτικής.

Όσο ανεχόμαστε αυτήν την πολιτική, καθώς και τους μηχανισμούς και τα πρόσωπα που την επιβάλλουν, τόσο αυτοί θα δυναμώνουν κι εμείς θα υποχωρούμε. Τόσο θα υποχωρεί η αντίσταση κι ο αγώνας για ζωή, μπροστά στη συστηματική οργάνωση της κοινωνικής και βιολογικής μας θανάτωσης.
Μπροστά σε αυτή τη ζοφερή προοπτική, μόνος δρόμος αντίστασης παραμένουν οι κοινωνικοί και ταξικοί αγώνες. Η οργάνωση πλατιών συντονισμών, δικτύων δράσης και αλληλεγγύης, ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο, στους δρόμους, στις σχολές, στις γειτονιές και στους χώρους δουλειάς. Το Σάββατο 30 Σεπτέμβρη, πανελλαδική ημέρα δράσης για τη δολοφονία του Κώστα Μανιουδάκη, οφείλει να είναι μια μεγάλη μέρα για όσες δυνάμεις κινούνται σε αυτήν την κατεύθυνση. Οφείλει να είναι μια μέρα που οι δυνάμεις του κινήματος, μαζικά, ενωτικά και μαχητικά θα δηλώσουν παρόν ενάντια στο κράτος δολοφόνο.

Να νικήσει επιτέλους η ζωή!

Στηρίζουμε την πανελλαδική μέρα δράσης για τη δολοφονία του Κώστα Μανιουδάκη – Όλοι/ες στη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, 19:00