Ταξική Αντεπίθεση | Αλληλεγγύη στην απεργία των υγειονομικών – Αγώνας για δημόσια, δωρεάν, ποιοτική Υγεία! [Απεργιακή Συγκέντρωση 30-11, 12μμ Υπουργείο Υγείας]

Ταξική απάντηση ενάντια στις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις που διέλυσαν το δημόσιο σύστημα Υγείας και επιδείνωσαν ραγδαία τις εργασιακές συνθήκες στα νοσοκομεία, η διήμερη απεργία της ΟΕΝΓΕ με αιτήματα την άμεση χρηματοδότηση και στελέχωση των νοσοκομείων, τις προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και τις αυξήσεις στους μισθούς, αποτελεί ταυτόχρονα και ένα κάλεσμα αγώνα προς την πλατιά κοινωνική πλειοψηφία που βλέπει την υγεία από θεμελιώδες κοινωνικό αγαθό να μετατρέπεται σε απλησίαστο εμπόρευμα. Ένα κάλεσμα αγώνα προς την κοινωνία αυτή που συνωστίζεται για ένα κρεβάτι στις ΜΕΘ και πέθαινε έξω από αυτές στη πανδημία, προς την κοινωνία αυτή που περιμένει μήνες για ένα χειρουργείο και αδυνατεί να πληρώσει τα φάρμακα της. Προς την ίδια δηλαδή κοινωνία που μετράει δεκάδες νεκρούς στις εργασιακές γαλέρες και βλέπει τις βασικές της ανάγκες σε παιδεία, φυσικό περιβάλλον, στέγαση, τροφή, πολιτισμό, δημόσιους χώρους να ακρωτηριάζονται στο βωμό της καπιταλιστικής κερδοφορίας και ανάπτυξης.

Για να ζήσουμε πρέπει να αγωνιστούμε λέει το σύνθημα και ο αγώνας αυτός έχει σε ότι αφορά –και- την υγεία περιεχόμενο και στοχεύσεις σαφείς. Γιατί η ραγδαία μείωση των δαπανών για τη Υγεία και η ιδιωτικοποίηση μεγάλου μέρους της, η υποστελέχωση κρίσιμων τμημάτων, η εξαντλητική εργασία, η εγκατάλειψη υποδομών (όπως αυτός της Ψυχικής Υγείας και Απεξάρτησης), το ξεχαρβάλωμα των προδιαγραφών ασφαλείας έχει υπογραφή ταξική και πολιτική: αυτή των «βέλτιστων δημοσιονομικών πολιτικών εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους», των ντιρεκτίβων της ΕΕ, των πολιτικών του κεφαλαίου στο χώρο της υγείας, των προτεραιοτήτων του προϋπολογισμού για εξοπλιστικές νατοϊκές δαπάνες, των «μεταρρυθμιστικών» νόμων για την υγεία και τις εργασιακές σχέσεις που ψήφισαν και εφάρμοσαν όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις.

Έχει υπογραφή, ευρύτερα, τον ίδιο τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής και την εγγενή του τάση για την επίτευξη του μέγιστου κέρδους. Τάση που σε συνθήκες κρίσης σημαίνει καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων, εγκατάλειψη μη κερδοφόρων τομέων, ένταση της αισχροκέρδειας και της κερδοσκοπίας. Σημαίνει την πλήρη αδιαφορία, την πλήρη υποτίμηση της ανθρώπινης ζωής.

Απέναντι στον αδυσώπητο πόλεμο που έχει μας κηρύξει ο ταξικός εχθρός λαμβάνουμε θέση μάχης μαζί με το αντιστεκόμενο υγειονομικό κίνημα! Ο αγώνας ενάντια στη διάλυση της δημόσιας υγείας είναι αγώνας ταξικός, αγώνας που αφορά την ίδια την αναπαραγωγή της εργατικής τάξης και για αυτό το λόγο ένας αγώνας υπαρξιακός και συνάμα οραματικός, ένας αγώνας για τις σύγχρονες εργατικές κοινωνικές ανάγκες, ο οποίος ως τέτοιος κυοφορεί τις ανάγκες μιας άλλης κοινωνίας.

Αλληλεγγύη – Νίκη στην απεργία των γιατρών και του υγειονομικού προσωπικού!

Άμεση Ενίσχυση του Δημόσιου Νοσοκομείου – Δημόσια Δωρεάν Ποιοτική Υγεία για όλους!

Απεργιακή Συγκέντρωση 12μμ Υπουργείο Υγείας